PDA

Zobacz pełną wersję : zalewa na masie

Gwido
27-08-11, 16:31
siema. stosuje diete na mase juz ponad miesiąc (staram sie od niej nie odbiegac). przytylem ok.5 kg z czego sie ciesze z 75 na 80. niepokoi mnie jednak ze ostatnio fet zaczął mi sie udkladac na klacie..troche na brzuchu i wgl. wiem ze porzadnie zmasowac bez zalania jest ciezko.. no ale troche mi sie to nie podoba ze nagle z klaty mi sie cyce zaczynaja robic. czy jak zmniejsze weglowodany to powinno sie to zmienic? zwiekszyc ilosc bialka a wegle ograniczyc? kanapki zawsze smaruje masłem, na ktorym tez robie jajecznice. indyk na margarynie z wodą.(on bardziej sie tam ugotuje niz usmaży). nie wiem czemu mnie tak zalewac zaczyna.. poradzcie cos:errf:

Baloniarz
27-08-11, 16:59
Wrzuc całą jednodniową dietę, w sensie co i ile jjesz napisz...
I dodaj jak cwiczysz co i iile na siłce? I czy jakieś sporty oprócz siłki wchodzą w gre? Czy gdzieś pracujesz? Czy siedzisz cały dzień na kompi i wychodzisz tylko na trening ? Wrzuc fotki tych cyców się powiekszających...

dirtyhaus
27-08-11, 17:07
Ta, musisz uciąć węglowodany. Każdy jest inny i inaczej reaguje, na forum w podpiętych pisze chyba, że trzeba jeść 5.5g w na 1kg. Mi wystarczy 3g. Białka nie zwiększaj jeżeli masz odpowiednią ilość.

Gwido
27-08-11, 18:11
posiłek 1 9.00
100 g płatków owsianych
200ml mleka
jajecznica z 4 jajek 4 kromki pieczywa razowego
cherbata

posiłek 2 12.00
4 kromki pieczywa razowego
4 plastry filetu z indyka + warzywo
szklanka soku pomarańczowego

posilek 3 15.00 przedtreningowy
torebka ryzu
100 g filetu z indyka

16.00 - 17.00 trening
po treningu 2 banany

posiłek 4 18.00 potreningowy
torebka ryzu
100 g filetu z indyka

posiłek 5 20.00
Serek wiejski 200g
3 kromki pieczywa razowego

posiłek 6 22.00 / 23.00
twaróg chudy 100 g

pory posilkow ulegaly zmianie. kurde no sam nie wiem, jak narazie rosłem na tym i rosne dalej nie cche sie po prostu za bardzo zalac. czasem worek bokserski nunchaku albo koszykowka. teraz w rok szkolny to wiecej ruchu bd.

Baloniarz
27-08-11, 18:18
Jak na ten wiek i wiedzę jaką posiadasz wygląda to przyzwoicie utnij troszkę tych kromek razowego...
Ujmij na początek po szt. z każdego posiłku w którym je masz i obserwuj co się dzieje :)

Gwido
27-08-11, 18:48
powiem tak. nigdy nie liczylem b/t/w. zazwyczaj zerkałem na ilosc białka by bylo go w miare duzo w posilkach . jesli czulem ze moge zjesc wiecej to poprostu dokladałem chleba. no i teraz troche musze sie ograniczyc. supli jak narazie nie biore bo jakos tak wiekszą satysfakcje odczuwam na sucho.. mysle jeszcze pociągnąć z 5 miechow mase(zostalo mi 2 miechy obecnego treningu obwodowego na mase i sile wg Arniego a potem dam jakis split).pozniej chce zrobic rzezbe tez na sucho(nie wiem ile miesiecy powinienem ją robic). nastepnie jak sie poredukuje to mase z kreatyną i koncowo rzezbe z TREC Thermo Fat Burner/OLIMP Thermo Speed Extreme czy jakis inny spalacz. no i powiedzcie wlasnie czy dobrze jest robic takie 4 cykle tzn masa-rzezba-masa-rzezba czy tylko masa-rzezba?

Gwido
27-08-11, 22:16
yooo ktos doswiadczony moze jeszcze mi cos podpowie? :)

luo
27-08-11, 22:32
Jakiś program siłowy i regeneracyjny przewidujesz?

Węgle możesz delikatnie uciąć albo spróbować dołożyć cardio w dnt po 20-30 minut ze 2-3x w tyg

Gwido
27-08-11, 22:43
utne wegle napewno i moze kupie jakies bialko dla uzupelnienia diety mysle jeszcze. luo, planuje do grudnia powiedzmy robic mase jak mowilem. co masz ma mysli mowiac program regeneracyjny? :)
pozdrawiam

luo
27-08-11, 22:50
Zmniejszasz obciążenie, mniej jedzenia i dajesz odpocząć organizmowi. Nie da się przecież jechać cały czas na 100%

Baloniarz
27-08-11, 22:59
Tak a nawet robisz z tydzień, dwa całkowitej regeneracji...

Pioter1994
27-08-11, 23:00
Nie da się przecież jechać cały czas na 100%

Zależy czy ktoś jest hardcorem :rockon:

Gwido
28-08-11, 08:37
to takie cos moge zrobic jako przygotowanie do rzezby. bo jak narazie to po treningu nigdy mnie nic nie boli a dzwigam ostro.. no wlasnie i jak z ta rzezba za pare miesiecy?potem znow mam masowac i rzezbic czy po masie skuc sie tak mocno? pozdro

Gwido
28-08-11, 11:12
tak wiec chlopaki. zanim bd myslał o rzezbie chce przytyc jeszcze z 5kg tak do 85. narazie moim priorytetem jest gora klatki piersiowej i ogolem cala klatka. jesli juz ją uwypuklę wtedy zajmę sie rzezbą. ale narazie doradzcie co z mojej diety moge uciąć.. tzn. teraz zacznie sie szkola. pomóżcie mi jakos ją przerobic na bardziej praktyczną dla mnie i z mniejsza iloscią weglowodanów. jak teraz ogranicze wegle to uda mi sie masując zgubic ten tłuszcz ktory nagromadzilem?

.rocky
28-08-11, 12:29
odcięty ubytek wegli mozesz sprobowac nadrobic tluszczami zeby deficyt kal duzo nie zmalał o ile juz nie jest za wysoki,tak wogole w tej twojej rozpisce cos malo o tluszczach napiane nawet przy nocnym,pijesz jakies oleje czy cus ?

luo
28-08-11, 12:32
jak teraz ogranicze wegle to uda mi sie masując zgubic ten tłuszcz ktory nagromadzilem?
Możesz mi wytłumaczyć po co masz teraz obcinać kalorie i palić fat skoro robisz masę? Na wycinkę przyjdzie czas, narazie się tym aż tak nie przejmuj. Możesz delikatnie przyciąć węgle z 3 posiłków bez okołotreningowych po 10-15g, albo ciąć trochę węgli więcej i dołożyć mięsa. Nikt Cię przecież nie zna, nie widzi jak Cię podlało więc ciężko coś więcej powiedzieć.

Gwido
28-08-11, 13:56
rocky, zawsze masło na kanapkach i przy obiadach zawsze czyms poleje ten ryz (tym na czym sie mieso dusi).
no tak, przejmuje sie tą wycinką.. poniewaz nigdy w zasadzie nie bylo tak ze bylem chuderlakiem z szesciopakiem.. bylem szczuply ale nie az tak. ale jak narazie wiem ze masa dobrze idzie to ciulam dalej. zostaly mi jeszcze 2 miechy tej obwodówki od Arniego. (regularnie trenuje dopiero ponad miesiac!). do tego czasu mysle ze masa bedzie juz dobra i wtedy zaloze temat na foto gallery jak wygladałem wczesniej i obecnie zebyscie mi mogli doradzic i naprowadzic co mam dalej robic. oczywiscie w okołotreningowych ryz/makaron/kartofle zjem normalnie. mysle tylko co z mojego jadłospisu moge wywalic z węgli... i czym zastapic te kanapki z szynka i serem.. kanapki to znowu wegle. w innych posilkach uciąć po 1 kanapce?

luo
28-08-11, 14:49
Na kanapkach masy nie zrobisz, a masło to w większości tłuszcze nasycone także mało z nich pożytku, lepiej będzie jak polejesz kanapki oliwą albo posmarujesz masłem orzechowym. Przez 3 miesiące nie będzie dobrej masy, więc się za bardzo nie nastawiaj. Ale jakiś progres można zrobić, szczególnie na początku. Zamiast kanapek możesz zjeść np serek wiejski+2 grahamki/chleb razowy z warzywami polany oliwą.

Gwido
28-08-11, 15:22
no niby nie zrobie a cos mnie zaczelo zalewac.. na sniadanie zrezygnuje tych platkow chyba. tylko jajecznica 4 jaja+3kromki chleba(smarowac?) obiady 2 takie same. na podwieczorek moze zostawie ten serek wiejski z..chlebem znow. na noc 100g twarogu. teraz mi tylko doradzcie co mam w szkole jesc. bo kompletnie nie mam pojecia.. jedyne co mi przychodzi teraz do glowy to kanapki znow

luo
28-08-11, 16:52
Przecież napisałem wyżej.. Przeczytaj post jeszcze raz

Gwido
28-08-11, 17:53
luo, napisałes o grahamkach i serku wiejskim.. ok posilek dobry ale w sql bd 7godzin..

Kreta
28-08-11, 18:04
Mozesz sobie robic salatke z tunczykiem i ryzem do tego jakas grahamka i masz juz posilek w szkole.

Gwido
28-08-11, 18:15
a grahamka z szynką i serem żółtym jest ok? a na innej przerwie bym zjadł grahamke z serkiem wiejskim. nie wiem czy to starczy

luo
28-08-11, 19:05
To 2x po 2 grahamki, sera i szynki nie żałuj. Ja czasami do pracy też robię kanapki tyle że zamiast szynki wkładam usmażonego na plastry kurczaka+warzywo i to wszystko polane oliwą. Możesz też przecież rano usmażyć duży omlet np 150-200g owsianych z 8 całych jaj jakieś siemię lniane/bakalie/pestki, cynamon/słodzik/aromat do smaku. Potem tylko kroisz na mniejsze paski i masz już na dwa posiłki w szkole

Gwido
28-08-11, 21:29
rano moze tak mysle ten serek wiejski+2jaja i z 2 kromki z maslem cienko do tego. w sql te grahamki z szynka i serem. moze czasem jajecznice se na to poloze. no i w domu znow obiad normalnie. bede starał sie jakos balansowac tymi posilkami zeby monotonnie nie było. moze na podwieczorek se tą jajecznice bd robił? białka z jajej bd duzo wtedy a kromki ogranicze i git.