Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Magnez

Gangsta Latino
14-09-11, 18:13
Ello! Od pewnego czasu znowu się więcej stresuje, może dlatego, że mi bardziej na ocenach zależy. Do tego w miarę wysoka aktywność fizyczna, nie typowo siłowa ( choć za niedługo chyba znów zaczynam), ale przede wszystkim aeroby i cardio, tak 1-2h, w weekendy nawet do 6h. Dla tego, że też piłka nozna do tego dochodzi, kosz, spacery z psem itp. Przedewszystkim jednak rower.

Staram sie jeść sporo rzeczy z magnezem ( takie moje musli uzupełnia mi ok. 70%, ale wiadomo, że tylko trochę się wchłonie), dlatego wczoraj kupiłem chela mag B6, ale nie wiem czy nie walnąłem gafy. Na forach sportowych polecaja ten preparat, ale jednak ja wolał bym coś bardziej na stres, bo od jakieś 4 tygodni dużo się stresuję, nawet teraz mam taki lekki stan stresowy. Więc nie wiem czy zostać przy tym chelacie czy coś bardziej na stres/serce kupić. A może połączenie magnezu+potas??

Gangsta Latino
14-09-11, 21:30
a może coś bardziej "zwykłego". Najlepiej coś co w aptece kupie

slim shady
14-09-11, 21:34
rozaniec gorski jak najbardziej kupisz w aptece, ale cenowo lepiej wychodzi u best body

Gangsta Latino
14-09-11, 21:44
Ok, ale ja bym jednak wolał coś z magnezem + coś na stres. Wole "stare" dobre produky, bo większości składników, które są w tym co mi body podał po prostu nie znam, a ja w ciemno nie kupuje. No chyba, że nie ma dobrych środków z takimi składnikami jak ja pisze.

I jeszcze jedno: ile % tych minerałów które wchłoniemy z żarciem się wchłonie, tak około według badań? bo np. w 100g papryki jest o 140mg wit C a dawka dzienna powinna wynosic ok. 70mg. Więc taka zwykła papryka bardzo dobre źródło tej witaminy.

mtm
14-09-11, 22:00
Masz chłopie problemy ...
Idź porzucać ciężary na siłowni , przecież napisali ci co masz kupić .

kitamo
14-09-11, 22:32
Zaskakuje mnie to jak ludzie szukaja leku na wszelkie zło.

W walce ze stresem podstawa to likwidowanie zrodel powodujacych stres, a do tego odpowiednia dieta a nie suplementy z apteki. jak juz tak sie stresujesz w mlodym wieku, to na stare lata widze prozak u Ciebie albo cos podobnego.

ana0609
14-09-11, 23:22
Magnez ma działanie łagodzące skutki stresu więc jak najbardziej możesz go używać . Chela Mag B6 jest jednym z produktów który zawiera chelatowany związek magnezu a więc jest dobrze przyswajalny przez organizm . Jeśli jednak zależy Tobie na sprawdzonym preparacie to mogę polecić Magne B6 , jest to jedyny preparat który ma status leku a więc jest przebadany pod każdym względem .

alder
15-09-11, 03:14
magne b6 to klasyk

aspargan polecam również

slim shady
15-09-11, 16:10
pierwsze symptomy przetrenowania, zrob przerwe od wysilku fizycznego, wiecej sypiaj, wiecej relaksujacej muzyki, herbaty (wazny odpowiedni sposob parzenia), podane produkty moga pomoc, ale tez nie ma co przesadzac w ich stosowaniem, zreszta mlody jestes wiec nie wiem na ch*uj sie stresujesz, moze zmiana podejscia do zycia zmniejszy stresy

pamietaj stres jest najgorszy , wolne rodniki,kortyzol, obnizony poziom testosteronu, chwilowy stres jest dobry, ale chroniczny juz nie

Gangsta Latino
15-09-11, 16:57
Slim ja po prostu jestem osobą która się łatwo stresuje, mam pewne przerwy, ale praktycznie odkąd pamiętam jestem osobą, która się stresuje, a przez to właśnie czuje się taki słaby ( chyba przez niższy poziom teścia). Nie chce brać jakiś specjalitycznych środków, tylko coś w najprostszej formie, ale musi być z magnezem. Wkurza mnie też to, że jestem hipohondrykiem, ale bardziej co do leków, lub ich braku. Gdy coś mnie tam boli to jakoś nie panikuje, ale cały czas się zastanawiam czy mam odpowiednie ilości magnezu i innych minerałów, jak stres wyniszcza mi organizm, a przez to sie jeszcze bardziej stresuje, więc...;/
Dlatego chce coś brać na stres, co przy okazji uzupełni mi przedewszystkim magnez a może też inne minerały i witaminy, a przez samo stosowanie też mniej bym się stresował. A środki, które podał Best Body wydaje mi się są już trochę specjalistyczne, a mi zależy po prostu na magnezie z np. potasem, albo środkiem który wpływa kojącą na umysł. Na razie jedyne co przyjmuje to tran ze względu na Omege 3, która też poprawia sprawność umysłową, a też coraz częściej na różnych forach spotykam się z opiniami, że pomogła osobom w wyleczeniu kontuzji, bądź po złamaniach, więc tak trochę do ochrony stawów. Ale jak narazie nikt mi nie przedstawił środka, który był by połączeniem magnezu z czymś kojącym, jedyne co to neomag cardio, ale opinie są różne, więc nie kupie tego. więc nadal będę szukał aż znajdę

A co do herbaty to piję codziennie zieloną, ale może napiszesz ten sposób parzenia?? ja czekam po zagotowaniu 10 min, zalewam i czekam znów 3-4 min.

slim shady
15-09-11, 17:02
Nie ma zlotego srodka, jak chcesz uzupelinc braki to proponuje witaminy i mineraly z Olimpa, masz tam dobre dawki, jak masz wiecej kasy to Orange Triad, Omega 3 jak najbardziej polecam brac, tak samo czosnek

alder
16-09-11, 05:58
a co z sexem/masturbacją?

polecam Potęgę Podświadomości oraz Przebudzenie.
trochę się nauczylem z tych książek

Gangsta Latino
16-09-11, 17:18
To tak: zdecydowałem, że nie będę brał żadnych środków które uspokająją, gdyż z tym stresem musze sobie sam poradzić, ale żeby jego działanie nie było takie szkodliwe to będę brał tak ( przy okazji nie dobory tych substancji po treningu uzupełnie):
1. OLIMP Gold Omega-3 2x dziennie
2. Chela Mag B6 - 2x dziennie ( tylko właśnie nie wiem czy brać 2x, bo na opakowaniu pisze 1 tabletka, ale wolał bym przyjmować 200mg czystego magnezu a nie 100.
3. Witamina C - 1x dziennie

I do tego zaczne częściej pić zieloną herbatę, dokupię gorzkiej czekolady ( 90%). Będzie OK?

Gangsta Latino
17-09-11, 09:57
Poczytałem trochę o katechinach i jest ich naprawdę dużo w zielonej herbacie :O z kolei biała jest strasznie droga bo kosztuje 40-100zł za 100g, ale chyba warto.

Co do adaptogenów to poczytałem o nich, ale jednak nie chce brać za dużo prochów bo magnez tak czy siak bym brał, żeby po wysiłku go uzupełniać, do tego adaptogen, i jeszcze omega oraz wit.C.
Zostane przy tym co wyżej napisałem, jednak zakupie białą herbatę a nie zieloną.
Był bym jeszcze tylko wdzięczny gdyby ktos mi napisał, czy mogę brać ten chela mag B6 2x dziennie? bo to jednak by było dawka 300% wit.B6 i nie wiem czy to zdrowo.

Gangsta Latino
17-09-11, 15:36
Poczytałem trochę dokładniej dział odżywki i suplementy i przypomniałem sobie o MZB. I to jest chyba to. Przez stres spada mi teść cynk mi go podniesie i przestane odczuwać podczas wzmożonego stresu uczucia lęku.
Kupię OLIMP Chela MZB Sport Formula bo Olimp to chyba najsolidniejsza firma. Tylko nie rozumię dlaczego polecają aby brać to przed snem? Przecież minerały tracimy w ciągu dnia, tak samo w ciągu dnia się stresujemy. Więc chyba lepiej brać rano, aby na cały dzień mieć power, a w nocy i tak kortyzol jest usuwany.

alder
17-09-11, 17:15
Przestan naginac rzeczywistość do własnych teorii. Przypomnij sobie kiedy jest wzmożona.produkcja testosteronu czyli redukcja kortyzolu - hormonu stresu
Jak ze snem? Może 3-5mg melatoniny pomoże...
Zresztą i tak nie odpowiadasz na moje pytania

luo
17-09-11, 18:42
O ile się nie mylę to wieczorem spada poziom cynku w organizmie, dlatego zaleca się brać go przed snem.

Imo wszystko tkwi w Twojej głowie, musisz po prostu podchodzić do wszystkiego z małym dystansem, bo z roku na rok będzie coraz gorzej

Gangsta Latino
17-09-11, 19:57
alder z snem nie mam żadnych problemów. Śpię bardzo dobrze i mam bardzo mocny sen, nie budzę się gdy jest burza itp. a jak ktoś mnie chce obudzić to musi się trochę wysilić xD

Luo wiem, ze wszystko tkwi w głowie, ale łatwo się mówi, żeby podchodzić do wszystkiego z dystansem. Myślę, że kiedyś pozbędę się takich ilości stresu jak teraz, ale jak na razie tylko powoli z nim walcze.
Nie chce brać tych wszystkich supli jedynie przez stres, bo tak jak pisałem w miarę dużo się ruszam i to mi też pomoże uzupełnić minerały.

Alder a jeszcze co do poprzedniego pytania to prawiczkiem już nie jestem, ale laski teraz nie mam ( naszczęście xD ) bo ostatnia to już mnie pod koniec wkur wiała trochę tymi swoimi fochami, a teraz polowa lasek taka jest, więc se zrobię na razie przerwę od związków, a jak będzie okazja podupczyć to podupcze ;)

Czyli ten MZB jednak brać przed snem?? Bo myślałem, że lepiej rano, bo dzięki magnezowi się też lepiej w szkole skupie.