Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Prośba o pomoc-trening na masę!

rafalpag1993
14-06-11, 19:26
Witam wszystkich!
Mam 18 lat 195cm wzrostu i 80 kg na wadze.
Przeszedłem juz trening obwodowy i fbw. A teraz proszę o rady jak mam dalej ćwiczyć?? Miło by było żeby ktoś ułożył jakiś plan albo chociaż jakiś sugestie:) Obecnie przez 3 misiące będe ćwiczyć 4 razy w tygodniu. Zależy mi głównie na zwiększeniu masy mięśniowej. Za plan bądz wskazówki postawię soga:) Jakie mam brać odżywki bo jeszcze żadnych nie brałem??
Z góry dziękuje i pozdrawiam:)

Patriot
14-06-11, 21:23
Czterodniowy, więc możesz dać np taki standardowy split
pon: nogi brzuch+lydka
wt klatka bic

czw plecy brzuch+lydka
pt barki tric

jeśli masa to skup się na standardowych ćwiczeniach takich jak wyciskania, wiosłowania, przysiady, ciągi i głównie na nich oprzyj swój plan + oczywiście jakieś drobne ćwiczenia pomocnicze, ale trzon treningów mają stanowić podstawy
na nogi czwórki + dwójki daj z 20-25serii :)
plecy z 15
klatka 12
tric, bic 6-9
lydka 3-6 (robione na większą liczbę powtórzeń)
barki 9-12
to tak mniej więcej oczywiście z czasem sam zobaczysz co jest dla ciebie lepsze, a co gorsze, a może się okazać, że podstawy będą w sam raz :)

teraz poczytaj, postaraj się ułożyć sam plan rozpisz ćwiczenia, powtórzenia i rzucę okiem i postaram się pomóc w miarę możliwości ;)

D3
15-06-11, 14:15
Barki+Triceps
OFF
Plecy+Kaptury
OFF
Klatka+Biceps
Nogi
OFF

Nie wiem jaką masz budowę ciała, ale jak łatwo nabierasz na kg to przynajmniej 3 sesję aerobów tygodniowo, aby nakręcić metabolizm i przyswoić jak najwięcej papu przy jak najmniejszym jego odkładaniu się w postaci tłuszczu. Możesz spróbować krótkie sesje, ale intensywne w odpowiednim przedziale tętna.

Odżywki: na początku białko+aminokwasy+witaminy i styknie. $$$ pompuj w papu przede wszystkim.