Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : www.dawca.pl

Fehu
22-08-11, 14:13
Witam.

Chciałbym Wam zaproponować udział w akcji "Bądź świadomym dawcą narządów"

Co sądzicie o właśnie o takiej akcji - mówiąc szczerze, ja podpisałem oświadczenie woli, choć tak naprawdę nie ma ona mocy prawnej.

Zachęcam Was do zapoznania się z www.dawca.pl
Sobie już nie pomożemy , ale może warto komuś? może kiedyś i my będziemy zmuszeni skorzystać z takiej pośmiertnej formy pomocy.

fallenursus
22-08-11, 14:21
Na tyle kazdej prawojazdy w kanadzie jest rubryka do wypelnienia na ten temat.

Fehu
22-08-11, 14:33
Na tyle kazdej prawojazdy w kanadzie jest rubryka do wypelnienia na ten temat.

zasadniczo bardzo mądry pomysł ;p ale bardziej na dowodzie powinno być ;p

kfc
22-08-11, 14:43
i to jest bardzo dobre. Ja mam zamiar wypełnić owe oświadczenie. Myślałam juz wcześniej nad tym.

chociaz niektórzy sceptycznie do tego podchodzą, mówią że to jakby wyrok.. że nie.. bla bla. ;/ dla mnie dziwne.
sama towarzyszyłam ostatnie miesiące życia komuś, kto potrzebował i krwi i szpiku..

i tak jak napisałeś, kto wie czy sami nie będziemy potrzebowali czegoś w przyszłości!

fallenursus
22-08-11, 15:04
zasadniczo bardzo mądry pomysł ;p ale bardziej na dowodzie powinno być ;p
tu nie ma dowodu osobistego. Prawko jest najwaznjejszym.dokumentem osobistym.

luo
22-08-11, 18:42
Tylko, że tak jak napisałeś, ten dokument nie ma żadnej mocy prawnej;) każdej osobie mogą zostać pobrane organy jeżeli rodzina nie będzie temu przeciwna, bo lekarze też szanują ich decyzję, także z nimi też trzeba pogadać na ten temat

Fehu
22-08-11, 22:13
Tylko, że tak jak napisałeś, ten dokument nie ma żadnej mocy prawnej;) każdej osobie mogą zostać pobrane organy jeżeli rodzina nie będzie temu przeciwna, bo lekarze też szanują ich decyzję, także z nimi też trzeba pogadać na ten temat

Dokładnie Moja rodzina jest sceptycznie nastawiona do takich rozmów - bo powiedz matce "a co by było gdybym umarł"
ale jestem przekonany, że nie sprzeciwili by się , znając moją wolę - a i bez niej raczej by się nie sprzeciwiali ;d

A takie oświadczenie przynajmniej motywuje do rozmów właśnie wśród rodziny znajomych ...

Moi znajomi akurat są zaaa - często oddajemy razem krew - czasem choćby dla wolnego w szkole /pracy