Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie o CKD

BULLI
22-05-11, 20:43
Panowie i panie mam pewne watpliwosci co do djety ketogenicznej a mianowicie co z weglami prostymi zaraz po treningu???
Spozywamy jak zawsze odpowiednia ilosc czy poprostu wywalamy???

Prezes007
23-05-11, 03:12
Wegle proste na pewno odpuszczasz ewentualnie vitargo jesli chcesz jakiekolwiek ale mnie mimo wszystko przeszkadzalo to wejsc w ketoze i jedyne wegle jakie mialem to warzywa i łyżka otrąb pszennych :)

fallenursus
23-05-11, 03:17
mi tez przeszkadzalo wejsc w keto. musialem zejsc ponizej 20gr ww.
teraz bede lecial tak (http://www.e-gym.pl/showthread.php?22156-Neverending-Science-Experiment&p=412429&viewfull=1#post412429)

ht
23-05-11, 13:21
na ckd wegle max 30g dziennie.

rafio83
23-05-11, 14:02
Podłącze sie do pytania, co przed a co po treningu jeść?

KowalX
25-05-11, 01:34
Podłącze sie do pytania, co przed a co po treningu jeść?

Przed łykaj węgle. Dzięki nim trening jest lepszy. Białko oczywiście też. Po treningu może być same białko lub możesz uzupełnić węglami.Czym bliżej treningu tym prostsze z tym ,że unikaj sacharozy, fruktozy. Węgli możesz spożywać do ok. 100g spokojnie, nawet jeśli ketony nie pojawią się na paskach nie ma znaczenia. Pojawiają się przy pewnej ilości, badanie krwi jest dobrym miernikiem. Z czasem i tak indywidualnie przytniesz lub dodasz.

bullet
03-06-11, 22:59
o czym wy gadacie???
jakie wegle na CKD.
CKD nie ma wegli i koniec, niestety trening do dupy i plasko wszysko

mtm
04-06-11, 00:24
Jak będzie wstanie wejśc w stan ketozy na 100gr. to ok , ale nie wiem czy to możliwe ...
2gi nie wejdzie bedąc nawet na 10gramach ...

KowalX
04-06-11, 01:07
o czym wy gadacie???
jakie wegle na CKD.
CKD nie ma wegli i koniec, niestety trening do dupy i plasko wszysko

Oczywiście ,że zero węgli nie jest wymagane ,ba tego się chyba nawet nie da zrobić. Musiałby na samych suplementach lecieć. Poza tym nawet jeśli ograniczysz do minimum organizm i tak sam na drodze glukoneogenezy przerobi białka czy inne źródła na glukozę co finansowo jest mniej korzystne. Niewielkie ilości cukrów potrzebne na pracę mózgu oraz narządów nie zostaną odłożone w postaci fatu czego chyba niektórzy się obawiają. Poza tym będzie można zrobić lepszy trening,a przy okazji mieć lepiej "nabite" mięśnie.

Jak będzie wstanie wejśc w stan ketozy na 100gr. to ok , ale nie wiem czy to możliwe ...
2gi nie wejdzie bedąc nawet na 10gramach ...

Dlatego,że ludzie ciągle sugerują się nieszczęśliwymi paskami. Stan ketozy może osiągnąć prędzej niż się zdaje. Dokładniej mówiąc wzrost ciał ketonowych we krwi występuje znacznie wcześniej niż w moczu. Stan ten nazywa się dokładniej ketonemią zaś gdy pojawiają się w moczu ketonurią. Ten pierwszy w zupełności wystarczy do redukcji oraz czerpania energii z ciał ketonowych.

Pzdr.

fallenursus
04-06-11, 02:00
Dlatego zawsze mowilem lepiej sprawdzac glukometrem niz paskami:)

bullet
04-06-11, 15:01
dlatego skor i tak zawsze sie przemyca jakies wegle i skoro organizm sam je wytworzy topo co dodatkowo wpierdzielac gainery.
dieta ketozowa jest po to aby redukowac a nie masowac. jest szybka dietą.
jesli chcesz masowac to zapomnij o ketozie . mozesz ewentualnie obciac wegle z chleba i ryzu i tylko wrzywa i miecho ale na tym w keto nie wejdziesz

BULLI
10-06-11, 09:23
Panowie I panie.
Problem z CKD albo mam takie wrażenie ze jest problem. 3tydz diety
I tylko 2 kg w dół a w pasie jAkies 3 cm. Z tego co sie naczytalem to przez 3tyg
To ludzie tracili dużo wiecej. A może to co czytałem to jeden wielki BULL SHIT...
Dieta rozpisana białka tłuszcze tak jak powinno być.

rafio83
10-06-11, 09:29
Panowie I panie.
I tylko 2 kg w dół a w pasie jAkies 3 cm. Z tego co sie naczytalem to przez 3tyg

Nie przejmuj sie tym... ja w pierwszyn tygodniu -2kg a w drugim juz tylko 1,5kg nie wiem jak ktoś wyciska więcej skoro ja ww trzymam na poziomie max 15g
Jeżeli masz ochotę zajrzyj do mojego dziennika będziesz miał jakiś odnośnik co do diety i efektów:

http://www.e-gym.pl/showthread.php?28977-redukcja-masa-masa-redukcja...&p=414295#post414295

bullet
10-06-11, 11:11
2 lata temu na 2 miesiace CKD i biegania i stosowania venoma i Lipo 6x zrzucilem 14kg
2 miesiace i 14 kg w dol z 86 na 72 :)
mozliwe mozliwe :)

D3
10-06-11, 11:24
Dieta ketogeniczna w normalnych warunkach (praca itd) jest strasznie ciężka do upilnowania. Wiem to po sobie. Drugi raz życiu wchodzę w stan ketozy i w 2 tygodnie mnie ładnie spłaszczyło. Ile kg w dół leci zależy przede wszystkim na tej diecie od intensywności aerobów. Kofeina IS A MUST. Ogromne ilości wody również. Obecnie tygodniowo robię 3x w tygodniu 2 sesje rano i wieczorem i 3x sesje wieczorem. Ta dieta jest dobra, ale tylko jeśli robi się combo z aerobami. Chęć do treningów zerowa, ale nikt nie mówił, że będzie łatwo. U mnie jeszcze zostało wycinki do 29 czerwca najpóźniej. Reszcie życzę powodzenia.

BULLI
10-06-11, 12:38
Aeroby... ? Myśle ze robię ich aż za dużo.
Odstawilem nawet auto chodzę do pracy z buta jAkies 5km dość szybkim krokiem.
Po siłowni truchtam jAkies 3kilosy do domku.
Sam już niewiem...

Micek185
10-06-11, 12:54
szybki marsz z całą pewnością mozna zaliczyc do aerobów:)

D3
10-06-11, 13:31
Jak zacznie cię ssać z głodu non stop i będziesz śpiący od samego rana do późnego popołudnia, myśli będą rozbiegane, to wtedy zobaczysz spadek wagi.

Ja tak się właśnie czuję i spożywam po 4-5 kaw dziennie i non stop chodzę na świeżę powietrze dotlenić się.

bullet
10-06-11, 16:59
narg powrocil.
ello ziom. napisz na PW co u ciebie jak forma itp.