Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : rozpiska

mario1946
03-06-11, 02:40
Witam

Mam do Was prośbę. Otóż pracuje na statku, mamy tu mini siłownię, atlas kettlera parę hantli i bieżnie. Bede tu przez jakieś 2,5 miesiąca jeszcze i w wolnych chwilach postanowiłem troche zrzucić kilogramów, tyle że nie za bardzo wiem jak dobrze się do tego zabrać. Chodzi mi czy ktoś z Was posiada lub byłby w stanie przygotować jakąś dobrą rozpiskę do treningu ażeby zrzucić troche "sadła"
Posiadamy atlas Kettler basic E - obiążenie max 80 kg
2 hantle 20kg
bięznie
orbiterek

Wiem, że proszę o głupote ale zależy mi na tym aby czas wolny "zagospodarować" jakoś rozsądnie i z pożytkiem na siłowni dlatego też zwracam się do Was z prośbą.
Moja waga 112 kg przy 188 cm wzrostu.
Z góry dziękuje za jakokolwiek pomoc

Micek185
03-06-11, 09:08
ahoj marynarzu! :)

bardzo fajnie że chcesz włąśnie tak zabić sobie czas,w zasadzie masz wszystko co ci jest potrzebne do tego celu.najważniejsza będzie bieżnia i orgiterek.
zeby spalic tłuszcz musisz wykonywac cwiczenia tlenowe(aeroby) najlepiej zacznij od 3 razy w tyg po 30min jesli dasz rade na biezni.podstawą zaś będzie dieta z ujemnym bilansem kalorycznym czyli musisz jesc mniej niż wynosi twoje zapotrzebowanie kaloryczne.
przeczytaj sobie uważnie ten temat bedzie Ci o wiele łatwiej
http://www.e-gym.pl/showthread.php?7922-Uk%B3adamy-diet%EA-na-rzezb%EA-definicj%EA-redukcj%EA

żeby przyspieszyc ten proces i możesz dodatkowo wykonywać trening obiegowy na tym atlasie,w sumie bardzo dobrze się sprawdzi do tego masz dośc duże hantle wiec już można wykonać jaki konkretny plan.
ja proponuje obiegówę( robisz zestaw kilku cwiczen nastepujących po sobie bez żadnej przerwy,jedynie czas na zmiane obciążenia.po wszystkim odpoczywasz ok 2-3min i zaczynasz od nowa.)

powiedz jeszcze czy te hantle sa regulowane czy po prostu ważą 20kg?