Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Trening na masę w warunkach domowych

Carrlloo
20-07-11, 13:14
Witam.
Chciał bym abyście doradzili pomogli ułożyć trening na masę ale w warunkach domowych (wiem ze do tego powinna być siłownia ale nie mam takiej opcji:( )
Mam do dyspozycji dwa hantle (2 grafiki, 8 talerzy po 2kg i 8 talerzy po 1kg) oraz sprężynę do rozciągania + to co znajdę w domu ;p
Znalazłem zestaw ćwiczeń które można wykonywać bez przyrządów http://www.kulturystyka.pl/atlas/trening_domatora.asp ale chce to wszystko zebrać w jedną całość ułożyć jakiś plan co kiedy ile serii ile powtórzeń i mam nadzieje ze mi pomożecie :)

SlavO
20-07-11, 15:00
Przydała by się ławka, musisz załatwić sobie też sztangę i więcej ciężaru... masy na takich ciężarach nie zbudujesz, a bynajmniej dużych partii jak klata, plecy, nogi... co do treningu domatora - dobry na początek ale na dłuższą metę będziesz musiał trochę złomu poprzerzucać :) To już zależy jak bardzo chcesz przymasować.
Powiedz coś więcej o sobie - wiek, waga, wzrost, czy ćwiczyłeś już kiedyś, aktywność fizyczna itp.
No i oczywiście będziesz musiał zajrzeć do działu "Dieta".

Carrlloo
21-07-11, 09:59
Wiek 24 / Waga 69kg / Wzrost 181cm
Kiedyś ćwiczyłem ale bardziej w domu na siłowni trochę, co do obecnej aktywności to raczej leń ;p
Wież ze beż sprzętu to nie na bardzo jak ale chciał bym aby teraz coś się ruszyło głównie biceps triceps, a w przyszłości jakaś ławeczka będzie.

luo
21-07-11, 11:30
kup sobie jeszcze drążek rozporowy i poczytaj o treningu domatora na forum, gdzieś powinien być na forumm rozpisany

Carrlloo
22-07-11, 11:15
Tak widziałem to co jest o treningu domatora ale gównie chodzi mi które ćwiczenia wykonywać i po ile powtórzeń.
Biceps i triceps mogę ćwiczyć 2 razy albo więcej w tyg. dla lepszego efektu??

kitamo
22-07-11, 23:31
Biceps owszem ale czy triceps 2 razy w tygodniu da u Ciebie rade to juz kwestia indywidualna. Ogolnie jest tak ze wieksze partie miesniowe potrzebuja wiekszego odpoczynku, biceps w tym przypadku jest dosc skromny.

Carrlloo
23-07-11, 10:46
kitamo (http://www.e-gym.pl/member.php?21446-kitamo) a niby dlaczego miał bym nie dać rady tricepsa dwa razy w tyg ćwiczyć?? co za problem??

kitamo
27-07-11, 13:07
Przeczytaj powyzszy post jeszcze raz ale ze zrozumieniem, jest w nim zawarta odpowiedz.

pastor
01-08-11, 19:00
Polecam lekturę cena ok 35 zł Olivier Lafay "Trening Siłowy Bez Sprzętu" jest cały trening opisany ćwiczenia z ilustracjami, a nawet dieta.

ziomeczek
23-08-11, 20:44
Ogólnie jest tak duże mieśnie raz w tygodniu a małe mogą byc dwa.Czyli uważam ze np można robić bic w poniedziałek i w piątek tak lżej .Kiedyś sam robiłem klate 2x w tygodniu:P