PDA

Zobacz pełną wersję : Praca fizyczna -> Carbo, Gainer, Izo?

Chesterxxxxx
06-07-11, 22:48
Siemanko,

Od czasu do czasu pracuję fizycznie po 12, 14, 17h, różnie...praca nie jest intensywna, raz od przyjścia 4h robiłem NIC, potem 1h pracy, znów nic i tak w kratke, raz na 20h pracy de facto pracowałem 10h ale wiadomo, że cały dzień "wchodzi" w nogi i mam pytanie:

Co najlepiej "popijać" podczas pracy? Praca fizyczna poza tym, że zużywa glikogen powoduje mikrouszkodzenia mięśni, chce ją(pracę) przy okazji wykorzystać do zwiększenia siły, MM, obwodów a jeśli to mało prawdopodobne to dotychczasową masę uchronić przed katabolizmem. W trakcie mogę jeść bez problemu ale są to kanapki bo czegokolwiek bardziej pełnowartośiowego nie mam gdzie podgrzać i pomyślałem o jakichś suplach tylko nie wie które brać żeby to miało największy sens...

Skłaniam się ku węglach Waxy Maize(Flud), Vitargo(CL) lub Gainer(Mutant)

Proszę o Pomoc/Podpowiedź

dexterinio
06-07-11, 23:07
jaki masz typ budowy? łatwo tyjesz czy szczupły?

(+ i sog odemnie za awatar):D

Chesterxxxxx
07-07-11, 00:56
Endomorfik, łatwo łapię masę ale nie zawsze tą co chcę, generalnie dietę (mniejsze porcje ale częściej co 3h, 0 napoi słodzonych, chipsów, fastfoodów, obżerania na noc, 0 białego pieczywa itp.) trzymam non-stop poza wyjazdami wakacyjnymi/weekendowymi czyli mniej niż 30dni w roku bo inaczej pewnie by mnie "zalało" z uwagi na brak ruchu poza siłownią i od niedawna tą pracą, zapowiada się m-ąc takiej pracy po naście godzin i to bliżej 16 niż 12h dlatego muszę się uzbroić we wszelkie specyfiki które mnie ochronią przed katabolizmem a może wspomogą anabolizm i nawet pomogą skorzystać z tej pracy nie tylko finansowo.