PDA

Zobacz pełną wersję : Pomoc w ułożeniu ankiety do pracy licencjackiej

lCs
11-05-11, 11:22
Tak jak w temacie potrzebuje Waszej pomocy w wymyśleniu pytań do ankiety do pracy licencjackiej. Temat ankiety to"Ustalenie stosunku ludzi młodych do możliwości sfinansowania swojego pierwszego mieszkania poprzez kredyt hipoteczny". Wiem ze na forum znajdują się ludzie z różnych branż i może akurat ktoś będzie miał jakiś pomysł na pytanie , które można zadać w ankiecie .Każdy rozsądny pomysł nagradzam SOGiem, bo tak tylko mogę się odwdzięczyć:) Z góry dziękuje :)

KowalX
11-05-11, 15:52
Za przeproszeniem niech w końcu ktoś kto chce mieć pracę na nią zasłuży samodzielnością. Bez napinki i do roboty ;) Potrzebną pomoc powinieneś uzyskać od promotora.

KowalX
11-05-11, 16:12
http://www.bibliografia.com.pl/bibliografia.pdf

Mogą Ci się przydać te źródła. Co prawda piszesz licencjat,ale pisanie jest podobne z tym,że praca będzie głównie teoretyczna z niewielką wkładem badawczym.

lCs
11-05-11, 21:35
Wiesz ankieta to dodatek do pracy.Dopiero wnioski opisuje się w samej pracy a pomysł do ankiety mysle że to nie tak jak by Ci ktoś napisał pracę. A samo pisanie prac , czy to licencjackich czy też magisterskim polega na jednym -przepisywaniu książek innymi słowami .. Taki już mamy system szkolnictwa... A co do promotora to niestety nie mogłem sobie go sam wybrać...

KowalX
11-05-11, 23:01
Czy go wybierałeś czy nie ma obowiązek Ci pomóc, bierze za to kasę. Źródła ,które Ci podałem mogą pomóc. Polecam najpierw napisać cel pracy i według tego tworzyć spis treści. Możesz posłużyć się przy pisaniu spisami treści z książek lecz nie przepisuj na żywca i koncentruj się na działach potrzebnych aby właśnie zgadzały się z owym celem. Wiele książek znajdziesz w formacie pdf, a resztę w księgarni/ bibliotece.

lCs
11-05-11, 23:08
Ja już częsć metodyczną tzn 2 rozdziały mam napisane ;) Teraz przechodzę do ankiety bo ona będzie głownie w części badawczej i tam będę opisywać wnioski z ankiety

KowalX
11-05-11, 23:15
Przecież wiesz co chcesz badać ;) Pogadaj z tym promotorem, powiedz ,że masz problem z ankietą i tyle. Masz cel pracy więc pytania układaj pod niego. Najpierw próba ,data i miejsce badania, a dalej lecisz z koksem :) Na początku zaczynasz od pytań prostych i zamkniętych na końcu możesz trochę pod górkę.