Zobacz pełną wersję : Trening pleców i nóg.
Witam
Mam pytanie odnośnie treningu pleców. Moim celem jest masa , plecy robię z nogami na koniec tygodnia. Nie do końca wiem ,jak dzielić serie. Ile serii wykonać na cąłe plecy? Ile na dolna czesc,a ile na gorna? Tak samo z nogami, ile serii na uda ,a ile na łydki?
Witam
Mam pytanie odnośnie treningu pleców. Moim celem jest masa , plecy robię z nogami na koniec tygodnia. Nie do końca wiem ,jak dzielić serie. Ile serii wykonać na cąłe plecy? Ile na dolna czesc,a ile na gorna? Tak samo z nogami, ile serii na uda ,a ile na łydki?
Po pierwsz plecy i nogi to złe połaczenie... Chcesz robić dwie największe partie w jeden dzien?!
Rozdziel na osobne dni i wtedy ulozymy jakiś plan, nie wiem czy chcesz żeby priorytetem na plecy była szerokość czy grubość, czy moze po równo.
Pamiętajk że masę plecow zbudujesz podciąganiem,wiosłowaniem i MC
Na nogi śmiało 3 cwiczenia + łydi na koniec polecam wykroki
Czytałem kiedyś ,że można łączyć plecy i nogi ze względu na Martwy Ciąg ,który angażuje też właśnie uda.
Co więc polecasz?
Polecam spróbować treningu push/pull/legs. Postanowiłem zrobic przerwę od splita i naprawdę świetny plan jak dla mnie, bardzo dobrze mi się go robi. Podstawowe ćwiczenia i naprawdę potrafi dać w kość.Dobra dieta i zero opierdalania się pozwoli napewno ruszyć z masą i siłą na tym planie moim skromnym zdaniem.
Czytałem kiedyś ,że można łączyć plecy i nogi ze względu na Martwy Ciąg ,który angażuje też właśnie uda.
Co więc polecasz?
oczywiscie można ale w planach jak wyzej wymieniony P&P lub fbw,;lub inne tego typu sposoby treningowe gdzie na grupe taka jak plecy stosujesz 1 cwiczenie,ale nie w wypadku splitu gdzie robisz3-4cwiczenia na tą partię. najlepiej wybrać sobie tylko podstawowe cwiczenia na te grupy i na nich bazowac zmieniając od czasu do czasu tylko obciażenia.
ok,dzięki :)
W razie czego jeszcze będę walił do Was.
możesz miec polaczenie nogi i plecy , ale nie wskazane jest na 1 treningu robić przysiady i mc poniewaz za bardzo obciązają kregosłup
możesz miec polaczenie nogi i plecy
Ja sobie tego nie wyobrażam, jak dasz porządnie w kość to nie sposób przetrenować tych dwóch grup no chyba że trenuje się jak pizda to możesz i 3 godziny siedzieć w gymie i na wszystkie partie pocwiczyć.