PDA

Zobacz pełną wersję : Konkret

Amaru
16-08-11, 14:43
Witajcie, jak dział jestem zielony.
Ćwiczyłem 2 miesiące na siłowni ale w sumie nie miałem zadnego polanu tylko trochę to trochę to, diety też nie miałem ograniczałem tylko ale efekty nie ciekawe, jakieś tam są ale nie zadowalające.

a Więc od przyszłego tygodnia kupuje nowy karnet na siłownie mam 181 cm 93 kg 19 lat.
Chce troche masy zrzucić i w siłę iść ( tych dwóch rzeczy się chyba nie da pogodzić?)
więc podpowiedzcie co ćwiczyć czy żeby stracić masę czy w siłę.

Jaką dietę proponujecie? jaki zestaw ćwiczeń? jakie odżywki?
Mam nadzieje że mi pomożecie :)

DTX
16-08-11, 15:03
daj foto, to cos sie wymysli

Damianpfighter
16-08-11, 15:20
Myślę że masz dosyć masy żeby zacząć redukcje a jest jeszcze lato dlatego warto się zebrać w kupę i korzystać z pogody (aeroby = bieganie,rower itp)
Siłownia 3 x w tyg starczy. Daj foto to Ci coś się poradzi. Co forum głowy to nie jedna ;)

Amaru
16-08-11, 16:06
Ćwicze 3x w tyg + 2 x w tyg chodze na na rowerek + bieganie. Mam swoje foto dać jak wyglądam? to wieczorem wrzuce bo akurat z mazur jakies mam

Damianpfighter
16-08-11, 16:07
Więc czekamy do wieczora .

luo
16-08-11, 16:40
Witaj, od siebie dodam, że dobrze by było jakbyś sam powoli zaczął czytać o podst rzeczach bo ciężko Ci będzie wszystko przekazać. Zajrzyj tu: http://www.e-gym.pl/showthread.php?8273-Podstawy-zbi%F3r-temat%F3w. Napisz też coś więcej o sobie, jaki prowadzisz tryb życia?pracujesz, uczysz się? masz jakieś ograniczenia dietetyczne (np masz za mało laktazy itp) fizyczne(jakieś urazy)?

Micek185
16-08-11, 19:02
Myślę że masz dosyć masy żeby zacząć redukcje a jest jeszcze lato dlatego warto się zebrać w kupę i korzystać z pogody (aeroby = bieganie,rower itp)
Siłownia 3 x w tyg starczy. Daj foto to Ci coś się poradzi. Co forum głowy to nie jedna ;)

kolega napisał że chodził 2miesiące na siłownię a ty mu piszesz że ma dość masy? pała siadaj!:)

da się pogodzić te dwie rzeczy ale napisz jak koledzy mówią coś więcej o sobie,sprzęt jakim dysponujesz,fundusze itp.wszystko nam pomoże.

DTX
16-08-11, 19:07
A i zdjecie ma byc sylwetki, a nie slit focia w lustrze z dziubkiem i w ubraniach :D :D

Jezuuu, jakie to wszystko gejowskie :D

Damianpfighter
16-08-11, 20:34
kolega napisał że chodził 2miesiące na siłownię a ty mu piszesz że ma dość masy? pała siadaj!:)

da się pogodzić te dwie rzeczy ale napisz jak koledzy mówią coś więcej o sobie,sprzęt jakim dysponujesz,fundusze itp.wszystko nam pomoże.

Micek nie obraź się ale gdybyś ogarnął temat to byś widział że ma 1.81 cm i 93kg :P ha :D

kitamo
17-08-11, 10:24
Z reszta kolega pisze ze chce mase zrzucic ;) wiec pewnie chodzi mu o sadło a nie o odrazu o wycinanie sie. Jak dla mnie Amaru to zacznij od zorganizowania sobie odpowiedniego odzywiania i aerobow. A co do silowni to jest tu na forum kilka tematow z opisem typowych treningow zwiekszajacych sile i wytrzymalosc.
o odzywkach zapomnij na najblizszy czas bo bedzie to kasa w bloto.

Amaru
17-08-11, 11:11
Tak jak kitamo powiedział chcę zrzucić sadło. Sprzęt to full bo chodze na siłke profesionalną . Fundusze z 300zl . W tej chwili nie pracuje bo rzuciłem na sierpien, od 1 września idę do telekomunikacji pracowac. Od 1 października idę na studia zaoczne czyli weekendy co 2 tyg. a tu macie link do fotki http://imageshack.us/photo/my-images/155/dsc00253kz.jpg/

DTX
17-08-11, 15:41
Redukcje trzeba strzelać jak nic :)
Z supli to jakies bcaa, bialko na uzupelnienie diety, moze jakis spalacz choc niekoniecznie.

Diete musisz sobie sam ulozyc, tutaj poczytaj:
http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!

przysiedzisz, wkleisz na forum to skorygujemy. Masz rowniez przykladowe diety na redukcje, wiec mozesz skorzystac juz z gotowej. Pamietaj, ze na wycince musisz skupic sie na ogarniczeniu wegli i tluszczy i zwiekszeniu podazy bialka, a to kosztuje.

Trening to jakas obwodowka mysle bedzie dobra + aeroby 3x w tygodniu. Niektorzy chwala sobie interwaly na redukcji :))

Nie da rady pogodzic redukcji z sila. Przygotuj sie na to, ze moc Ci spadnie w duzym stopniu, ale nie martw sie pozniej odbudujesz :)

luo
18-08-11, 21:32
Tak jak wyżej, zacząłbym od ACT (http://www.e-gym.pl/showthread.php?100-ACT-Aerobic-circuit-training) Pod tym linkiem masz wszystko ładnie wyjaśnione. Przez pierwsze 2tyg 2 serie, 3tydzień 3 serie, a potem robisz cały czas po 4serie. Trening 3x w tyg w zupełności wystarczy.

Każdy posiłek ma być pełnowartościowy.
Z warzyw jedz brokuły, por, seler, papryka, pomidor, ogórek, pietruszkę, chrzan, dawaj więcej imbiru, cynamonu, kurkumy
źródła białka: jaja (głównie białka) chude mięso np piersi z kurczaka/indyka, ryby, koncentrat/izolat serwatki do uzupełnienia białka
zdrowe tłuszcze: oliwa z oliwek, orzechy, pestki, siemię lniane.
węglowodany: płatki owsiane, ryż brązowy/paraboliczny, makaron razowy/durum

Cardio zacznij od 3x w tyg rano naczczo po 30minut, z tygodnia na tydzień stopniowo wydłużasz czas aerobów i zwiększasz ich ilość, jednocześnie zmniejszasz podaż kaloryczną z posiłków. Przykładowo
1tydz 3x30minut
2tydz 3x40minut
3tydz 3x45minut
4tydz 4x30minut
5tydz 4x40 itd
tętno spokojne tak żebyś mógł normalnie rozmawiać ( w granicach 60-70% tętna maksymalnego)

Od razu po aerobach posiłek

Przejrzyj ten (http://www.e-gym.pl/showthread.php?7922-Uk%B3adamy-diet%EA-na-rzezb%EA-definicj%EA-redukcj%EA) temat i artykuły z tego (http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!) tematu, bo musisz się sporo dowiedzieć o żywieniu. Wiem że chciałbyś tak od razu schudnąć ale sporo pracy przed Tobą, także nie nastawiaj się na efekty po 2tygodniach treningów.

Amaru
21-08-11, 17:33
Dzięki, teraz muszę troche postudiować. A jakieś suple coś kupować czy nie?

kitamo
21-08-11, 18:38
Na poczatek to sie nie oplaca, pozniej BCAA moze wspomoc nieco regeneracje ale ogolnie na redukcji to nie potrzebujesz zbyt wiele.

luo
21-08-11, 18:42
Narazie nic nie kupuj, z dobrym jedzeniem i aerobami smalec i tak będzie schodził, aczkolwiek jeśli chcesz to możesz kupić bcaa i brać z 10g przed aerobami porannymi