Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jedno sie konczy a drugie ?

BigS
26-09-11, 14:55
Witam
Chciałbym wam przestawić mój problem:
Zakupiłem Storma i schocka
Storma łykam w DNT raz po przebudzeniu 10g a w DT 20g dwa razy po 10g (po przebudzeniu i po treningu)
Schocka 20g w DT tylko ( 20g to jedna porcja dla mnie sam raz bo jak dałem półtora porcji to mnie rzucało a po siłce z nudów myłem gary )

A wiec problem w tym że, storm się kończy a schocka jeszcze trochę ponad połowę jest

i co teraz ? dokupić storma i jechać dalej

czy po zakończeniu storma gdzie zostanie połowa schocka to będzie koniec cyklu i przerwa i dopiero po przerwie dokupić i zacząć 2 cykl ?

fallenursus
26-09-11, 15:01
Dokup mono.
Ciagnij cykl na krecie 12tyg.

chunga
26-09-11, 15:52
mnie uczyli ,że na krecie 6-7 tyg ,ale moze mam przestarzałe widomosci ,albo sie nie znam ,tak na pewno sie nie znam to jest toooo!!!

mtm
26-09-11, 16:27
Przestarzałe wiadomości jak za czasów gdy bili chłopaki dece solo .

Nie wiem ile juz było o tym ale napisze jeszcze 1 raz MINIMUM 3 miesiące a nawet 10 !!!!!!! Gdy robisz przerwe od treningu np.tydzień,dwa jakiś wyjazd,wakacje wtedy odstawiamy .INACZEJ WALIĆ CAŁY ROK .

KowalX
26-09-11, 16:52
mnie uczyli ,że na krecie 6-7 tyg ,ale moze mam przestarzałe widomosci ,albo sie nie znam ,tak na pewno sie nie znam to jest toooo!!!

Nic w tym przestarzałego nie ma. Ludzie brali tak latami i działa bardzo dobrze.

mtm
26-09-11, 16:56
a ty dalej swoje, w koło Macieju ....

g-kick
26-09-11, 17:35
wal mono , wg mnie 6 czy 12 tygodni jeden wielki chu.. to i tak tylko kreatyna , coś tam działa ale cykle to sie robi na saa a nie na suplementach

ht
26-09-11, 17:46
i to pisze mod dzialu suplementacji??;) mono spokojnie mozna walic 3-4 miechy non stop. dla mnie dawki 10 na dzien wogole nie dzialaja. przy dawce 20g dopiero zaczynam czuc ze biore kreatyne.

luo
26-09-11, 18:40
Co prawda "no one has actually shown that long-term supplementation with creatine is a bad thing." ale
teoretycznie, im więcej kreatyny w mięśniach tym mniej jest jego transportera(tak się przynajmniej przypuszcza), dlatego wg mnie warto co jakiś czas zrobić te 4 tygodnie przerwy (tyle ma w zupełności wystarczyć żeby powrócił on do stanu przed suplementacją)

"Creatine supplementation in health and disease. Effects of chronic creatine ingestion in vivo: down-regulation of the expression of creatine transporter isoforms in skeletal muscle.
Researchers:Guerrero-Ontiveros ML, Wallimann T.
Institute for Cell Biology, Swiss Federal Institute of Technology, ETH-Honggerberg, Zurich.
Source:Mol Cell Biochem 1998 Jul;184(1-2):427-37

These researchers studied the in vivo effect of dietary creatine as well as 3-GPA (a creatine analog that is a competitive inhibitor of creatine entry) on the expression of the creatine transporter (creatine T). Long term feeding of rats with 3-GPA has been previously shown to decrease creatine levels in skeletal muscles without effecting creatine T expression. In this study, the expression of the creatine T was examined in rats chronically fed either 4% creatine or 2.5% GPA. Dietary creatine administered for 3-6 months, significantly lowered the expression of creatine T polypeptides. The rats fed the creatine analog GPA showed virtually no change (perhaps even a slight increase) in creatine T polypeptide expression."

g-kick
26-09-11, 20:31
ht bo taka jest prawda - te całe cykle na suplementach to mit - suplementy sie po prostu uzywa , zwłaszcza okołotreningowo i wazne są te prozdrowotne ale z własnego doswiadczenia widze ze nie ma zupełnie roznicy czy biore kreatyne 6 czy 12 tygodni , i tez tak jak ty mam - 20 g dziennie to czuje ze cos tam smyra , ogolnie teraz uzywam kreatyny w dawce 15 g potreningowo tylko non stop. Cyklicznie nie uzywam bo nie widze zadnych pozytywnych przyrostów/zmian.