Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Poprawa sylwetki i spalanie tluszczu

kristof
22-05-11, 19:23
Witam mam 24 lata oraz 192cm wzrostu i 90kg wagi.
Chciałbym poprawić swoją sylwetkę, nie jestem gruby/otyły, ale brzuszek jest i podbródek urósł ;)
Z brzuszka chciałbym zrobić kaloryferek ;)
Ale jako pierwsze na pewno musiałbym spalić ten tłuszcz, oraz zmienić tryb odzywania.

Moje odżywianie wygląda tak:

5 rano pierwsze śniadanie
Czyli 2 zwykłe kanapki masło ser kiełbasa, kawa z mlekiem i cukrem 2 łyżeczki, i wychodzę do pracy na 6 rano.
Nie mam pracy siedzącej.

Drugie śniadanie już w pracy 10:00

Z 5 kanapek, herbata z cukrem 2 łyżeczki.

Obiad w domu 14:30
Obiad jak to zwykły obiad u każdego przeciętnego człowieka.
po obiedzie kawa z mlekiem i cukrem 2 łyżeczki jakaś drożdżówka.

po obiedzie zazwyczaj juz nic nie robie :D siadam a raczej kłade sie na kanapie i telewizor:D jeszcze jakies piwko czasem wypije jedno czy dwa, a potem tylko czekam na kolacje.

Kolacje jem w różnych godzinach i potem tylko kładę się spac i na drugi dzień to samo w koło śniadanie praca drugie śniadanie w pracy itd w dzień dzień.

Wiem ze to co robie po godzinie 14:30 to pewnie nie jest dobre, bo jem obiad i nic nie robie kłade sie na kanapie przed tv lub siedze przy komputerze, a tłuszcz sie odkłada, spalam go tylko w pracy ale to pewnie bez sensu skoro zaraz po pracy przyjde na jem sie i nic nie robie.

Zastanawiam sie czy jedzenie rowerkiem około 6km dziennie po tym moim obżarstwie albo przed spaniem godzinne przed, wyjdzie mi to na dobre i będę mógł sie pozbyć tłuszczu obecnego i tego co zjadłem.

Co musiałbym zastosować aby zgubić tluszcz i po prawic swoja sylwetkę?

Micek185
22-05-11, 19:34
No witaj!
z tego co napisałes nie masz jakoś mocno zajętego dnia skoro ju zpo 14 jestes wolny i masz czas na browarkowanie,więc nie bedzie problemu zebys mógł sie do siebie wziąć o konkretnych dietach nie ma co mysleć ale jest sporo szczegółów które pozytywnie wpłyną na twoją sylwetkę.
po pierwsze musisz zmienić nawyki żywieniowe starac się jesc częsciej ale w mniejszych porcjach i rzeczy pełnowartościowe.
do pracy mógł byś dojeżdżać wspomnianym rowerem skoro masz nie daleko,to juz bedzie milowy krok.
po pracy zamiast na kanape to przejdz siędo sklepu i zrób dobre zakupy i spedź troche czasu w kuchni aby przygotowac coś więcej niż kanapki,przy okazji możesz zrobić dobre jedzenie które zabierzesz na drugi dzien do pracy np w pojemniku(to naprawde nie wstyd)
takze po pracy mozesz wybrac sie na siłownie lub po prostu wykonac w domu tzw"trening domatora" jest to zestaw podstawowych cwiczen z wykorzystanie własnej masy ciała i rzeczy które masz w domu.
chyba ze wolisz isc na normalną siłownie bo w sumie i tak masz czas i mozliwośc i to bym Ci radził.

kristof
22-05-11, 20:02
Siłownie to mam w domu taką małą dokładnie to co i tu na zdjęciu
http://img10.allegroimg.pl/photos/oryginal/16/05/07/79/1605077988
i Jeszcze wyciąg oraz hantelki
Tylko jeszcze trzeba z tego korzystać :D
Brat korzysta już od ponad roku, a mi brak samo zaparcia, trochę po ćwiczę 2 -3 dni a potem to odkładam na długi długi czas, muszę coś ze sobą samym zrobić.
A jedzenie pełnowartościowe to np co?