Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pomocy. Poważna Sprawa, ale bez jaj proszę.

PaszA
05-06-11, 17:24
Witam. Jakieś 8 miesięcy temu zaczęło mi się coś robić z sutkiem "lewym".
I z czego co znalazłem w necie, dowiedziałem się że to ginekomastia.
I nie chce to samo zniknąć, i nigdzie nie mogę znajść jak się tego pozbyć....
Proszę pomóżcie mi jak się tego pozbyć, znaczy wyleczyć to.. Bo to niezbyt ładnie wygląda.

Ps. Nie bylem u lekarza. I Wole do niego nie iść...
Pomóżcie Proszę.

Sosna91
05-06-11, 17:40
ile masz lat? cwiczysz?

D3
05-06-11, 19:20
Konsultacja u lekarza, a nie operacja. Niech fachowiec to z tobą skonsultuje, bo może się okazać, że masz problem z hormonami i wystarczy tylko dostarczyć odpowiednich leków, a nie iść od razu do szpitala.

Micek185
05-06-11, 19:37
jesli to naprawde gino to jak wyzej operacja.jesli poprostu sie podlałeś troche to wraz z redukcja problem powinien zniknąc,daj jakies zdjecia bo w ciemno niczego pewnego się nie dowiesz.

PaszA
05-06-11, 19:42
17. Ćwiczę ^^
Zaraz zrobię to wrzucę.

PaszA
05-06-11, 19:50
http://imageshack.us/photo/my-images/705/suta.jpg/
Do jakiego lekarza powinienem iść. ??

fallenursus
05-06-11, 20:25
Co znaczy ze cos ci sie zaczelo robic z sutkiem?
Opisz dokladnie symptomy
Wyczuwasz jakis gruczol dotykajac?pieczenie swedzenie dyskomfort ppdczas kapieli?

PaszA
05-06-11, 20:32
Zrobil się taki duży, ale przy trenningach jest normalny. A tak jest duży, jak widać na zdj.
Oprócz tego nie boli ani nic. On Raptownie się taki zrobił... Jak dotykam to czuje jakby tłuszcz i wodę.

fallenursus
05-06-11, 21:01
Jak scisniesz suta to wycieka ci cos z niego?

PaszA
05-06-11, 21:51
No nie. Nic mi się z nim nie dzieje, ani nic. Tylko inaczej wygląda...

D3
05-06-11, 21:59
Idź do fachowca-lekarza i nie wygłupiaj się, a tym bardziej nie słuchaj tych co pitolą już o operacji. Nawet jeśli będzie operacja to musisz mieć na nią skierowanie do szpitala i musi o tym zadecydować fachowiec, a skierowanie nie dostaniesz od koleżków z forum tylko od lekarza.

Idź do internisty/lekarza-medycyna dorośli/lekarz rodzinny. Oni Ci mniej więcej powiedzą co i jak i skierują na badania wraz ze skierowaniem na konsultację u chirurga. BEZ TEGO ANI RUSZ!

Micek185
05-06-11, 22:45
jesli naprawde by sie potwierdziło ze to gino to inaczej jak chirurgicznie tego nie usuniesz.
ale to gdybanie kiedy nie było jeszcze zdjecia,a na zdjeciu wygląda jak zwykła opuchlizna,ale faktycznie niech lekarz zmaca wtedy bedziesz pewien.

Patriot
06-06-11, 10:54
Idź do internisty/lekarza-medycyna dorośli/lekarz rodzinny. Oni Ci mniej więcej powiedzą co i jak i skierują na badania wraz ze skierowaniem na konsultację u chirurga. BEZ TEGO ANI RUSZ!

ja tam bym się w internistę nawet nie bawił, przynajmniej ja żadnego dobrego nie znam ;)
najlepiej jeśli lekarz to idź prywatnie do endokrynologa, przynajmniej nie będziesz musiał pół roku czekać w kolejce.
tak swoją drogą masz 17lat, a w tym wieku z tego powodu, że dojrzewasz hormony "szaleją" chyba że brałeś coś o czym nie napisałeś (bo po zdjęciu jak na 17lat wyglądasz całkiem dobrze) to wtedy to może być przyczyną, ale skoro nic ciebie tam nie boli itd to gino to raczej nie jest, ale nie rozumiem czego się wstydzić iść do lekarza :)

chunga
06-06-11, 13:05
do lekarza nie zaszkodzi pójść ,ale moim zdaniem to przejściowe sprawy spowodowane dojrzewaniem

A__L__I__
07-06-11, 09:02
miałem podobnie z tego co pamietam w twoim wieku, moim zdaniem nie powinienes sie przejmowac mi samo ustąpiło

Biernaczek
29-06-11, 09:56
Spokojnie na gino to nie wygląda i przestańcie chłopaka straszyć jakimiś internistami i operacjami.
Idź normalnie do lekarza rodzinnego, zbada to i najwyżej da skierowanie na usg, ale myślę, że po prostu będziesz miał taką budowę sutka.
Byłem w poodobnej sytuacji.