Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brac czy nie brac? bo motywacja siada...

amado
13-05-11, 22:40
Witam wszystkich.
Pomóżcie bo siada mi troche motywacja.Mam 30 lat waze 78 kg Od miesiaca chodze na siłke 3 razy w tyg.
jem przynajmniej 6 posiłków dziennie o regularnych porach (dieta z owego forum;).Do tego biore System Protein 80 i nic:(
waze raptem 80 kg i dalej nie chce isc.Widac mi kazdy miesień,każde scięgno ale masa mi nie chce isc.
Co zjem to za godzine melduje sie w klopie i tyle.Z resztą sam czuje że masa raczej mi nie idzie.Uprawialem wczesniej przez 10 lat sport regularnie i znam juz troche swój organizm i wiem że raczej mi masa nie pojdzie.
doradzcie mi brac jakies sterydy??? Nie mam o tym zielonego pojecia jakie i ile i wogóle.i jaki to jest koszt takiego cyklu. dodam że chcialbym tak z 25-30 kg przytyc.
Wiem ze nie odrazu zbudowano Chinski mur,ale jak pisałem wyżej,znam swój organizm i wiem jak to jest.
Z góry dziekuje za odpowiedź

Chyba daleka droga przede mną...

rafio83
14-05-11, 09:39
Ile już ćwiczysz na siłowni? Jak przez miesiąc waga Ci poszla 2kg to jest dobrze... Sądząc po twoim poście jest to czysty mięsień wiec zajebiście.
Ćwicz i dorzucaj stopniowo kcal do diety, tu nie ma jakiejś wielkiej filozofii masa musi iść do przodu jeżeli dostarczysz więcej kcal niż potrzebujesz(Chyba ze chorujesz na coś?)
Nie wiem ile ćwiczysz stąd ciężko jest odpowiedzieć na Twoje pytania....Sterydy... z tym stażem jeszcze nie spróbuj może jakiegoś gainera, mono lub cos podobnego...

kitamo
14-05-11, 20:32
A moze zmien nieco trening. Może zrob sobie z 4-5 dni odpoczynku bo moze przetrenowujesz sie. to ze 3 raz yw tygodniu robisz trening to nie oznacza ze nadązasz z regeneracja a to od niej zalezy budowanie tkanki miesniowej. moze robisz 3 potęzne treningi w tygodniu i mimo to nie regenerujesz sie juz teraz tak jak na poczatku.
Jak cwiczysz od 4 tygodni to na cuda nie licz ze nagle zlapiesz 10kg, 4 tygodnie to takie przygotowanie organizmu do cwiczen na silowni.
Mozesz sprobowac zmienic nieco cwiczenia, moze przyjdzie Ci wieksza motywacja itp
Tez mam 30 lat i wrocilem na silownie po blisko 10 latach przerwy, szału jesli idzie o mase to nie ma ale siła wzrasta niesamowicie. Teraz zrobilem sobie 4 dni przerwy i dzisiaj na siłowni była taka pompa ze szkoda mowic ;) przemeczony bylem, bo i praca i inne obowiazki i treningu nie czulem.
Nie bierz na razie zadnych sterydow ani innych bajerow bo to nie ma sensu. Duzo spać, dobrze zjesc i porzadnie odpoczywac miedzy treningami to podstawa.

amado
15-05-11, 00:16
Wiem ze cudów nie ma bo to mój pierwszy miesiąc na siłce,ale 2 kg w przeciągu miesiąca to troche mało.Tym bardziej jak chce nabrać 25 kg. Nie trudno policzyć ile mi to czasu zajmie.Siły na trening mam.Po treningu tez czuje sie znakomicie.Jem dużo,baaa wchłaniam wszystko co uda mi sie złapać:)
Wiem że sterydy to troche taka droga na skróty,ale licze na to że pobudze choć troche swój organizm do tycia.

kitamo
15-05-11, 01:50
Fakt, bo kulturysci to nagle w wieku 20lat wpadaja na pomysl by pojsc na silownie, a w wieku 25lat smigaja na pokazy.
Chopie 2kg w miesiac to duzo, z czasem bedzie jeszcze wolniej. Chyba nie myslisz ze w 2 miesiace zrobisz 25kg, to nierealne:)

Baloniarz
15-05-11, 09:50
Uwielbiam te problemy nastolatków na polskich FORUMACH :P

Chcę_być_wielki
15-05-11, 11:24
W tym sporcie bez dobrej motywacji to się nie da. Raz idzie raz sa długie przestoje , taki sport

MAXIMUS 2
15-05-11, 11:38
Amado ogarnij się chłopie 1 ćwiczysz a ty koks chcesz brać no nie ku....a nawet żeś się nie rozgrzał a ty już o koksie pierniczysz napisz za rok że nic nie idzie to może coś się wymyśli a 2 sprawa jak po miesiącu ci piórka opadły to se daruj kolego :)

kitamo
15-05-11, 11:52
Czyli mowisz "nie ma opierd...nia sie" (?) :)

amado
20-05-11, 10:14
Amado ogarnij się chłopie 1 ćwiczysz a ty koks chcesz brać no nie ku....a nawet żeś się nie rozgrzał a ty już o koksie pierniczysz napisz za rok że nic nie idzie to może coś się wymyśli a 2 sprawa jak po miesiącu ci piórka opadły to se daruj kolego :)

Spokojnie,piórka mi jeszcze nie opadły i napewno nie predko to sie stanie:) ale irytuje mnie że to tak wolno idzie.Mnie przede wszystkim zależy na masie,a niekoniecznie musze byc górą mięsa;) Ale dzieki za motywacje;)

Hellmut89
20-05-11, 12:02
Wklej swój trening, może brakuje ci podstawowych ćwiczeń które najbardziej pobudzają organizm do wzrostu (siady czy MC), a po drugie 2kg czystej masy w miesiąc to i tak nieźle.

KowalX
20-05-11, 12:27
Na rozstępach też Ci zależy? :] Idzie normalnie więc nie przeżywaj.

amado
21-05-11, 16:36
Na rozstępach też Ci zależy? :] Idzie normalnie więc nie przeżywaj.

W sumie masz racje... Musze nieco uspokoić hormon:)