Zobacz pełną wersję : zielony proszę o radę
Witam wszystkich.Mam 35lat waga(aż wstyd) 57kg.Chodziłem kiedyś na siłownie ale niestety lipa,po prostu w żaden sposób nie moge złapać masy.Moim problemem jest brak apetytu(tak ja myślę).Chciałbym aby ktoś kto ma pojęcie doradził mi jakie suple zakupić i co z czym?Zakupiłem już witaminę b12,ojej MCT,CELL-TECH HARDCORE,co jeszcze byście poradzili?Z góry DZIĘKI
A co rozumiesz przez brak apetytu ? Jaki jest twoj dzienny tryb zycia (pracujesz ciezko fizycznie, praca siedzaca), jakies przebyte choroby, jakiego jestes wzrostu ? Jesl masz niedowage to najpierw powinienes skonsultowac sie z lekarzem o ile faktycznie nie masz apetytu. Nie brac zadnych suplementow jesli nie jestes w stanie utrzymac wlasciwej masy ciała w normalny sposob.
przestac jarac fajki zalewac sie kawą i wpierdalac 2razy dziennie na maksa jedzenie w postaci 6dań dziennie nie trzeba objadać sie do pełna poprostu najeśc sie jak ci łykanie nie idzie to popijaj duża ilościa wody choc nie powinno sie pić w trakcie jedzenia ponoc to nie zdrowe:) mozna wypic jakiś słotki gęsty jogurt przed jedzeniem pobudza apetyt wstać w nocy najeśc sie opcji jest w chu.... tylko wam się nie chce na łatwiznę zalewac się suplami jak nie wyjdzie to suple chu..we i co chcesz kupic odrzywke a na siłownie masz zamiar sie wybrać??
Z tą kawą i fajkami masz rację. Na siłownie chodzę.Co byś proponował ?
Zbadaj tarczycę. Po co zakupiłeś te suple? Może spożywasz zbyt dużo produktów kwaśnych, a samo zakwaszenie obniża dość znacznie apetyt.
Z tą kawą i fajkami masz rację. Na siłownie chodzę.Co byś proponował ?
polecam dział dieta poczytać ogarnąć temat ułozyć diete trzymać sie jej jak by od tego zycie zależało a przed jej rozpoczęciem załozyć temat w dziale dieta czy jest dobra czy nie ja diety nigdy nie miałem problemów z waga nie miałem ale doszedł inny problem diete ułoży mi dietetyk:) to jest wygoda
kiedys trenowałem z kolega ,ktory nigdy nie mogł przytyc ,od tyłu w spodniach wyglądał jakby nie mial dupy tylko- same kości ,taki byl chudy
kazałem mu jeśc kilka razy dziennie (5-6 razy) ryz ,pic kilka litrow wody dziennie i odstawic piwsko,z odżywek jak dobrze pamietam byl Top Mas Olimpu wegle z białkiem ól na pół(nie wiem czy to jeszcze jest)
dziwne ,ale po piwie nie mial apetytu
w 3 miechy na przemyślanym lekkim planie treningowym dla początkujących złapal 10 kg (bez koksow),
tylko czy to w Twoim wypadku się sprawdzi ,to nie wiem
może to głupio zabrzmi ale ja radze iść poboegac później iść na siłownię na drugi dzień,na nastepny dzien znów cos robić byc w ruchu.im więcej energii bedziesz zużywał tym więcej bedziesz musiał dostarczać czyli w końcu apetyt się pojawi,skoro nie możesz nabrac masy to dobrym sposobem bedzie skromny nie przeladowany plan,do tego proponwął bym zamiast 5-6posiłków dziennie 3 ale konkretne+jakies przekąski owoce czy jakiś mały deserek.
podasz co wczensiej robiłes? co jadłęś?jak wyglądała twoja dzienna dieta?
fallenursus
17-05-11, 18:03
Ja proponuje ze nowy ogarnol sie z epitetami bo dostanie wakacje tygodniowe.
druga sprawa szwed to jeat to ze ty nie umiesz jesc.
Zacznij od szamania malych rzeczy ale co godzine. Np banan jakas kanapka kawalek kielbasy obojetnie co ale co godzine. W ten sppsob przyzwyczaisz bebechy do czestego przyjmowania szamy.
Pptem stopniowo zwiekszaj posilki jak i rowniez czas ich przyjmowania az dojdziesz do 5-6pelnowartosciowych ppsilkow w odstepach 2,5-3h.
Wroc za 3 miechy i opisz rezultaty.
Ot i cala filozofia
jak ktoś na codzień nie jadł to i teraz nie przejdzie na 6posiłków dziennie nawet małych.
Dzięki wszystkim za rady. Suple kupiłem dlatego bo myślałem że mi pomogą choć odrobinę w nabraniu masy.Obecnie zmuszam się do żarcia,ale czy mogę to wszystko wspomagać np.mutant mass.Powiem tak kiedyś chodziłem na siłownie żeżba nawet może być ale waga masa lipa,żeżba została i waga bez zmian.Popracujemy zobaczymy.Pozdro dla wszystkich.
Dzięki wszystkim za rady. Suple kupiłem dlatego bo myślałem że mi pomogą choć odrobinę w nabraniu masy.Obecnie zmuszam się do żarcia,ale czy mogę to wszystko wspomagać np.mutant mass.Powiem tak kiedyś chodziłem na siłownie żeżba nawet może być ale waga masa lipa,żeżba została i waga bez zmian.Popracujemy zobaczymy.Pozdro dla wszystkich.
Możesz się wspomagać jeśli nie dasz rady zjeść, ale "Jumbo" lepszy niż ten wymieniony przez Ciebie (Ale warto nauczyć się jeść posiłki nie odżywki ,bo nie będziesz przecież ciągle jadł gainerów). Poza tym spożywaj dużo warzyw, mogą poprawić apetyt.
fallenursus
19-05-11, 12:17
jak ktoś na codzień nie jadł to i teraz nie przejdzie na 6posiłków dziennie nawet małych.
ya ok whatever.
Dzęki wszystkim za porady.