Zobacz pełną wersję : Kiedy brać Glukozamine
Posiadam teraz Jakąs glukozamine hcl i glukozamine gold z olimpu(wydaje sie lepsza wiec biore tą teraz)
Biore rano jak wstane i wieczorem. Moze brac w dt po treningu jak stawy są "nabite", rozgrzane moze wtedy bedzie lepiej sie wchłaniac
Trzymaj się tego schematu rano wieczór, będą równe odstępy między przyjmowaniem i organizm będzie miał czas na wchłonięcie.
Jak zmienisz w dni treningowe, to raz organizm będzie miał 6 godzin na wchłonięcie dawki, a raz 12.
Pozdrawiam
W tym wieku kłopoty ze stawami, niedobrze. Glukozaminę sprzedaj komuś, nic Ci nie da.
Gangsta Latino
26-09-11, 22:50
coraz częściej czytam komenty, że oleje omega 3 dobrze działają na stawy. Sam biorę od tygodnia i już mi rzadziej kości strzelają, może za kilka miesięcy wszystko przejdzie;) albo jedz dużo sardyn itp.
P.S Pewnie znowu kolano się odezwało??
Nie oleje tylko kwasy tłuszczowe :) Działają przeciwzapalnie. Kolagen może pomóc, lecz jest drogi.
Tran prawdziwy i po sprawie
fallenursus
29-09-11, 05:01
Posiadam teraz Jakąs glukozamine hcl i glukozamine gold z olimpu(wydaje sie lepsza wiec biore tą teraz)
Biore rano jak wstane i wieczorem. Moze brac w dt po treningu jak stawy są "nabite", rozgrzane moze wtedy bedzie lepiej sie wchłaniac
W tym wieku kłopoty ze stawami, niedobrze. Glukozaminę sprzedaj komuś, nic Ci nie da.
Nie oleje tylko kwasy tłuszczowe :) Działają przeciwzapalnie. Kolagen może pomóc, lecz jest drogi.
udez do ******** lub trica, zapytaj zy maja jakies suple z MSM. moga cos miec na ostatkach. daj 6-8gr dziennie kwasow tluszowych. moze byc omega3 w kapsach albo olej z siemia w kapsach np. sama glukozamina nic nie da na stawy. na offie 5gr msm+3gr glukozaminy i kwasy, jade nonstop. a tak to deca-ale tobie nie:)
hermanowi sie kurwa wysnilo??
Gangsta Latino
29-09-11, 22:18
hermanowi sie kurwa wysnilo??
jak tu wpadłem, też od razu mi się skojarzyło, że hermann już jakiś czas temu o tym pisał w jego relacji :P
muszę się go spytać, czy ma takie sny na zamówienie ($)
Moze zaznaczmy, że glukozamina to nie lekarstwo i nie ma leczyć tylko wspomagać i wszystko będzie jasne w tej kwestii. Ja mam zestaw glukozamina + chondroityna + kwasy tłuszczowe (omega 3 + 6) i czuję zdecydowaną poprawę.
Moze zaznaczmy, że glukozamina to nie lekarstwo i nie ma leczyć tylko wspomagać i wszystko będzie jasne w tej kwestii.
Strata pieniędzy.
Też jestem tego zdania. Msm jak najbardziej, kwasy tłuszczowe działają przeciwzapalnie ale dopiero w większych dawkach także najekonomiczniej je dostarczać z butelkowanego oleju lnianego/rybiego np http://www.mollers.pl/produkty/aromat-cytrynowy.html
zgłosze sie chyba do ortopedy sportowego na czyszczenie stawu drugi raz. Bo jak stweirdzili na siłce "powodem bólu jest niedokładne oczyszczenie stawu"
starsi "big" chłopy na siłce z którymi gadałem i mówili ze tez mieli problemy z kolanami
Nie ma się czym chwalić :) Pamiętaj ,że jesteś młody i już jest problem. Dbaj o siebie ;)
pzdr.