Zobacz pełną wersję : Dieta na redukcje do oceny
Witam!
Tak jak w temacie - proszę o ocenę diety na redukcję. Moje zapotrzebowanie na kalorie to ok. 900 kcal dziennie.
Śniadanie:
Jajecznica (3 jajka)
II śniadanie:
200 g kotleta schabowego (bez panierki)/kurczak + warzywa
Obiad:
200 g kotleta schabowego (bez panierki)/kurczak + warzywa
Kolacja:
150 g białego twarożku
Dieta typu Low Carb. Co o niej sądzicie? Co mogę zamienić bądź zmieniać co jakiś czas, żeby mi się wszystko nie przejadło?
Z góry dzięki za ocenę i pozdrawiam!
Witam!
Tak jak w temacie - proszę o ocenę diety na redukcję. Moje zapotrzebowanie na kalorie to ok. 900 kcal dziennie.
Tyle to może mieć twoje domowe zwierzątko. No chyba,że masz 1m wzrostu i jesteś sparaliżowany.
Obliczyłem ilość tkanki tłuszczowej w kalkulatorze, BMI itp i takie mi wyszło. Jest to dieta Low Carb więc myślę, że tyle kalorii mogę właśnie potrzebować, żeby schudnąć.
Więc co sądzicie o tej diecie?
Oblicz jeszcze raz zapotrzebowanie podstawowe oraz potrzeby kaloryczne związane z aktywnością i od tego tnij kilokalorię.
dexterinio
03-06-11, 00:56
padlem....
normalny czlowiek nie robiac nic potrzebuje min ponad 1000kcal - podkresle minimum.
Diete rozpisywał mi znajomy, ja osobiście się na tym nie znam dlatego też dałem ją do Waszej oceny. Co jest najważniejsze przy doborze diety na redukcje?
Dobra Panowie pomijamy kwestie zapotrzebowania na kcal. Co myślicie o tym menu?
dexterinio
03-06-11, 21:01
swietne menu na pozbycie sie masy. wszelakiej zarowno tluszczowej jak i miesniowej
Do śmieci. Nie pokrywasz zapotrzebowania ani na tłuszcze, ani witaminy,ani minerały. Węgle też poszły w odstawkę.
swietne menu na pozbycie sie masy. wszelakiej zarowno tluszczowej jak i miesniowej
świetne menu na dorobienie się problemów zdrowotnych :)
W takim razie konkretnie co jest nie tak? Co poprawić/odjąć/dodać?
dexterinio
04-06-11, 18:41
tu juz niema z czego odejmowac:D nic o tobie nie wiadomo. wieka waga wzrosti itd wiec niewiadomo co ci doradzic. Nie ma wegli, nie ma tluszczy
W takim razie konkretnie co jest nie tak? Co poprawić/odjąć/dodać?
Oblicz poprawnie zapotrzebowanie...
tu juz niema z czego odejmowac:D nic o tobie nie wiadomo. wieka waga wzrosti itd wiec niewiadomo co ci doradzic. Nie ma wegli, nie ma tluszczy
20 lat, 180 cm wzrostu, waga ok 102 kg
dexterinio
05-06-11, 13:33
102 kg i zapotrzebowanie kaloryczne 900kcal padlem:D mysle ze ty na redukcji nawet na oko potrzebujesz min 2800kcal
Tak jak pisałem, ja tej diety nie układałem. Nie znam się na tym. A macie może jakąś przykładową i sprawdzoną dietę?
slim shady
07-06-11, 12:20
http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!