Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pies :)

Marurka
04-07-11, 22:08
Hej chłopaki i dziewczyny :)
Mam problem otoż: Moj szczeniak nie chce jesc. Wszystko co jej dam jest be ;/ obojetnie czy to kurczak, wołowina, tunczyk. Je tyle co "kot napłakał" juz mi rece opadaja :( zaczyna wygladac jak sztachetka w plocie. Bylam z nia u weterynarza i on dal jej antybiotyki profilaktycznie i dalej nic. Jakies pomysly? :)

grochos
04-07-11, 22:27
wiem ze to brzmi bardzo nieprawdopodobnie, ale mialem podobny problem kilka lat temu jak kot rodzicow niechcial jesc... weterynarz zalecila posypwac zarcie poloa (UWAGA) HMB olimpu (tapsy) :) wiec radze pomyslec o moze jakims gajnerku :) a tak pozatym (wielkim znawca zwierzat nie jestem, ale) jest cieplo i zwierzaki sporo mniej jedza, widze po prawie non stop pelnych miskach kocura. postaraj sie gruuuuubo przegonic jakiegos dnia swojego szczeniaka, jak wieczorem opieprzy cala miche to znaczy ze poprostu ze wzglendu na temp niechce sie jesc.

=FreaK=
04-07-11, 22:45
Tak jak wyżej zmęcz go porządnie i sprawdź wtedy. Ta wołowina to taka na samej wodzie ugotowana czy taka jaką Ty jesz z przyprawami itd? Mojemu się ostatnio tak pomieszało że gotowanego kurczaka z warzywami bez przypraw nie bardzo a znowu z majonezem to by gumiaka zeżarł(wiem wiem pies nie powinien jeść przypraw itd.)

Ninja165
04-07-11, 22:55
Kup mu whiskas dla kota a gwarantuje ci ze będzie jadł za 4.
Albo sproboj jakiąś suchą karme Pedigree najlepiej bez warzyw.

Marurka
04-07-11, 23:55
goraco to jej zapewne nie jest bo w tym zajawkowym kraju pada jakies 360 dni w roku :) Wymeczona jest i to bardzo wiec tez odpada, mieso gotuje z warzywami ryzem, samo mieso, juz kombinowalam ze wszystkim i tez nie bardzo zje ciupinke i tyle, raczej jej nie przyprawiam bo owczarki maja bardzo delikatne zoladki w szczegolnosci jak sa male. sucha karma tez w dziasła kłuje jak wszystko, no nic jeszcze cos pokombinuje i zobacze, za tydzien mam wrocic do weterynarza na kontrole zobaczymy co wtedy powie, w kazdym razie bardzo dziekuje za odpowiedzi :)

Micek185
05-07-11, 00:22
ja bym skurwielowi przez 3dni nie dawał żarcia to później nawet sałate będzie wcinał.mój sie tak przyzwyczaił że z jego michy mu koty wyjadają a on tylko z reki jadł,wystarczylo przegłodzić i wszystko do normy wróciło.
Ps tylko nie karm go surowym mięsem bo zrobi sie agresywny.

mtm
05-07-11, 01:55
Aeroby na podkręcenie apetytu na masie są ok http://forum.animalpak.pl/images/smiles/7.gif Idziesz z nim na siłke ty robisz klate z Łydkami a jego smycz przywiązujesz do bieżni ustawiasz kont 1.5stopnia i najwieksza prędkość po godzinie możesz przyjść zobaczyć co z nim http://forum.animalpak.pl/images/smiles/7.gif

fallenursus
05-07-11, 02:09
daj mu pare machow dobrego iranskiego haszyszu.
lilly wybredna bo ja sie nauczylo. rambo wpierdziela wszystko od razu bedz gryzienia, a potem sie dusi. pajac.

mtm
05-07-11, 02:13
Boi sie że fall na ketozie mu opierdoli, to nawet nie gryzie jebany ;p Na ckd sam bym wpierdzielał .

=FreaK=
05-07-11, 11:39
Głodówka też dobry pomysł. :) Może to pomoże.

http://twojezwierzaki.org/artykul/80/brak-apetytu-u-psow/

Marurka
05-07-11, 21:02
Hej dzieki za pomoc juz jej sie odmienilo wydaje mi się ze to bylo przez antybiotyki. dzisiaj juz skonczyla jesc i juz jest ok dzieki :)

Fehu
05-07-11, 21:29
mleko trzeba było dawać. Może za wcześnie odstawiony.
karma dla kota również dobry pomysł, ogólnie nie ucz na domowym żarełku, odrobacz etc

moniczkap
21-03-18, 15:53
Jeśli chodzi o karmę dla psów, to zauważyłam, że podawanie lepszej jakości karmy naprawdę bardzo dobrze wpływa na wygląd sierści oraz na ogólne zdrowie i samopoczucie psa. Zaczęłam więc kupować karmy specjalistyczne ze sklepu https://www.maxandmrau.pl/pol_m_pies_karma-dla-psa-_Specjalistyczna-153.html. Polecam Wam również się tam rozejrzeć, ponieważ ofertę mają bardzo atrakcyjną i szeroką, a ceny niewygórowane. Poza tym zamawianie karmy przez internet jest wygodniejsze, niż dźwiganie jej ze sklepu zoologicznego ;)