Zobacz pełną wersję : Jaki Gainer?!
Chcę od pierwszego kwietnia wskoczyć na dietę, kreatynę vitalmax mono i gainera. Tylko nie wiem jakiego kupić. W domu już mam z 1,7kg gainera 737 bo go dostałem i sobie go dojem, gdy skończy mi się ten co go kupię. Ważę 65kg, więc patrzę pod kątem takim, żeby było jak najwięcej węglowodanów na masę i pod takim względem, żeby jak najdłużej mi wystarczył. Doradźcie mi którego:
1.WHEY PRO GAINER 2 4500g - 134zł
Białko 27,9g
Węglowodany 60,9g
Tłuszcz 0,2g
tu się zażywa po 40g 3x dziennie, to 120g na dzień wychodzi, więc starczyłby mi AŻ 37DNI!!
2.TREC MASS XXL 4.8kg - 130zł
Białko 20,0g
Węglowodany 71,5g
Tłuszcz 0,50g
tu bym zażywał 210g dziennie, to starczyłoby mi tylko na 22 DNI :/
Z góry dzięki za porady :)
z tego co wiem to szukasz weglowodanów:P a nie tak jak w przypadku WHEY PRO GAINER 2 az 27,9g białka i tylko 60,9 g weglowodanów
ja polecam kupić Gain Bolic 6000 z olimpu:D
1kg 25zł
i ma on
79,9g weglowodanów
15g białka
0,5g tłuszczu
dawkowałem to po 50g w porcji 3 razy dziennie
150g na dzien czyli ten 1kg wystarczyłby na 7dni
za te 134 zł kupiłbys az 5kg i to miałbys na 35 dni i zostało by troche kasy:D
a i dodam zebys kupił awaniliowy lub czekoladowy...pod rzadnym pozorem nie truskawkowy bo nie dasz rady tego wypic:D pozdro;D
Prezydent_1c
18-03-07, 12:48
Mass XXL wydaje mi się lepszy. Tylko bierz go do śniadania i obiadu i ci starczy na dłużej i masa też przyjdzie. Przynajmniej cię nie zaleje.
no ja się właśnie rozglądałem za tym olimpem co piszesz radar, ale jak zobaczyłem że tylko 15g białka to od razu przestałem o tym myśleć. Rozmawiałem z kulturystą od siebie i powiedział, żeby przynajmniej 20g było białka, dlatego odrzuciłem olimpa od razu. Ile Ci przyszło masy po tym?
brałem gain bolica i nie jest zły chodz wydaje mi sie ze mass xxl bedzie leprzy
Benuś, to weź się zdecyduj naczymci zależy!!
Ja na twoim miejscu kupiłbym gainbolic i Ostrowie
pzdr.
kur*a...bo to jest kulturysta ale ty na razie budujesz mase wiec nie patrzysz na białko tylko na weglowodany !! jak nie chcesz nie kupuj ale wiem bo sam to biore...po 3kg gain bolica i 1kg carbo przytyłem 3kg to jest duzo!!
Prezydent_1c
18-03-07, 16:04
radar, pozdrawiam i zycze powodzenia jak białka nie uwzględniasz przy planie na mase MIĘŚNIOWĄ ... Nie tłuszczową :lol: Naprawde cpowodzenia w twojej masie ... :lol:
wiecie co? ja chyba zakupię tego vitalmaxa, bo wg. mnie tego olimpa 15 gram białka to jednak za mało.. A 3kg gainera i 1kg carbo przytyć 3kg to mało:).
P.S : Prezydent, co sądzisz na temat tego vitala 2?
A 3kg gainera i 1kg carbo przytyć 3kg to mało:).
hehe mało...przytył prawie tyle ile zjadł i to jest mało??
To ty chcesz zjeść 2kg. i przytyć 5??
Powodzenia!!
pzdr.
3kg + 1kg carbo = 4kg , przytyłeś 3, ale mniejsza z tym. Gainer jest dopełnieniem węglowodanów w diecie, ja mam zamiar na diecie, kreatynie i gainerze 4,5kg przytyć jakieś 5kg, a nie 3, dlatego napisałem, że mało, bo myślę, że jadłeś samego gainera, nic więcej, a to bez sensu.
Człowieku ty piszesz wogle jakieś śmieszne rzeczy!!
Weź zacznij czytać, bo z tym co w tej chwili wiesz to nic dobrego ci nie wyjdzie!!
pzdr.
a z czym niby tak beznadziejnie pisze? pokaż mi jeden błąd w tym co napisałem, a przyznam rację :)
Prezydent_1c
18-03-07, 22:38
Benuś, vitalmax 2 dobry gainer. Jednak nie wiem czy ci się uda zdobyć 4-5kg mieśni w trakcie jednego cyklu. Przytyć tle się da i nawet więcej ale jeszcze raz powtórze ze masa mięśniowa a tłuszczowa to 2 inne rzeczy. Przytyć 3kg każdy może. Zalezy tylko jakiej jakosc jest to "przytycie".
Polecam ci mono+gainer+taurynka (jeżli oczywiscie masz odpowiedni staż). Powinieneś przy dobrej diecie i treningu troche poprawić się po tym cyklu ;)
Ćwiczę teraz 9 miesiąc idzie, a jak kwiecień się rozpocznie to będzie początek dziesiątego miesiąca. Czyli śmiało mogę brać tego vitala 2?:P
Prezydent_1c
18-03-07, 22:51
Tak. Gainery można brac od początku bo to uzupełnienie diety :P BArdziej chodziło mi o kreatyne czy nie za wcześnie ale jak tyle ćwiczysz to też śmiało można ...
jonasz7, ja sie juz nie bede wypowiadał bo mamy tu specy od tego:D
robie mase i mam za mało białka w gainerze...i za duzo wegli....ojojoj...
radar, pozdrawiam i zycze powodzenia jak białka nie uwzględniasz przy planie na mase MIĘŚNIOWĄ ... Nie tłuszczową Naprawde cpowodzenia w twojej masie ...
a kto powiedział ze nie uwzgledniam białka?:| ja tego w kazdym bądź razie nie napisałem! powiedziałem ze powinno sie skupiac na weglowodanach a nie patrzec ile gainer ma białek!! jesli masz dobra diete to tego białka wystarczy a weglowodany przy masie zawsze sie przydaja dodatkowe...
[ Dodano: 18-03-2007, 22:56 ]
a poza tym to ja tej masy tłuszczowej mam naprawde duzo...:D zapraszam do galery foto i se poszukaj tłuszczu na mnie:P:D
Prezydent_1c
18-03-07, 22:58
Dodatkowe węglowodany = dodatkowy fat ... Zresztą nie wypowiadam się na ten temat już bo szkoda się kłucić ...
najbardziej przydatne i potwierdzające to co myślę rady dał prezydent i dla niego sog;)
Dodatkowe węglowodany = dodatkowy fat ... Zresztą nie wypowiadam się na ten temat już bo szkoda się kłucić ...
To wszystko zależy od celu i budowy ciała.
Ale radar ma racje!! Niech se kupi jakiegoś konkretnie masowego gainera i napewno masa będzie, a jak to jeszcze połączy z mono i do tego dobra dietka ostro trzymana to masa mórowana.
Jak przy masie przy wadze 60kg(przykładowo) zje 90-100 gr. białka to mu to w zupełności wystarczy!! ale jak zje np 180gr. białka i małą ilość węgli to tylko dojdzie do odwrotnego efektu, bo nadmiar białka zwiększa metabolizm. A fay się w miesiąc spali przy rzeźbie :wink:
pzdr.
Ja mam dostarczyć równo : białko- 97,5g ; węglowodany- 325g ; tłuszcze- 117g i kupię tego vitala2 :)
dobry wybór vital ma sporo białka mozesz tez kupic xxl mass mniej bialka ale dzialanie swietne :)