Zobacz pełną wersję : Dieta do sprawdzenia
Witam
Wzrost 190
Waga 85-87+
Wiek 18
Staz w tamtym roku 4 miesciace, od dzisiaj zaczolem znowu
Śniadanie godzina 10.00-10.20
Chleb razowy 3-4 kromki
Ryba z puszki w oleju (sardynki, śledz)
Jedno, dwa jajka na miękko
Po silowni :
Odrazu po wyjsciu 2 banany, jabłko?
Obiad 14-15
piers z kurczaka, ryz brazowy lub bialy surówka lub mizera czy tez salata do tego troche oliwki z oliwek
Podwieczorek 18-19
Ryz brazowy lub bialy do tego piers z indyka, sok, mizeria
Kolacja 22-23
Twarog, chleb, sok
Bardzo prosze o pomoc, przeczytalem te wszystkie tematy o diecie
Aha z moim obliczen wynika :
3005,6 Kalori dziennie
522,6 Bialko
1409,4 Tluszcz
1740 Weglowodany
dexterinio
01-06-11, 19:45
ojojoj.... az niewiem od czego zaczac
1.Rano te ryby z puszki slabo mi wygladaja.
2.jablko po treningu zbedne
3.podaj ile czego bo nic tu w konkretnych liczbach niema
4.kolacji to kompletnie niewiem co i ile
5.zapotrzebowanie to tez jakies niewiadomo skad chyba
CO do konkretnych liczb to sam nie wiem bo jedzenia nie waze typu 100g 120 itp, kotlet to kotlet raczej
Co bys tutaj poprawil?
dexterinio
01-06-11, 21:23
ale dla twojego organizmu kotlet to nie kotlet tylko iles gram bialka iles tluszczy itd. A poprawilbym wszystko prawie:)
Witam
Śniadanie godzina 10.00-10.20
Chleb razowy 3-4 kromki
Ryba z puszki w oleju (sardynki, śledz) jezeli już chcesz rybe to daj tunczyka w puszce jezeli nie wal 3-4jaja
Jedno, dwa jajka na miękko
Po silowni :
Odrazu po wyjsciu 2 banany, jabłko? jabłko wywal, banany moga być
Obiad 14-15
piers z kurczaka, ryz brazowy lub bialy surówka lub mizera czy tez salata do tego troche oliwki z oliwek
Podwieczorek 18-19
Ryz brazowy lub bialy do tego piers z indyka, sok, mizeria
Kolacja 22-23
Twarog, chleb, sok do twarogu dodaj oliwy z oliwek
Tak jak kolega wyzej pisze
3005,6 Kalori dziennie te obliczenia to coś na wyrost kolego
522,6 Bialko
1409,4 Tluszcz
1740 Weglowodany
Proponuje zebyś jadl co 3,5-4h posiłków spróbuj wpleść w dzien 6
A czy moge dac np : musli z mlekiem na sniadanie? Chodzi mi nie takie wiecie jak danonki musli ze jogurt i troche zborza tylko takie prawdziwe jak sie kupuje w sklepie w torebce?
[/URL]
[URL="http://www.e-gym.pl/member.php?5173-dexterinio"] (http://www.e-gym.pl/member.php?5173-dexterinio)dexterinio w tym jest problem ze ja sie nie orientuje poprostu ile takie kotlet ma gram :(
Moze zaproponujesz swoja diete?
rafio83 niby tak mi wyliczaly te programy i ten sposob z forum zeby mnozyc 87kg moja mase ciala x 24 i potem x 1.2
6 posilkow tylko jak ? jesli ja wstaje o 9-10 a rano poprostu jesc nie moge np o 6 czy 8 bo mam obrzydzenie do jedzenia tak rano :(
I co wogle myslisz o tej diecie mojej?
A czy moge dac np : musli z mlekiem na sniadanie? Chodzi mi nie takie wiecie jak danonki musli ze jogurt i troche zborza tylko takie prawdziwe jak sie kupuje w sklepie w torebce? ty masz zjesc poządne sniadanie a nie jakię gó...no
[/B]dexterinio w tym jest problem ze ja sie nie orientuje poprostu ile takie kotlet ma gram :( licz mniej wiecej 100g czy 200? mięso mielone czy kurczak a może wół? różnica jest zasadnicza
6 posilkow tylko jak ? jesli ja wstaje o 9-10 a rano poprostu jesc nie moge np o 6 czy 8 bo mam obrzydzenie do jedzenia tak rano :( do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, nikt nie mówił że będzie lekko
I co wogle myslisz o tej diecie mojej?
Myslę że najlepiej będzie jak wejdziesz do działu dieta i weźmiesz cos z podwieszonych...
Tylko w tych podwieszonych to sa przykladowe diety i to np na 1000 kalorii itp, nawet czytajac te wszystkie tematy podwieszone to ludzie i tak pisza ze sa zle diety a sami nie chca pomoc do tego radz sobie sam zauwazylem tutaj walsnie cos takiego nikt nie chce niczego podac konkretnego tylko radz sobie sam a wszystko inne jest zle
slim shady
01-06-11, 22:07
jaki cel diety bo nie napisałeś w 1 poście
nikt nie chce niczego podac konkretnego tylko radz sobie sam a wszystko inne jest zle
Proszę oto konkretna dieta pod Ciebie:
7.30:130gr.platki owsiane+6bialek jaj+1 całe + trochę pomidora, ogórka
POSILEK 2
10.00:100gr ryz brazowy+150gr piersi z kraka+ok.100 gram brokuł + trochę brukselki + 15gr.oleju lnianego.
POSILEK 3
13.00:100 gram kasza jęczmienna +150 gram piersi z indyka + trochę warzyw, np. kukurydzy z puchy, cebulki, pomidora + 15gr olej lniany
POSILEK 4
16.00:100 gram makaron razowy + tuńczyk w sosie własnym +olej lniany + warzywa
17.30-19.00 trening
19.00:100 gram gainera treca 20%,
POSILEK 5
20.00:100gr ryz biały + 150 gram piersi z kury+15gr oleju lianego+ok.50 g marchewki
POSILEK 6
22.30: 200g twarogu chudego
Ps. człowieku ogarnij się masz 18 lat a dąsasz się jak baba...
dexterinio
02-06-11, 09:21
wywalilbym zposilku 4 olej lniany
po treningu zamiast gainera bananik/muiod/carbo
w 5 posilku zdjal wegle ewentualnie dal mniej a tluszcz z oleju lnianego dorzucil do kolacji ale w formie orzechow
ale pamietaj to tez dieta przykladowa. praktycznie nic nie wiemy o tobie wiec jest to jedynie szablon, ktory moze byc w twoim przypadku albo trafiony, albo kompletnie nietrafiony....
Rafiu nie doluj chlopaka, ja idac na silownie tez nie wiedzialem nic, a myslalem ze najlepszym mozliwym zrodlem bialka jest ryz:D
Rafiu nie doluj chlopaka, ja idac na silownie tez nie wiedzialem nic, a myslalem ze najlepszym mozliwym zrodlem bialka jest ryz:D
Stary ja poprostu wychodze z założenia ze w pewnym wieku trzeba reprezentować odpowiedni poziom zachowania...
dexterinio
02-06-11, 09:27
no tak wiesz ale niekoniecznie trzeba znac sie na wszystkim. Kto wie wszystko naprawde nie wie nic.
Niech napisze cos wiecej o sobie to napewno i dieta jakas ciekawa sie znajdzie
To rozpisz koledze diete i powiedz ze bedziesz to robił za każdym razem kiedy tylko będzie potrzebował...
Diete trzeba zmieniac(korygować) dosyc czesto i najlepiej bedzie dla niego jak nauczy sie robić to sam, wtedy uniknie takich sytuacji!
Nie sztuka rozpisać mu diety, mogę to zrobić tylko co w sytuacji kiedy bedzie potrzebował zmiany??? Znów ktoś bedzie pisał??
dexterinio
02-06-11, 12:53
mysle ze diete nawet dobrze rozpisana trzeba bedzie za 2 tyg korygowac bo niewiemy jak jego organizm bedzie reagowal na skladniki odzywcze. Na sobie testuje juz 4 miesiac skladniki i proporcje a jeszcze bede korygowal i testowal dluuuugo
mysle ze diete nawet dobrze rozpisana trzeba bedzie za 2 tyg korygowac bo niewiemy jak jego organizm bedzie reagowal na skladniki odzywcze. Na sobie testuje juz 4 miesiac skladniki i proporcje a jeszcze bede korygowal i testowal dluuuugo
O tym własnie pisze...
dexterinio
02-06-11, 13:00
no to milo ze sie zgadzamy hehe
CIASTECZKOWY POTWOR
02-06-11, 14:57
zeby brac sie za ten sport wypadałoby zaczac od wiedzy
A do diety wiedza nie jest wielka Wystarczy wiedziec co to wegle tluszcze i bialko co do czego sluzy ile ma kalorii i tyle na poczatek LENISTWO jest coraz wieksze wsrod mlodziezy
Co macie na mysli? Jak bedzie reagowal ?
dexterinio
02-06-11, 18:42
tzn jak dane ilosci danych skladnikow wplyna na ciebie. Tzn ile wegli potrzebujesz a ile bedzie ci zalewac itd
To widze ze ciezka sprawa z ta dieta tak naprawde, sproboje sie jakos ostosunkowac, moge wiedziec ile juz cwiczysz?
dexterinio
02-06-11, 19:18
od kad pamietam zawsze cos cwiczylem:D