PDA

Zobacz pełną wersję : Paznokieć...dziwny przypadek ;/

peres16
05-08-11, 18:24
Ja sie pytam co to ku**a ma być :

501150125013

gdy chce ugryzc tego kikuta to boli niemilosiernie... a gdy uda mi sie go przegryzc to wylatuje krew ;/
Mam tak od dluszego czasu, mysalem ze paznokiec z czasem sam sie wyrobi ;/
HELP!

kitamo
05-08-11, 19:01
dzikie mieso czy co, ciezko powiedziec po tych fotkach a jest to po urazie ? czy jak ?

jak sie tak dluzej przygladam to na 90% moim zdaniem jestes po urazie jakims i jest to tzw. dzikie mięso.

W domowych warunkach mozna probowac smarowac tribiotykiem, dobrze osuszac i co jakis czas przetrzec lekko spirytusem ale jesli nie zacznie sie wchlaniac to do chururga na usuniecie.
Jesli jest to lekko twardawe w dotyku to jest tam tzw ziarniak (ziarnina).

Moj pies mial cos podobnego po skaleczeniu i wygladalo bardzo podobnie.

kfc
05-08-11, 19:06
ale obskurw ;/
właśnie, po czym to jest ? Mi wiele razy schodził paznokieć, dziwnie odrastał aż doszedł do normalnego wyglądu. Ale to? to jest miękkie? twarde ?

peres16
06-08-11, 10:16
mam dwa paznokcie na jednym palcu ;/ i to jest twarde. I nie jest to po urazie... Pamietam ze mialem peknety paznokiec na pol i pozniej sie tak z czasem wyrobilo... ale po zadnym urazie ten kikut nie wyrusl!!

kitamo
06-08-11, 10:54
no coz najlepiej jak zapytasz lekarza bo ja nim nie jestem, mi to wyglada na to co wyzej napisalem i jest to dosc czeste przy paznokciu ale na ogol miedzy opuszkiem a krawedzia paznokcia i to u nóg bo tam wiele urazów wiąże się z infekcjami grzybicznymi. Mozliwe ze paznokiec pękł bo miałes pod nim jakąs infekcje grzybiczną bądz z innego powodu którego nawet nie zauważyłeś. Jak pojdziesz do lekarza to moze przepisze ci jakis antybiotyk do smarowania a w ostatecznosci usunie ten kawałek.

Ten nowy paznokiec rosnie w miarę normalnie ? jest bolesny gdy go nacisniesz ?

alder
06-08-11, 11:24
spytaj jeszcze na forum prawnym i komputerowym do lekarza marsz!

Pumbas
06-08-11, 12:04
i się pośpiesz lepiej!
5015

peres16
06-08-11, 15:27
ten kikut rosnie szybciej od drugiej polowki ;/ ... a jak mi wyrwie to nie bede mial pewnosci ze bedzie rosl od nowa.
Juz wyslalem zdjecia do chirurga czekam na diagnoze

luo
06-08-11, 17:40
Niczego nie można być pewnym. Narazie nie zamartwiaj iczekaj na odp chirurga. Zresztą na pewno nie Ty jeden masz taki problem

kitamo
06-08-11, 18:43
Wielu ma podobne problemy, jak poszperasz w necie to z podobnym zjawiskiem bardzo wiele osob sie zmaga. jedni powiedza ze chirurg zalatwil sprawe od tak i jest juz ok, wielu cierpi z tego powodu latami.

Pusia
06-08-11, 23:33
gdy chce ugryzc tego kikuta to boli niemilosiernie

nie mam pytan... po zdjeciach widac tez ze obgryzasz paznokcie, oby tak dalej !!!
Jeszcze to 'gdy chce ugryzc' brzmi jakby pies zlapal sie w sidla i chcial odgryzc sobie szkite :D buahhahaa

peres16
07-08-11, 11:10
przeciez obcinaczkami tego kikuta nie obetnie to pozostaje inna opcja hehe :p

kitamo
07-08-11, 11:24
obciac caly palec co by sie nie rozmieniac na drobne ;)

burn
07-08-11, 19:18
Trzecia ręka rośnie, jak nic.