Zobacz pełną wersję : Jak dobrze dobrać sprzęt?
Witam wszystkich zaczynam kupowanie sprzętu do mojej własnej siłowni i nie wiem o jakiej średnicy talerze wejdą na na ten gryf: http://www.dwunastka.net.pl/p785,gryf-prosty-180-cm-gr25-180.html ? I czy w ogóle opłaca się go kupować?
no to nie wiem jak chcesz robic mc :D chyba z hantlami
wejda wszystkie obciazenia ze srednica powyżej 26 mm
dzięki za szybką odpowiedź
Jeżeli zaczynasz przygody z siłownią, swoją własną (tak zwana amatorska) to juz z miejsca inwestuj w porządny sprzet, i nie kupuj dziadostwa. Przejrzyj sobie oferty "Marbo" czy też "Kelton" (Ja osobiscie polecam sprzet "Marbo") wiadomo ceny troszke wieksze, ale lepiej kupic jeden a porządny sprzet niz kilka i wielkie gów.. Wiem to na swoim przykładzie. Pozdrawiam
Naklad na ten gryf kupujesz pod 28mm (ciut wiecej niz srednica gryfu) jak dla mnie to ten gryf przy tej dlugosci powinien minimum wazyc 10kg wiec raczej w niego bym nie inwestowal. lepiej doplacic 20zl i wziac cos lepszego i pewnego.
dodam od siebie ze lepsze sa blokady zaciskowe (taka sprezyna ktora sie sciska by nalozyc na gryf) niz jakies kombionowane nakrecane gowna.
Po prostu ten gwintowany gryf z czasem zacznie nieco sie syfic od nakladu, i te nakretki zaczna sie zacinac bo sie pozacieraja. Poza tym odkrecanie 15cm gwintu by zdjac lub zalozyc naklad podczas cwiczenia (szczegolnie ja ksie robi dropsety) to pomylka bo zajmuje za duzo czasu. takie zaciski sprezynowe sa lepsze bo zakladasz je w ciagu 4 sekund i nie ma problemu nawet po wielu latach by na prosty gryf je zalozyc.