Zobacz pełną wersję : Jak WZMOCNIĆ to ściegno?
http://img198.imageshack.us/img198/8382/ssssssav.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/198/ssssssav.jpg/)
Witam mam problem, jak wzmocnić to ściegno?
pare miesiecy temu miałem naderwane(2 miesiace nic nie cwiczyłem ) i już małymi ciezarami cwiczę przedramię by wzocnić, biorę glukozaminę. Gdy założę ciut wiekszy ciezar BOLI, LIPA polega na tym że przy podnoszeniu ciezkich rzeczy w pracy ból się natęża proszę o pomoc,
rób uginanie nadgarstków z ciezarem sztangą.
2-3 razy w tyogdniu mogę katować tym uginaniem? nadchytem i podchwytem?
Nie rób uginań. Ściskaj pięści na 30-60 sekund 3x serie, co drugi dzień. Możesz dodać do diety tłuszcze ryb ,które redukują stan zapalny oraz ewentualnie/dodatkowo jakiś żel bądź maść przeciwzapalną. Jeśli nie będzie poprawy po dwóch tygodniach to napisz.
a tym sciskaczem? też mogę się bawić? i zaciskać go?
Na razie żadnych ściskaczy. Masz zacisnąć pięść na 30sekud, utrzymując duże napięcie, po czym puścić i powtórzyć według tego co napisałem. "Ściskacze" dodasz ewentualnie w przyszłości, teraz najważniejsze by ustąpił ból,a nie sam trening.
Przeraszam że tak pytam nadmiernie, ale jeśli przestanę odczuwać ból, mogę zastosować ściskacze tak?
Po ustąpieniu bólu nie widzę powodów by nie wzmacniać przedramion oraz chwytu ,a nawet wskazane.
reasumując, codziennie sciskac mocno pięść, poźniej delikatny trening na siłowni jakimis 5kg, po pewnym czasie sciskacze i powinno być dobrz?
reasumując, codziennie sciskac mocno pięść, poźniej delikatny trening na siłowni jakimis 5kg, po pewnym czasie sciskacze i powinno być dobrz?
Ściskaj pięści na 30-60 sekund 3x serie, co drugi dzień
Jeszcze jakiś żel przeciwzapalny, tran czy nawet omega 3 w większych dawkach nie zaszkodziłyby
Witam smaruje fastum, sciskam pięść, pompki ładuje i dalej czasem odczuwam ból, czy może lepiej jak bd cwiczył ze sciskaczami(opaski) i do tego wzamacniał sciegno sciskaniem pięsci bądź/ tym sciskaczem do ugniatania palcami? :(
Jakie pompki i jakim ściskaczem? Miałeś nie trenować wcale. Jak chcesz coś zaleczyć trenując?
To proszę Cie napisz mi po chłopsku
2 tygodnie co drugi dzień stylko sciskać pięść 3 serie po 30-60s.
a później?
Jeśli nawet przy ściskaniu czujesz ból to po prostu stosuje maści i żele. 2 tygodnie było napisane jako przykład, może trwać to i miesiąc. Jeśli ból jest intensywny należy udać się do lekarza. Ściskanie jedynie wzmacnia ścięgna.
przy sciskaniu nie czuje bólu, nawet powiem ze lepiej sie czuje, sciegno naderwałem w grudniu 2010 roku, cały grudzień nieciwczyłem. później w pracy nosilem dosć ciezkie rzeczy, i cwiczylem z sciagaczami, teraz już nie boli tak jak wczesniej. i próbuję rozruszać to sciegno by wróciło do sił i nie bolało.
Tylko boli jak za duzo porobie tych sciskań za duzo pompek itd, ale nosi mnie bo bardzo lubie cwiczyć
Nie rób ich więcej niż pisałem. Gdy ból ustąpi możesz dodać ściskacze w celu dalszego wzmacniania. Daruj sobie pompki.
A sciskaczami jak ćwiczyć? sciskać na ileś sekund? czy po prostu sciskać i puszczać?
Ja stosuję metodę napięcia ciągłego i myślę ,że tu również będzie lepsza.
Dam znać co i jak po tygodniu. wiec miłego ;)