PDA

Zobacz pełną wersję : adjar94

adjar94
14-07-11, 11:44
Witam.Trenuję na siłowni od ok.6 miesięcy wcześniej trochę ćwiczyłem w domu.Wiem że wszystko jest wytłumaczone ale jakoś niezbyt mogę zrozumieć definicję treningu na masę, rzeźbę itd.I mam takie pytanie czy jest taki rodzaj treningu podczas którego zyskuje się i siłę i lepszy wygląd mięśni.Jeśli tak to może ktoś napisać czym on się charakteryzuje ? Z góry dzięki za odpowiedź

mtm
14-07-11, 14:22
Trening to tylko bodziec , mase czy redukcje robisz dietą .
Trening ma być zawsze jak najkrótszy , najbardziej intensywny . jak by miał być ostatni w życiu .
oczywiście siły nie będziesz robić na hardcorowej redukcji do zawodów . Operuj miedzy powtórzeniami np.8-12rps.
możesz robić np. mikrocykle

1-6tyg siła powtórzenia 1-6rps
6-12tyg masa 8-12

itd...

dobrym treningiem by wrzucić pare kg mięsa jest np. Rippetoe czy jak to sie pisze (szukaj w wyszukiwarce) Lecz wcześniej poproś jakiegoś doświadczonego koksa by ci pokazał prawidłową technikę ćwiczeń ,

adjar94
14-07-11, 17:02
A jak z obciążeniem stałe czy zwiększać z każdą serią czy jak ?

luo
14-07-11, 18:28
Niedawno był temat o progresji, także przejrzyj
http://www.e-gym.pl/showthread.php?32163-progresja-czy-sta%B3y-ciezar

mtm
15-07-11, 15:24
Przeczytaj w podwieszonych tematach o metodach typu progresja , regresja itd. Z początku nie kombinuj jak kombinator za komuny , przyłóż się do jedzenia , odpoczywaj- śpij te 8 godzin trenuj .... Z czasem będziesz przebierać w planach i metodach i szukać tego co na ciebie działa najlepiej .