PDA

Zobacz pełną wersję : Piłka nożna a siłownia.

Damianpfighter
16-08-11, 20:41
Witam Panowie.

Sprawa wygląda tak. Ćwiczę na siłowni od dłuższego czasu i sport mnie wkręca na maxa i jeszcze to forum!! Szaleństwo jest z kim pogadać i od kogo się uczyć ale dobra przejdźmy do sedna. 1 rok temu grałem w piłkę nożna w IV lidze i zrezygnowałem z dalszej gry,dostałem wczoraj propozycje od B klasowej drużyny 150 zł za mecz.
Sprawa wygląda tak że bym miał tylko przyjść w niedziele zagrać 90 min i zainkasować 150 zł. Czy ćwicząc warto jest zagrać i tą kasę przeznaczać na dietę?

Dziękuję za przeczytanie tego tematu.
Proszę o poważne wypowiedzi !

///M
16-08-11, 21:53
Czy ćwicząc warto jest zagrać i tą kasę przeznaczać na dietę?

Pewnie że tak.

Micek185
17-08-11, 00:41
jesli nie dla samej kasy to dla siebie samego skoro lubisz ta gre,sama siłownia to kalectwo i zawsze będe to powtarzał. lubię ten sport ale tez wiem jakie konsekwencje ma jednokierunkowy trening, ograniczona ruchliwość,slaba kondycja z racji dużej masy mieśniowej itp,im więcej sportów uprawiasz tym bardziej wszechstronny jestes i tym sprawniejszą sylwetke masz. trenuj piłkę,trenuj na siłowni i jak sam wspomniałeś pieniądze w ten sposób zarobione przeznacz na diete,suple czy po prostu cos z nimi zrób bo chyba to najlepsza sytuacja gdy robisz to co lubisz i jeszcze masz z tego pieniądze.

luzakkk
17-08-11, 09:32
ja mam taka sama sytuacje jak ty tylko ze nie dostaje tak duzo kasy, chodze 2 razy w tyg na trening i w niedziele mecz plus 4 razy silka w tyg

luo
18-08-11, 21:45
Ja też jestem za, jeśli nie myśli się na poważnie o kulturystyce to nie trzeba przecież rezygnować z rzeczy które się lubi.. szczególnie z aktywności fizycznej.

Patriot
19-08-11, 10:44
pewnie, że tak tym bardziej że jeszcze 150zł zarobisz to raz, dwa piłka nożna jest świetnym sportem sam 9lat grałem i wiem jak potrafi wkręcić i jaką przyjemność niosą mecze, rywalizacja i w ogóle :) aż czasem sam tęsknie za tymi latami kiedy zawsze po szkole się szło grać w nogę i w klubie pół dnia można było na tym spędzać ;p
a kulturystą raczej zostać nie chcesz (chociaż nie wiem) ja uważam tak jak Micek sama siłownia ok ktoś lubi niech ćwiczy, ktoś wiąże jako tako przyszłość z ze sportem siłowym bądź sylwetkowym to ok, ale jeśli ktoś ćwiczy tylko dla siebie i tylko "na mase, na masę, na masę...." to taką osobę trudno uznać za sportowca :) jak się czasami stało na bramce to właśnie z kim z ochrony się nie rozmawiało to się z takich ludzi śmieją, że najczęściej takie osoby to "jednostrzałowiec", a kozaczy najwięcej bo ma duży biceps :) ale jak jesteś umiarkowanie "napakowany" i do tego z dobrą kondycją, rozciągnięty itp to już wtedy jest się czym pochwalić (to tak może nie w temacie, ale dodałem od siebie ;p)
pozdro

Damianpfighter
19-08-11, 15:44
Ja w piłkę gram 11 lat. Sport który zawsze kochałem i kocham go nadal ponieważ obiecałem sobie że nie będę grał bo zabiera mi mnóstwo czasu który mógłbym poświęcić na coś bardziej pożytecznego. Prawda jest taka że nie chodzi o kasę tylko strasznie mnie ciągnie do tej gry... co mi się podoba w tym sporcie to to że jest to gra zespołowa i zawsze można polegać na swoich kolegów z drużyny. Wspólne obozy, ważne mecze!

Ja od siebie dodam ,,Piłka nożna dla kibiców"
<3 Love Football <3

Baloniarz
19-08-11, 18:12
Miłośc nie wybiera :P
Graj, trenuj, tylko odpoczywaj czasem.
Powodzenia, może kiedyś będziesz znany szerszej publiczności jak trafisz do Realu Madryt :P

ps. liczę na Ciebie.

Damianpfighter
19-08-11, 20:42
Bardzo dziękuje! Może poprowadzę jakiś dziennik z wynikami i zdj. z meczów?

luzakkk
19-08-11, 20:48
spoko pomysl. Ja moge sie pochwalic ze pierwszy mecz tego seznu w B klasie wygralismy 19 do 0 co prawda ponad polowa naszego skladu to zawodnicy bylej 4 ligi i okregowej, taki nam sie udalo skomponowac sklad na ten sezon zobaczymy co bedzie dalej bo jeszcze jest jedna druzyna w tej lidze co tez tak zmontowala ekipe.

Baloniarz
19-08-11, 20:49
Ja chętnie będę śledził wyniki meczy jak również poprawę formy :]

kfc
21-08-11, 19:00
stworzymy Ci z koleżankami fanklub lub drużynę czirliderek :D

kitamo
21-08-11, 19:04
najpierw dacie foty, pozniej was przyjmiemy a jak sie spodoba to bedziemy sponsorowac ;] Kliku znajdzie sie tu chetnych zeby poprzec moja inicjatywe :D :D

Baloniarz
21-08-11, 20:51
Na foty się zgadzam, na sponsoring nie bardzo...

Wolę darmochę hehe

Damianpfighter
21-08-11, 21:34
Kusisz kfc :) ale okej czekamy na foty!

Wcześniejsza (1 kolejka ) dla nas 1-4
Dzisiaj graliśmy 2 kolejkę ligi. 2-1 dla nas:))

Zdjęcia dodam kiedy będą już na cpu.

kfc
21-08-11, 22:35
5101 na jakiej pozycji grasz? jakieś twoje gole ?

Damianpfighter
21-08-11, 22:37
Gram na pozycji lewego obrońcy. Niestety żadnych bramek nie zdobyłem ale przyjdzie czas:) Walczymy o awans! Kasa odebrana po meczu ;p

silnymat
09-09-11, 20:00
chwila chwila jaki masz typ budowy ciała??
kiedys pewien mądry pan powiedział ze chcąc ładnie wyglądać,osiągnąć coś na siłowni mając budowe ciała etomorfika, to wysiłek nie jest wskazany
a grając w piłkę spalasz prawie 1000kal... mając taką budowę powinieneś dostarczać 2-3tys na dzień ale kochasz piłkę i cię rozumiem siłownia dla sportu:)

Baloniarz
09-09-11, 20:22
ON gra na pozycji lewego obrońcy :) az tak nie musi biegac, tu jest Polska i boczni obrońcy są do przeszkadzania a nie jak Roberto Carlos czy Cafu od zapjerdalania od pola karnego do pola karnego :)

kitamo
10-09-11, 00:41
No niby tak ale czasem trzeba jak Zidane z bani wyjechac na boisku wiec masa jest wskazana !!! :D :D

malwa
11-09-11, 22:24
jak najbardziej .Jak jeszcze za to płacą to nie ma nad czym sie zastanawiać.

mynio962
27-10-11, 20:15
Podobny przypadek mam, gram w piłke nozna juz od 3 lat i trenuje na siłce.

Pronutrition
21-11-11, 21:00
Jedno nie wyklucza drugiego,a wręcz pomaga. Też gram w piłke i trenuje na siłce. Warto szczególnie mięśnie nóg:)

Poczatkujacy Terrorysta
21-11-11, 21:11
Pilka nozna a dokladniej bieganie wspomaga biologiczna odnowe organizmu a prosciej regeneracje wiec pomoze wam a moze powiem nam bo i ja mam te sytuacje :D