Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Doping dla wydolnościowców

rocco
07-08-11, 17:27
Doznałem ponad 3 miesiące temu perfidnej kontuzji (zerwane więzadło krzyżowe przednie i pęknięta w 3 miejscach łąkotka) i jestem po operacji rekonstrukcji. Jak to bywa po zabiegach chirurgicznych, a szczególnie tych związanych z nogami, zaniki mięśniowe są dosyć konkretne (prawie straciłem w tak krótkim czasie całą "czwórkę"). Bardzo mi zależy na szybkim odzyskaniu utraconej „czwórki”, a ponieważ nie jestem typowym ciężarowcem chodzącym na „siłkę”, tylko kolarzem trenującym siłę z ciężarami jedynie w okresie zimowym, to nie znam się za bardzo na cyklach, a te niestety w internecie kierowane są tylko do kulturystów. Bez owijania w bawełnę: potrzebuje czegoś, żeby nie tyle się napompować i ładnie wyglądać na plaży, co nabyć suchej masy mięśniowej i siły na walkę o zdrowie w tej nodze po 5 godzin dziennie. A ponieważ jestem jak wspomniałem typowym wydolnościowcem, to zbyt masywna sylwetka nie jest mi do niczego potrzebna. Jeśli wyskrobałby ktoś jakąś poradę nie tylko ułatwiającą powrót do zdrowia (odbudowy tego utraconego mięśnia), ale i do uprawiania kolarstwa na fajnym wyczynowym poziomie to byłbym bardzo wdzięczny. Jakich właściwie środków farmaceutycznych i w jakich dawkach powini zażywać zawodnicy sportów wydolnościowych (bokser, biegacz, kolarz) ?

fallenursus
07-08-11, 18:31
equipoise, winstrol, efedryna, dawki zamienne testo zeby nie czuc bloka do tego.
dawki zalez, nic nie napisales o sobie, wiek,waga.

ht
07-08-11, 19:56
clenbuterol z tego co slyszalem zwieksza wydolnosc.

lg team
11-08-11, 17:39
jestes kolarzem to popytaj w swoim srodowisku,
pytasz w miejscu gdzie bb sie liczy, rady moga sie ocierac o twoja dziedzine ale jak wiem u was wyglada to troche inaczej,
takze lepiej bedzie jak zwrocisz sie do doswiadczonego kolarza niz do kogos kto siedzi tylko na silowni