PDA

Zobacz pełną wersję : Odzywianie, Terning, Odzywki... POMOCY!

Mlody17
18-03-07, 19:53
Witam wszystkich serdecznie! Chcialbym prosic o pomoc w ulozeniu treningu na miare moich mozliwosci oraz diety i ewentualnych ozdywek ktore moglbym brac. Mam 17 lat (pare dni temu mialem urodziny), jestem niski (genetycznie odziedziczona cecha) mam 165cm wzrostu, waze tylko 45 kg! Prosze o pomoc w dobraniu odpowiedniej diety. Oczywiscie jak kazdy sa rzeczy ktorych niejem. Miedzy innymi nie lubie mleka. Wiem ze robie wielki blad bo wapn to podstawowy budulec, ale mleko moge zastapic innymi produktami. Przez 2 miesiace chodzilem na silowanie. Bralem dibencozide firmy MEGABOL. i jedyne co po tym bylo to tylko zwiekszyony apetyt. Prosze o pomoc w ulozeniu diety. Pewnie myslicie sobie "jakies dziecko weszlo na forum i pisze bzdury", ale licze na wasza pomoc. Przydal by mi sie rowniez trening, ale to juz nizszy priorytet. Jakie odzywki moge brac zeby przytyc ? Z gory dziekuje za pomoc!
Serdecznie pozdrawiam!

Ikar
18-03-07, 21:36
diet i treningow masz bardzo duzo do wyboru na forum w odpowiednich dzialach oczywisice szukaj tych na mase, co do odrzywek to jedynie co mozesz to gajnery np. mass xxl treca ale mozesz jeszcze sie z tym wstrzymac po jakims czasie jak t wezmiesz zauwazysz duzo wieksze efekty niz jak wezmiesz juz teraz

[ Dodano: 18-03-2007, 21:48 ]
zapomnialem !! jezeli dopiero zaczynasz trenowac zacznij od ACT taki przykładowy plan to
1.unoszenie kolan (drążek, poręcze)-brzuch
2.prostowanie nóg na maszynie siedząc-czworogłowe ud
3.uginanie nóg na maszynie leżąc/stojąc-dwugłowe ud
4.podciąganie na drązku do klatki-górny grzbiet
5.wznosy tułowia z opadu-ławka rzymska-prostowniki grzbietu
6.wyciskanie sztangi w leżeniu na poziomej ławce-klatka
7.rozpiętki na ławce skośnej-głową w górę-klatka
8.unoszenie ramion bokiem w górę-naramienne(barki)
9.uginanie ramion ze sztangą na "modlitewniku"-bicepsy
10.prostowanie ramion na wyciągu-triceps
11.wspięcia na palce jednej nogi z hantlem w dłoni-łydki
12."brzuszki" na lawce skosnej-brzuch

kozioł
19-03-07, 12:40
czy ten plan Act wykonuje sie codziennie?ile %obciazenia zakąłdac np. na gryf?

Mlody17
19-03-07, 14:46
glownie prosilbym o sposoby odzywiania

Ikar
19-03-07, 14:49
3 razy w tygodniu

[ Dodano: 19-03-2007, 14:52 ]
wystarczy poszukac w tym dziale masz full diet na mase jezeli zadna nie pasuje do twojego zycia uloz swoja na podstawie tamtych i daj ja do ocenenia i poprawy na forum