Zaloguj si�

Zobacz pe軟� wersj� : Si這wnia a ciezka praca fizyczna

igrek
08-02-02, 08:30
Napisz� co� od siebie bo sam tyra貫m po 12h :-/ Du瞠go progresu nie zrobisz, a i jako嗆 b璠zie 鈔ednia. Masa supli pomorze, ale na krutk� met�. Na d逝瞠j to siana szkoda bo i efekty nie warte tego b璠�. "Dobra" dieta te� chu.. da! Codziennie inne zapotrzebowanie, b璠ziesz mia� najcz瘰ciej deficyt. A ma這 tego, b璠ziesz chodzi� ca造 czas wypompowany bo zajecha� si� idzie tak� robot� i treningiem. Szczera prawda.

Jaco90
15-06-11, 23:28
Witam
wybaczcie jesli jest juz taki temat , ale mozecie polecic jakies suplementy na dobra regeneracje ? Od nie dawna mam ciezka prace fizyczna po 10h , powrot do domu i zaraz na si這wnie , dieta jest , no ale ciezko idzie na si販e , poprostu no nie mam juz sily , mysla貫m nad cytocell'em , bo po pracy ide na si這wnie jak pijany , Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.

slim shady
16-06-11, 10:15
purple wraath, orange triad, kofeina w dobrej dawce
i przed trening闚ka ewentualnie

Chc獥by潷wielki
16-06-11, 11:31
Zwi瘯sz kalorie maxymalnie .

Pioter1994
16-06-11, 13:41
Na dobr� regeneracj� bym aminokwasy kupi� by mi窷nie chroni� przed rozpadem skoro tyrasz 10h.

fryc08
16-06-11, 14:20
do陰czam sie do pytania Jaco90

MolderDist
17-06-11, 00:14
Ja bym proponowa� trening przed prac�, po pracy nic raczej nie zdzia豉sz, szczeg鏊nie, 瞠 jak m闚szi idziesz "zaraz po".

chunga
17-06-11, 11:35
ci篹ka praca fizyczna i jeszcze 10 godzin dziennie nigdy nie idzie w parze z treningami - je瞠li juz koniecznie to trening tylko rano,potem ostre szamanko ,albo zmien prac�

Chc獥by潷wielki
17-06-11, 15:03
Ja bym proponowa� trening przed prac�, po pracy nic raczej nie zdzia豉sz, szczeg鏊nie, 瞠 jak m闚szi idziesz "zaraz po".
Ta do pracy musi wsta� na 6 , to trening sobie zrobi na 3 rano , gruszki na wierzbie. Znam osoby kt鏎e po fizycznej robocie chodz� na si這wnie i daj� mega rad�, jak mus to mus

MolderDist
17-06-11, 15:09
Ta a Ty skad wiesz o kt鏎ej musi wsta� do pracy?

Wstaje o 6, to wstanie 4:30 i zrobi trening
a wcze郾iej bedzie chodzi� spa�

i nie mus to mus tylko wszystko z g這w� jak ma co� z tego by�

KowalX
17-06-11, 16:03
Wstaje o 6, to wstanie 4:30 i zrobi trening
a wcze郾iej bedzie chodzi� spa�

i nie mus to mus tylko wszystko z g這w� jak ma co� z tego by�

Pracowa貫� kiedy� po treningu np. na budowie w upalne dni przez 10h? :]

dexterinio
17-06-11, 16:09
zacznijmy od tego "wstajesz o 4:30" spojzmy prawdzie w oczy wstaniesz o 4:30 zeby zrobic trening w biegu bedac zaspanym, a pozniej na 6 do pracy fizycznej?

Pioter1994
17-06-11, 16:27
Chcia豚ym zobaczy� jak kto� robi na budowie po np: ostrym treningu plec闚 czy n鏬 :P

MAXIMUS 2
17-06-11, 18:22
E tam jak si� chce to wszystko idzie ja pracuje 8-10 godzin na dachu i 獞icz� 4 razy w tygodniu ci篹ko nie powiem ale jak si� cz這wiek wspomo瞠 tym i owym to jako� daje rade i nie marudz� :)

Patriot
17-06-11, 19:52
no w豉郾ie jak si� cz這wiek wspomo瞠 ;p tak naturalnie owszem si� da, ale napewno nie na maxa i nie ma co si� oszukiwa�, nie wa積e jakby kombinowa�, robot� na budowie zazwyczaj si� zaczyna 6.00 i robi do 16-17, zazwyczaj si� chodzi spa� ja wiem 22-23 co daje max 6-7h snu (je郵i wstaniemy o 5), a jakby mia� wsta� o 3 i i嗆 robi� trening to 瞠by chocia� mie� te 6h snu musia豚y i嗆 spa� 21 (w徠pi�, 瞠 by si� da這 zasn望 p鏦i jest widno i w og鏊e organizmu tak 豉two wcale nie da si� przestawi�, a tak naprawd� w 100% si� nigdy nie uda przestawi� ;)) i samo to, 瞠 by spa� tylko 6h do tego 1,5h treningu + 10h pracy fizycznej jest NIEREALNA MAXYMALNA REGENERACJA wiem 瞠 na forum ka盥y chce popisa� si� jaki jest z niego 'animal' i wszystko si� da, ale troch� logiki :)

Jaco90
23-06-11, 23:30
sorka ze tak p騧no ale no nie mialem kiedy nawet na kompa zawita�
a wi璚 wstaje o 5 xD a chodz� spac oko這 1 bo wczesniej nie zasne tak juz mam , a silka przed treningiem odpada poniewaz jest otwarta od godz 8 do 22 , zanim dojade z roboty na silke to jest godzina 19 i o tej mam trening , prace koncze o godzinie 17 :30 / 18

Patriot
24-06-11, 12:19
no to przy 4h snu to trudno m闚i� o dobrej regeneracji
a na czym polega na twoja praca fizyczna ? budowa? bo jak naprawd� ci篹ka praca fizyczna to si� 酥i o wiele lepiej, wi璚 nie wiem jak 4h wystarczaj� ;p

tylko jedno mi si� kupy nie trzyma ko鎍zysz 17.30-18, a pisa貫� 瞠 pracujesz 10h, wstajesz 5, wi璚 mniemam 瞠 robisz od 6 a 10h to wychodzi 16, wi璚 ile w ko鎍u pracujesz 11h, 12h, czy te 10h?
bo je郵i robisz od 6 do 16 to trening walisz ok 19-20, a przed tym mo積a jeszcze kr鏒k� drzemk� zrobi� po powrocie z roboty, ograniczy� treningi do 3x w tygodniu skupi� si� na podstawach, du穎 je嗆, pi�, witaminy i og鏊nie zdrowy tryb 篡cia i jako� to b璠zie
ale je郵i ko鎍zysz robot� o 18 to trening bym robi� 20, a nie 19 瞠by troch� wypocz望

opalinho
24-06-11, 15:24
Ja robi� na zmiany i jak mam pierwsze(6-14) to zawsze po powrocie szamam posilek przedtrenigowy i na godzin� w kim�(nastawiam budzik zeby dluzej nie kima�). Wstaj�,oplukam g瑿� zimn� wod�, lykam kof�,purple wraath,pakuje torb� i marsz na trening bez 瘸dnej zmu造. 4 godziny snu w nocy to zdecydowanie za ma這, ja zwykle gdzies o 23 ide spac i o 5 pobudka.

fallenursus
24-06-11, 15:30
marudzicie jak stare cioty.
naucz sie organizowac czas.

Micek185
24-06-11, 15:41
tez jestem zdanie ze bez wariactw skoro trenujemy dla siebie i dla w豉snej satyf\sfakcji,a skoro to ma isc w parze z przyemnoscia i jakimi� efektami to jak wyzej ograniczy� bym treningi do wymaganego minimum,mia貫m identyczn� sytuacje w zesz貫 wakacje i ca趾owicie odpu軼i貫m treningi bo bym si� zaje寮zi�.najlepszym pomys貫m jest przygotowanie sobie sniadania i innychpois趾闚 wieczorem do pojemnik闚 i tylko wyci庵ac p騧niej.drzemka po pracy to chyba jedna z najlepszych rad tutaj,w dodatku gdy sam m闚isz ze spisz ok 4godz.
co do Twojego g堯wnego pytania to ja bym poleci� BCAA,zabezpieczy organizm przed katabolizmem i zniweluje zm璚zenie,dodatkowo kup na pr鏏e ma貫 opakowanie ZMA nie wiadomo jak na Ciebie zadzia豉 bo jest duzo sprzecznych opinii na ten temat,ja mam opini� od kolegi kt鏎y startowa� w kadrze Polsi w p造wactwieca豉 kadra bra豉 ZMA i kazdy auwa篡� kolosalna r騜nic�,sam nie pr鏏owa貫m ale mo瞠sz sr鏏owac i sam ocenic. o kompleksie witamin juz nawet nie wspominam,z potem podczas cie磬iej pracy tracisz duzo witamin i soli mineralnych wi璚 to obowi您kowa pozycja w takim sk豉dzie.

Jaco90
24-06-11, 17:56
hmm pracuje od 7 do 17 :00 ale przewaznie wychodzi do 17:30 bo to narzedzia pozbierac itd , tak to praca na budowie , dokladnie wykuwanie bruzd w sufitach mlotowiertarka (kango) do pracy mam kawa貫 drogi wiec 1h przy dobrych wiatrach mi schodzi na dojazd ,powrot troszke dluzej , faktycznie czasem wychodzi to wiecej niz 10h ale to zbieranie narzedzi itd , wiec to juz nie jest ci篹kie .

matus34
24-06-11, 20:21
odpusc szkoda zdrowia
dobra masa szybko nie schodzi
lub jak jestes az tak zawziety wal dobre dawki kreatyny , przed treningiem jakis stack ,kofeina,zakup witaminki i jedz ;]

seras666
25-06-11, 00:37
tez zapierdalam po 10h 6x tyg, czasem po 14h no i trzeba czasem odpuscic ale wiem ze sie zwroci, dla mnie trening to przyjemnosc no a jak jestem wyjebany no to co mi z tego, yo

Sosna91
25-06-11, 22:32
dla ka盥ego z nas silownia jest fajna ale osobiscie jesi mialbym pracowac ponad 10h fizycznie to odpu軼i豚ym sobei raczej silownie, wolalbym po przyjsciu do domu zdrzemnac sie troche a pozniej spotkac z kims czy cos. ewentualnie silownia rekreacjynie w sobote i niedizele.

mozna tez zmieni� prace, czy co�, bo wydawanie po這wy wyp豉ty na suple i jedzenie jest na kr鏒k� mete..