PDA

Zobacz pełną wersję : moc serca sprawa nieciekawa

nowy371
09-05-11, 19:48
witam przymierzam się do drugiego cyklu ssa pierwszy był na samym propie ten ma być deca i oma i meta jednak mam mały problem ponieważ wczoraj i dziś zdarzyło mi się takie coś otóż siedzę sobie a tu nagle w klatce piersiowej czuje że moje serce chce wyskoczyć mocne uderzenie i przy tym towarzyszy mi nagłe osłabienie to przypuszczam jest dość powarzna sprawa jednak gdy mierzyła mi kobieta ciśnienie to miałem dobre 136/87 puls 90 jak to kobieta sieje panike ze szpital wolał bym nie jakie bym musiał badania porobić i co o tym myślicie nigdy nie miałem zadnego problemu z sercem mój ojciec miał zawał i migotanie czegoś tam ma związek proszę o odpowiedź kogoś kto ma wiedzę do lekarza pójdę na komplet badań ale chcę poznać jakieś przedinformacje lekarskie dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam

KowalX
09-05-11, 20:46
Więcej koksu to naprawdę Ci wyskoczy. Najpierw rób badania.

slim shady
09-05-11, 21:14
odstaw koks, nie jest on dla każdego

co jest ważniejsze być zdrowym i dużym czy pierdolnąć będąc dużym na serce w młodym wieku

nowy371
10-05-11, 17:19
nie mówię że ni odstawie tylko nie chce iść do rodzinnego tylko prywatne i jakie bym badania musiał porobić i jakie koszty jasne że zdrowie jest bardzo ważne ważniejsze niż many koksy czy inne duperele więc nie ma się nad czym zastanawiać...
zdażyło mi się to dwa dni temu i wczoraj dziś narazie nic nie było zobaczymy na siłowni byłem i ok może od przemęczenia ba naprawdę w tym miesiącu sypiam po 4-5godz zajeb maxymalny mamy ale nie ma co gdybać do lekarza trza iść na badania

pure
10-05-11, 20:44
Co strach w oczy zajrzal? Na badania nalezalo pojsc przed koksowaniem. Co za glupie myslenie, co myslisz, ze jak nic Ci nie dolega to powiklania nie wyjda po czasie? to nie aspiryna...

nowy371
11-05-11, 17:18
koleś sciśnij bo znaleśc nie problem mi jest ludzi jak masz sie sadzić to nie pisz z sercem jak z bateria rozładować się może przez 100sposobów nie masz pojęcia nie pisz nie powiedziane że to przez koksy a badania miałem robione 2lata temu rok po 0rozpoczęciu sportu siłowego z własnej woli regularnie staram sie badać bo moja rodzina wymarła na raki wylewy tylko stary mi został życie...
jesstem umuwiony jutro prywatnie w domu z kardiologiem porobi badania opowiem cała historie swego i rodzinnego życia i zobaczymy co będzie

HuGsoN
13-05-11, 14:14
A przypadkiem kolego nie zdarzyło Ci się coś brać poza SSA- fete albo alkochol ?

Wg mnie zmęczenie, wysiłek pewnie jeszcze kawa, albo inny energetyczny syf ot cały problem, wcale to nie musi być wina koksu bardziej bym stawiał na to co napisałem.

CIASTECZKOWY POTWOR
13-05-11, 15:00
wogole to badanie krwi pod katem serca,ekg, holter ,usg serca
A twoj tata mial zapewne migotanie przedsionkow
bez nerwow na spokojnie
Widac ze jestes nerwowy bo puls 90 w spoczynku to tylko w nerwach albo w tachykardii
Kardiolog wyjasni sprawe czy masz zdrowe serce i mozesz cwiczyc czy lipa

pure
14-05-11, 13:55
koleś sciśnij bo znaleśc nie problem mi jest ludzi jak masz sie sadzić to nie pisz z sercem jak z bateria rozładować się może przez 100sposobów nie masz pojęcia nie pisz nie powiedziane że to przez koksy a badania miałem robione 2lata temu rok po 0rozpoczęciu sportu siłowego z własnej woli regularnie staram sie badać bo moja rodzina wymarła na raki wylewy tylko stary mi został życie...
jesstem umuwiony jutro prywatnie w domu z kardiologiem porobi badania opowiem cała historie swego i rodzinnego życia i zobaczymy co będzie

Od malolata mam chore serce. Polowa osob z tego forum boryka sie z podobnymi problemami... Zakladasz temat bez sensu, choc powinienes od razu zglosic sie do lekarza rodzinnego a pozniej kardiologa. Nikt z tego forum ci nie pomoże, no chyba, ze liczysz, ze inny madry koks powie Ci, nie martw sie, jak tez tak mialem i zyje... Poza tym przy samej diecie wysokobialkowej badania powinno robic sie raz w roku, zeby pozniej nie obudzic sie z reka w nocniku, ze nery, watroba czy pikawa jebla... Takie skoki cisnienia nie koniecznie sa spowodowane problemami z sercem, moga to byc nerki, zachwiana gospodarka hormonalna etc.

nowy371
14-05-11, 14:03
czytaj napisałem że pójdę do lekarza że chce wiedzieć juz cos jak pójdę
kawy nie pije energetycznych też nie owszem z 4-5lat temu nie duzo ale próbowało sie różnych dopingów w proszkach ale to dawno za mna i juz nie wróci ja do tego podchodze bez nerwów tylko wnerwiam się jak czytam niektóre posty dzięki panowie za odpowiedźi

nowy371
14-05-11, 14:13
aha doktór powiedział ze mam się wysypiać regularnie badać i zmienić dietę bo jak powiedziałem mu że mcdonald to mój drugi dom to włosy dęba opowiedziałem o ssa oczywiśćie czy ci zycia nie żal na gówna ekg w normie usb tez dobre krew pobrana wyniki wysle jak nie będe czegos wiedziec to mam wpadać opowiedziałem jak to rodzinka sie wykruszyła jedno co wiem to koksy odstawiam for ever narazie nie chce o tym myslec cwiczyc mogę nie ma zastrzeżeń tylko narazie sie nie przesilać po zmianie diety za miesiąc mam przyjść na badqanie kontrolne ogólnie moja dieta była wysoku tłuszczowa i białkowa od dużej ilości tłuszczu wątroba zaczyna się niszczyc gorsze samopoczucie nic sie niechce do tego po 5-6godz sypiania droga do grobu na skróty tak to określił przyjołem to i czas na zmiany czekam na badania krwi
pozdrawiam

KowalX
14-05-11, 14:54
Od razu zacznij trening aerobowy. Biegi będą ok. z ciśnieniem na poziomie: byś mógł rozmawiać na początku, mniej więcej. Poprawi Ci to ogólne wyniki i wzmocni serducho. Dorzuć Q10 na jakieś 2miechy, później niepotrzebny. Możesz też pomyśleć o kwasach tłuszczowych omega3, najlepiej jeśli będą to DHA I EPA. Olimp OmegaGold - dobra cena i jakość. I daj tam kiedyś znać jak postępy. Jeśli nie bierzesz żadnych leków nie ma problemów by brać te suple. Q10 możesz znaleźć również w świeżych rybach (sardynki, łosoś czy makrela), warzywach, owocach oraz np. orzeszkach ziemnych. Omega3 znajdziesz również w świeżych rybach i pewną ilość mogą stanowić oleje roślinne dobrej jakości oraz nieznacznie warzywa liściaste, zielone.

nowy371
16-05-11, 16:37
Dzieki zakupie i trzeba sie brac za siebie i dam znać za miesiac jak zrobie te badania a strasznie drogie tak prywatnie w domu wychodzi

KowalX
16-05-11, 20:23
Dzieki zakupie i trzeba sie brac za siebie i dam znać za miesiac jak zrobie te badania a strasznie drogie tak prywatnie w domu wychodzi

Niektóre badania możesz uzyskać darmo oddając krew, za inne niestety trzeba płacić.

nowy371
16-05-11, 20:53
a ja chciałem szybko bo dziewucha postawiła ultimatum :p w sumie ma racje

pure
16-05-11, 20:55
Ultimatum, czyli robisz badania albo koniec bzykania? ;)

nowy371
16-05-11, 20:57
no cos w tym stylu tylko że brylanta by zwróciła a mozliwe jest by od UNIVERSAL ANIMAL PM takie obiawy były zapomniałem lekarzowi dodac a to ostatnie jadłem

nowy371
15-06-11, 19:21
jutro doktor ciekawe co powie ;)