PDA

Zobacz pełną wersję : Dieta dla ektomorfika

malina1114
17-03-07, 23:50
jest mi potrzebna dieta na mase... jestem ektomorfikiem i masa na mnie nie idzie :evil: mam 172 wzrostu i waze 59... ułozenie diety bedzie trudne bo chodze do szkoły... podajcie mi jakąs dobra dietke i najlepiej zeby w niej był bulk uwzgledniony bo mam w chacie :grin: za dobra dietke daje soga

gangster
18-03-07, 03:30
http://e-kulturystyka.info/viewtopic.php?t=78 jest tam dieta dla 64kg,wez przyklad z niej,zmniejsz porcje w kazdym posilku i bedzie dobrze.

duzen
18-03-07, 13:46
Po pierwsze jak jesteś ektomorfikiem to staraj się jeść np co 3 h miarę regularnie. Zmniejsz porcje i zrób tak aby posiłki były pełnowartościowe a nie byle co. Poszukaj na forach tabeli wartości odżywczych produktów i ułóż dietę. Najważniejsze jest z czego będziesz przygotowywał śniadanie albo obiad, pamiętając by produkty bogate w węglowodany stanowiły około 60% spożywanego dziennie jedzenia, bogate w białko - około 30%, a zawierające tłuszcze ok. 10%

mrowa
18-03-07, 14:33
Mialem ten sam problem... przy 173 wazylem 55. Po 2 miechach mam juz 60kg (w tym nie przybylo nic tluszczu) ale to jeszcze malo. Mi mowili zebym zawsze tuz przed snem jak najwiecej zjadl. Ale nie stosowalem tego. Mozesz sprobowac jak chcesz.

Sobian
19-03-07, 16:52
Rada dla ektomorfika - przede wszystkim wcinaj! Nie przejmuj sie jak ci troche tluszczyku wskoczy. Sam mam ten typ budowy i spalisz go bez problemu na rzeźbie po zrobieniu masy. Co najwazniesze - regularne posiłki, nie mozesz sobie odpuszczac. Nic nie zaszkodzi nawet w nocy wstac i wszamac jakies wolnowchlanialne bialko lub żółty ser.

malina1114
13-04-07, 22:01
duuuuuuzy sogacz dla duzena!!!! teraz jem zawsze co 3 godz i widze ze przytyłem!! niewiem ile bo sie nie wazyłem... ale widze np. jak zakladam bokserki bo bardziej obcisłe sa :mrgreen: ale mam jeszcze jedna prosbe... rano na sniadanie pije 0,5l mleka i chleb z wedlinką jakas, w szkole jem na długiej przerwie 2 kanapki z serem lub szynką, po szkole 100g ryzu a pozniej to niewiem co jesc do kolacji:/ a na kolacje oczywiscie 0,5l mleka i chleb z zoltym serem:D help meeee...

pw
14-04-07, 07:55
Powiem Cie że naprawdę mało jesz :/ Trudno się dziwić że nie możesz przytyć też jestem ekto. Na kolacje jedz ser chudy, oliwe z oliwe, tran. Rano dorzuć jakieś orzechy, tłuszcz. Do ryżu tyeż oliwka :-) Omega3 możesz zakupić. Co do tych bujłeczek bierz ich więcej i jeszcze jakiśowoc do nich dorzuć.

malina1114
15-04-07, 17:33
ale ja w ciagu dnia tez jem. tylko chce wiedziec co mam jesc od "po szkole" do kolacji :evil: