Zobacz pełną wersję : Cykl w ciągu lata?
Ostatnio dręczy mnie taka sprawa czy warto robic cykl masowy w lecie? Bo temperatura nie sprzyja nabieraniu masy. Miałem na mysli cykl
meta + prop albo prolo
Co sądzicice o letnim cyklu masowym?
fallenursus
14-06-11, 17:05
A problem z cisnieniem juz zniknal?bo tylko bedzie wieksze tymbardziej w letnie upaly:)
o kurcze pamietasz:o obecnie lecze sie i biore leki i pod ich wplywem cisnienie srednio ma 130 czyli w miare. Wiem ze mi to podniesie cisnienie ale co zrobic. Dlatego tez wybralem krotki cykl a nie dlugi taki jak mialem po susie. I to jest moj drugi problem do rozwazan...
. Wiem ze mi to podniesie cisnienie ale co zrobic. .
czyli jakieś zawody za pasem ? chociaż nawet jeśli i zawody to lepiej zawału nie mieć, no ale twoje życie
Nie ma problemu z robieniem cyklu masowego w lato :)
gdzie tam ja na zawody:D Poprostu nie chce w miejscu stac. Własnie tez musze zasiegnąc tematu jak to jest przy lekach na nadcisnienie biorac doping. A wracajac do tematu to co polecacie na lato? Miałem juz cykle na metce i propie a takze susa brałem. ale to juz ponad rok temu a od tamtego czasu bardzo duzo spadłem wiec takl jakbym od poczatku zaczynał.
dexterinio
15-06-11, 13:19
ale co przeszkadza temperatura? W nabieraniu masy napewno nie, conajwyzej trudniej bedzie zalac sie fatem a to chyba plus. Fakt w lato slabszy apetyt, ale pez problemu mozesz podkrecic go aerobami wiec wg mnie ten problem nie istnieje. A co do zdrowia to pamietaj ze to najwazniejsze! Na cyklu cisnienie pojdzie w gore a jesli masz z tym problemy to przemysl dobrze bo zdrowie wazniejsze niz duzy biceps.
A co do srodkow to cos wiecej wypowiedza sie napewno fachowcy, ale moim skromnym zdaniem cos co nie podlewa zbytnio woda - czyli nie nabije ci wagi , bo masa miesniawa tego nie nazwe juz. Moze jakis prop w polaczeniu z winem??
Prop+Wins 8tyg, lekko i przyjemnie.
fallenursus
15-06-11, 14:14
Ktos jeszcze sie podpisze pod mozlowoscia zawalu?
Bo ja nie.
Ktos jeszcze sie podpisze pod mozlowoscia zawalu?
Bo ja nie.
Chodzi o mój cykl? Jak nie będzie brał powyżej 50mg winka to będzie gut.
Ewentualnie niech poleci na samym propie i tyle.
głupota mam tez problemy jutro wizyte u lekarza i nawet gdyby mi powiedział że to przejsćiowe to i tak nietkne nic co zwiazane z dopingiem celowo umyslnie jak zwał tak zwał niby osiem tygodni a gdy to bedą ostatnie osiem tygodni co wtedy wystarczy mały zawał zawał to jest w tym wszystkim plus jak przeżyjesz to da sie żyć jak ci żyłka peknie i wylewu dostaniesz sparaliżuje cię bedziesz fasolką a zycie ci wyjebie narymby wiem co mówię cała moja rodzina wykruszyła się przez zawały i wylewy i wiesz co wolał bym spłonąć żywcem niż być fasolką a piguła ci dupe podciarała pomyśl no chyba że robisz kupe hałasu a cisnienie nie skacze???
z tego co narazie sie dowiaduje to niektórzy nawet biorą Tialorid( ja stosuje ten lek) podczas cyklów w celu obnizenia cisnienia. Chodzi tu o zawodowców. I wychodzi na to że bezpieczne jest branie tego leku z koksem. Jeszcze zażywam concor a do tego juz takich informacji nie mam. Ale na pewno musze o tym pogadac ze specjalistą. Wszystko zależy od tego czy wzrosnie cisnienie i o jak dużo. Bo w tej chwili miewam ok 135 a bywało przeciez 180 a nawet raz ponad 200. Albo poczekam z tym do nowego roku bo przed nowym rokiem bede miał robione gruntowne badania.
i po co ci to nie lepiej osiągać cele na dobrej diecie może i dłużej sie robi ale masz w 100% czysta mase i zadnego ryzyka pójdziesz do lekarza i co powiesz mu panie doktorze cierpie na nadciśnienie w głowie mi koksy a cisnienie czasem skacze na ponad 200 to cię wyjebie z gabinetu ręki do tego nie przyłoży amen................ to nie złamana ręka nie wyleczysz jej chwilową przerwa..to się leczy jeśli tak można powiedzieć lepiej pasuje słowo zbija ciśnienie lub też bieże się srodki medyczne by to ciśnienie było w określonej normie nie skakało z 160 na 130 i na 190 ile masz lat przy wieku 40-45 lat człowiek z ciśnieniem 145-150 jest tykająca bombą pomyśl masz teraz wysokie ciśnienie stabilizujesz je lekami co się stanie gdy zaczniesz bić koks bardzo możliwe ze nic na cyklu ale pamiętaj co się zwlecze to nie uciecze może za 3 może za 5lat skoczy ci znów powyżej 200 a wtedy juz po cyklu nie będzie tak samo tylko gorzej bo przy lekach i nadcisnieniu zapewne twoje ciało serce wątroba nerki i inne pierdoły na ssa dostaja 2-3ź bardziej w dupe ale to jest twoje zdrowie
bij 20propa dobro gatunkowego bez mety
grzesiek k
15-06-11, 21:00
i po co ci to nie lepiej osiągać cele na dobrej diecie może i dłużej sie robi ale masz w 100% czysta mase i zadnego ryzyka pójdziesz do lekarza i co powiesz mu panie doktorze cierpie na nadciśnienie w głowie mi koksy a cisnienie czasem skacze na ponad 200 to cię wyjebie z gabinetu ręki do tego nie przyłoży amen................
wykazałes sie juz,koles chyba sam wie co robi i to jest jego decyzja,nie potrzeba tutaj takich gownianych morałów,moze dział zdrowie bedzie dla ciebie dobry,
ja tez bym olal opcje letnia
owszem mozna zrobic mase w lecie ale duzo trudniej
slabszy apetyt
podczas upalow mniejsza motywacja do cwiczen
przy braku klimy na silowni cwiczenia ida jak krew z nosa ( a po nosie plynie pot i zalewa oczy- slony jest i piecze) :)
noi to co napisal fallen upaly to czas gdy sercowcy siedza w domu a karetki non stop na sygnale lataja.
ja bym nie ryzykowal tym bardziej ze w zimie znacznie latwoej ci bedzie
napisałem przecież "ale to jest twoje zdanie"
nowy plssss nie zagladaj do dopingu bo nie masz o tym pojecia.
Najpierw zakladasz topic 'propionat' gdzie wypytujesz sie o jakies 'szczaly' a potem piszesz 'bij 20 propa'
Ciekawe ile to 20 propa? bo 20 strzalow propa dla np volda to 20x250 dla mnie 150 a innych 100 wiec pls zawrzyj dziub :)
nowy371 zamiast za doping i doradzanie to zabierz się za poprawne wysławianie się i pisownię w ojczystym języku, bo jak widzę takich "jednozdaniowców" na 30 linijek jak ty to naprawdę przeraża mnie to jak można się zaniedbać w tych sprawach. Ciekawe czy jak mówisz to stosujesz jakąś intonację czy też wszystko jednym ciągiem? :-D