Zobacz pełną wersję : podawanie T. z zewnatrz a testosteron wolny i shgb
siema, taki temat nie o cyklu. takie pytania mnie ciekawią, ostatnio mase czytam bo biore probnie tescia 160mg/tydzien w ramach hzt ale czuje sie czasem o wiele gorzej niz na pregnylu(5000 co tydzien, chociaz wyczytalem teraz ze lepiej brac 2000j. co 3/4dni) :whistle:
czy to prawda ze podajac testosteron z zewnatrz(blokujac jednoczesnie wydzielanie wlasnego) mozemy zwiekszysc shgb przez co testosteron wolny dalej będzie na niskim poziomie?
czy to normalne ze na testosteronie ktory sam produkowalem(zazywajac hcg) mialem wieksze libido niz na tym z zewnatrz? powinno byc na odwrot z racji tego - ze biorac pregnyl testosteron raczej sie ma w srodkowej granicy, a nie w gornej biorac test. z zewnatrz.
fallenursus
31-01-12, 22:19
Dlatego ja co kilka tyg podaje hcg na htz.
160mgmoze byc troche malo. do tego moze masz jakis zanizony.
podawany test z zewnatrz konwertuje do estrogenu i dht, poza tym wiaze sie z shgb w malym stopniu.
podawanie pregnylu podbija egzogenny testosteron, ale tym samym pobudza jadra do produkcji. Gdzie zewnetrzny test to blokuje.
Oczywiscie mozna przyblokowac estrogen i dht uwalniajac wiecej wolnego testosteronu. stale stezenie najlepiej uzyskac podajac hcg 500iu e2d. Panowie tylko prosze tez wziasc pod uwage wplyw podawania testosteronu na uklad krwionsny, jesli jestesmy on dluugi czas.
fallenursus
04-02-12, 02:46
Zalezy tez jak ta dawke muminn podajesz. Nie radze tak malej dawki brac raz dziennie. Hcg przy htz jest musowe. Jajca nie tylko testo produkuja....
Probujesz mnie zagiac czy chcesz sie zaglebiac w mechanizm dzialania jaj?
fallenursus
04-02-12, 19:24
?? heh nie kolego. tylko stweirdzam fakty. nawet podfawanie malych dawek testo blokuje , ludzie tego nie rozumieja jakos na polskich forach.. tutaj dop TRT kazdy lekarz dopisuje hcg.
chopy po tej stronie juz coraz czesciej podaja HMG..
"Oczywiscie mozna przyblokowac estrogen i dht uwalniajac wiecej wolnego testosteronu"
jak to zrobić? Czy do tego służy proviron? ale to trzeba by brać codziennie znowu?
co do dawek HCG, to jak to jest :) lekarze radzą tak jak napisałem w sumie ok.5000/tydzien (rozumiem ze to ma budzic jądra po dłuzszym stanie nieuzywania w przypadku leczenia), wyczytalem tez ze kiedys na silowniach rowniez stosowano duze dawki, a dzisiaj ludzie stosuja małe ale częściej.
ja biorąc 5000j. co tydzień nie miałem raczej wachań nastrojów...
dodaje jeszcze jeden plik troszke mowiacy o leczeniu pregnylem, znalazlem na przegladzie urologicznym chyba, ale tam sie tego czytać nie dało bo takie tło hujowe wjebali i do tego literki male jak mrówki
http://w571.wrzuta.pl/plik/602PDiES7h7/wiedza_na_temat_deficytu_androgenow_i_nastepstw_te go_stanu_jest_nadal_niepelna
Zeby zrobic htz musi to stwierdzic lekarz. Podawanie 5000iu jednorazowo zamiast pobudzic konorki moze je usmiercic. Ja po skonczonym cyklu na rapid rip bedestosowal hmg 76mg 2x week lub 500iu hcg e2d.
no wlasnie, wiec czemu lekarze zalecają jednak po 5000?
w tym co wkliełem podawano podawano pacjentom po 2000 co 3/4dni
fallenursus
05-02-12, 19:24
Niestety nie znam lekarzy co by tyle zalecali na raz.
Wiecej jak 500iu raczej bym nie podal ma raz ze wzgledu na mozliwosc popalenia komorek leydiga.
mozesz ograniczyc estro przez atd i dht przez np finke, tylko czy jest sens? na dlugim cyklu z samego tescia przy atd moze poyebac sie profil lipidowy, jak znowu dodasz dodatki np deke a ograniczysz dht wywalic moze gino progesteronowe..
najlepszym sposobem jest zbadanie poziomu estro przed cyklem wiec wtedy masz czarno na bialym, i dodajesz sobie np nolve 10mg , chociaz ona tez ma dzialanie rakotworcze..
no wlasnie, a czy jest w jakiejs literaturze o tym paleniu synaps komorek leydinga? Czy jest gdzies powiedziane przez ile nie można uzywac tego hcg w takich dawkach? i czy to prawda ze kiedys walono na odblokach hcg wlasnie w tych duzych dawkach?
fallen u ciebie w kanadzie rozumiem? tutaj w polsce wlasnie stosuja takie dawki i to nie jeden lekarz co mnie leczy, ale wiem tez z innych przypadkow, mowie o lecznictwie, niekoniecznie cyklach, a takze w tym artykule co pisalem (tam ok. 2000 co 3/4 dni).
co do inhibitora aromatazy, to nie taniej by było sobie załatwić apteczny arimidex i stosować np. 1/4 tabletki ? wtedy opakowanie starcza na prawie 4 miesiace, wiec cena za miesiac ok. 35zł.
arimidex bardzo zaburza profil lipidowy w porownaniu np do aromasinu. poza tym ograniczenie estrogenu do minimum mija sie z podawaniem testosteronu bo samopoczucie bedzie nijakie. 2000iu co 4 dni to nie 5000, jednak chodzi tu o stale stezenie hcg w organizmie co powoduje podniesienie testosteronu.