Zobacz pełną wersję : Zacinka na treningu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gdy mam trening bicepsa i zrobie juz 3 serie ,to gdy zaczynam kolejne to w polowie seri tym samym ciezarem co wczesniejsze serie robilem zacinam sie i juz dalej nie moge dopiero po krotkiej przerwie daje znow rade .Od czego to moze byc?
Poczatkujacy Terrorysta
16-12-11, 16:33
Logiczne ze miesnie nie daja rade :D zrob dluzsze moze przerwy lub zmniejsz ciezar albo moze to tez od liczy powtorzen zalezec
robie od 12-16 powtorzen przerwa 2-2,30 min.
Za duży ciężar. Osiągasz załamanie i nie możesz wiecej - normalka. Nie rób dluzszych przerw.
Ja np. na bica lubie zrobic krotkie przerwy ~1min, mniej ceizaru i dobrze dziala. Rozpisz w ogole swoj plan na biceps.
sztanga 5 serii stojac. Hantle 5 seri siedzac.I na wyciagu na atlasie 5 seri. Wszystko od 12-16 powtorzen.
Pioter1994
16-12-11, 23:29
Za dużo serii dajesz. Na łapy zrób 3 ćwiczenia po 3 serie (łącznie na triceps i biceps 6 ćwiczeń czyli 18 serii) z progresją jak za mało to możesz dorzucić drop sety w ostatnim ćwiczeniu. Powt. zależą od Ciebie. Na mnie działa na biceps: 6-10 a na triceps 10-12.
Pozdro
blood in blood out
20-12-11, 21:11
Gdy mam trening bicepsa i zrobie juz 3 serie ,to gdy zaczynam kolejne to w polowie seri tym samym ciezarem co wczesniejsze serie robilem zacinam sie i juz dalej nie moge dopiero po krotkiej przerwie daje znow rade .Od czego to moze byc?
analitycy z bożej łaski
na początku trzeba zapytać o CAŁY plan treningowy
a później trzeba stwierdzić że nie robi nóg;) --- zgadza się?