Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : deXtrose powder porady

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 15:51
Mam dostep praktycznie za darmo do tego preparatu.Wlasnie chcialbym sie zapytac co sadzicie o tym i czy nie bedzie zadnych skutkow ubocznych brania tego.Glownie chce budowac mase i sile.Brac? NIebrac? pomoc mile widziana sypie sogi ;p

PucuLeg
22-11-11, 15:57
Tej odzywki raczej nie stosuje sie osobno. Z kreatyna tak, sama jest zbedna.

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 16:04
czyli bez sensu jest brac ja sama? Wlasnie tylko doniej mam dostep a kasy dodatkowo nie bardzo chce wydawac.

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 16:21
A co byscie polecili dobrego ale taniego tak 25 zl zeby bylo.

DTX
22-11-11, 16:50
1kg kuraka...

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 17:06
Drogo :D I zjesc tyle ciezko hehe cos jeszcze?

DTX
22-11-11, 17:08
Rzeczywiscie ciezko, naewet na dwa dni nie starczy... Weź sie za miche, a nie o suplach myslisz, ew. mozesz sobie jakies witaminki sprawic...

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 17:11
Jestem ekto i bez supli to ciezko sie tyje ;./ Jem ile wlezie i malo mi to daje :D

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 17:19
Przeczytalem cos ze ta odzywka podnosi poziom insuliny czy wspomaga produkcje cos takiego a u ekto jest za malo tego wiec moze i by mi to pomoglo :D Co o tym sadzicie?

DTX
22-11-11, 18:30
Ja pierdole... A wiesz czym są odżywki i suplementy DIETY? Rozpisz dietę, to zobaczymy jak dużo jesz....

Poczatkujacy Terrorysta
22-11-11, 18:53
Diete mam sprawdzona juz... Pytam o konkrety a nie diete... Chce wiedziec czy zwiekszenie poziomu insuliny we krwi wplynie na nabrana mase... Licze na wypowiedz Micka,mtm,lub falena Bo oni sie znaja najlepiej na tym forum :D Widac po wypowiedziach w tematach ;p

mtm
22-11-11, 21:50
Micek,ani mtm nie znaja sie najlepiej na tym forum . Duzo ludzi ma o wiele wieksza wiedze .

Daruj sobie te dextro , wklej diete .

Poczatkujacy Terrorysta
23-11-11, 16:06
1 posilek
3jajka (jajecznica) + cebula do smaku
100g makaronu/ryzu
Oliwa z oliwek jedna lyzka stolowa bo niewiem ile to ml.

2 posilek
120g tunczyka
Chleb zytni pelnoziarnisty 100g

3 posilek
Twarog 100g
Dzem ok 100g
troche orzechow laskowych do tego

4 posilek
130g piersi z kuraka
100g ryzu
Jakies warzywka lub owoce

Trening

5 posilek
3 jajka
Mleko 250ml +23g kakao

6 posilek przed spaniem
tunczyk 120g
chleb zytni pelno ziarnisty 100g
jakis owoc

Nie pisalem godzin posilkow bo roznie to wychodzi z godzinami.
I do tego chcialem po trningu upchnac te dextrose powder :D

Planuje zmienic diete bo przeczxytalem ostatnio ze ekto powinien miec innaczej ulozona.mniej posilkow a wieksze

PucuLeg
23-11-11, 18:40
I to jest Twoja super dieta? Cos slabiutko. Jak mowilem wczesniej i zdanie podtrzymuje, dektroza nie jest Ci do niczego potrzebna, przydaje sie tylko przy suplementacji mono. Lepiej zacznij jesc jak na "pakiera" przystalo, a taka suplementacje odstaw na bok, popatrz sobie po relacji np. mtm, jak sie powinno jesc, moze nie takie ilosc bo nie masz zapewne tyle masy co on, ale mniej wiecej tak to powinno u Ciebie wygladac.

Poczatkujacy Terrorysta
23-11-11, 19:29
Dobra sprobuje sie dostosowac do ich sposobow i mniejwiecej diete:D

Ale tak juz odchodzac od tematu supli.Pewien koles na innym forum napisal arta o tym ze ekto musza przyzwyczaic swoj organizm do odkladania surowca do ciala.Czyli ze robic dluze przerwy miedzy posilkami i mniej posilkow w ciagu dnia a wieksze ilosci poniewaz ten swposob powoduje duze zwiekszenie insuliny w ciele a za czym idzie nabieranie masy.Dlamnie troche prawdy w tym jest ale na tym Zjeba*** forum niemam uprawnien nawet po rejestracji i nie moge do neigo napisac.I moje pytanie brzmi czy serio ekto musza tak robic ?? Wlasnie chcialbym sprobowac tylko niebardzo wiem jak ulozyc te diete.Mam jesc 4 posilki w ciagu dnia tylko wieksze i na poczatek dostarczyc weglowodanow prostych czy cos takiego moze wypalic ?

PucuLeg
23-11-11, 22:39
Jeszcze malo doswiadczony z Ciebie koks i przede wszystkim musisz poznac swoje cialo. Zrob sobie normalna diete na mase +500 kcal, okolo 6 posilkow i obserwuj cialo. Tylko ma to byc naprawde ogarnieta dietka nie jakies kanapeczki, sam do niedawna jechalem takim sposobem i po wejsciu na normalna diete czuje sie wiele lepiej i od razu widac efekty. Po jakims czasie zobaczysz jak Twoje cialo reaguje na dany styl zywienia i potem wprowadzi sie ewentualne korekty. Przede wszystkim dieta, nastepnie w kolejnosci trening, na koncu mysl o suplach.

Poczatkujacy Terrorysta
24-11-11, 15:45
Lap soga natrudziles sie w tym temacie troche :D Ja wiem ze na moje cialo nie dzila taka dieta :D ja jadlem nawet z nadmiarem wszystkie posilki do syta i nic mi to nie dawalo

DTX
24-11-11, 17:00
To masz źle zbilansowaną diete... Jestes na masie to masz wpierdalac, a nie jakies przystawki, czy kanapecki

Poczatkujacy Terrorysta
24-11-11, 17:19
Sie w865wie to bede jadl 10 razy dziennie do pelna i wtedy moze cos pomoze :D
to jak ja niby mam zbilansowac mowisz a nie dasz jakiegos konkretnego info

PucuLeg
24-11-11, 21:04
Ehh, poczatkujacy terrorysto, dziekujesz a i tak nic z tego nie wynosisz. http://www.e-gym.pl/forumdisplay.php?8-Dieta Tu ukladasz diete, masz kilka podwieszonych tematow ktore Ci w tym pomoga. Potem mozesz zalozyc relacje w ktorej bedziesz opisywal swoj trening, diete i ogolne przemyslenia, bardzo przydatne, szczerze polecam(http://www.e-gym.pl/forumdisplay.php?22-Nasze-relacje ). Sprobuj cos nabazgrac na podstawie podwieszonych, na pewno ktos Ci pomoze w dociagnieciu tej diety. Potem sie bedzie liczyc tylko Twoja silna wola i checi. Zycze powodzenia :) Jak to kiedys wyczytalem w czyjejs relacji (nie pamietam kogo), na prawdziwej masie powinno sie rzygac z przejedzenia. Wez moze to sobie do serca, tylko nie az tak doslownie, masz czuc jak wegle Cie calego wypelniaja. Jak wejdziesz na normalna dietke to zrozumiesz o co mi chodzi :)

Poczatkujacy Terrorysta
25-11-11, 16:10
Wiem za co dziekuje :D Doradziles mi zebym narazie niebral odrzywek i od cb dowiedzialem sie ze z kreatyna dobrze idzie,zacheciles do diety. Czyli pomogles co mogles :D Soga dalem tobie bo tylko ty i dtx udzielaliscie sie tutaj :D I zapomnialem o dtx ale zaraz dam :P
Zaraz ide ukladac diete i niema kwa opcji zebym nie przytyl :D

luo
26-11-11, 10:08
z tego co pamiętam to były robione badania, które wykazały, że sama dekstroza potreningowo nie powoduje większej syntezy białek niż plecebo. W połączeniu z wolnymi bcaa albo białkiem serwatki różnice były widoczne.
Twoja dieta nie jest aż taka zła jak na pierwszy razz. To co się rzuca w oczy to za mało węglowodanów, szczególnie w porach okołotreningowych.

Rano za mało białka, dodaj jeszcze z jedno jajo. Tutaj też przerzuć owoc z kolacji. Jak jesz już ze 4 całe jaja to nie dodawaj jeszcze tłuszczy z oliwy. Albo jedz głównie białka jaj i dokładasz do tego oliwę.

po treningu lepiej jak zjesz tuńczyka z jakimiś węglami np cóś takiego, podsmażasz na patelni paprykę pomidora ogórka, potem wrzucasz do tego tuńczyka, kilka minut trzymasz to na teflonie, dodajesz bazylie oregano, trochę koncentratu pomidorowego, wyłączasz ogień, przykrywasz aż "się przejdzie" smakiem. W między czasie gotujesz makaron. Możesz wszystko wymieszać, albo tuńczyka wyłożyć na makaron

w 3cim posiłku daj węglowodany złożone i mniej dżemu(dużo lepiej pasuje z rana np do omleta)

jaja z razowcem daj przed snem

w kążdym posiłku staraj się żeby było jakieś warzywo

duuużo wody