DTX
05-05-11, 15:29
Witam. Zastanawiałem się, gdzie założyć ten temat, ale w końcu doszedłem do wniosku, że to porusza zagadnienia suplementacji, diety i zdrowia, więc ma to miejsce tutaj. Do rzeczy, mam 16 lat, dużo się uczę (często do późna), ciężko trenuje, pomagam w domu rodzicom i często to się przekłada na małą ilość snu (i też trzeba wstać godzinę wcześniej niż normalnie, żeby śniadanie i jedzenie do szkoły zrobić). Bywa tak, że jestem strasznie zmulony i nie mam energii, aby przeprowadzić trening. Pewnie, ze nie ma opierdalania się, ale jest jakaś granica zdrowego rozsądku, poza tym wolę ten dzień czasami odczekać i wykorzystać maksymalny potencjał treningu, bo np. nie wyobrażam sobie treningu pleców zrobionego lekko.
Co polecilibyście w moim wieku na pobudzenie. Przeglądałem różne boostery treningowe, fajnieby było wziąć, ale tutaj istnieje raczej bariera wieku, chyba, że jakieś mniejsze porcje brać? Kawy nie lubię, więc nie będę na siłę wciskał sobie, czasami wypiję jedynie rozpuszczalną, ale ma mało kofeiny. Będąc już przzy kofie, to może pomóc jej suplementacja w postaci supli (albo guarany)? Z naturalnych rzeczy to próbowałem jakiś wywary imbirowe robić, taka mieszanka soku z pomaranczy, miodu iimbiru - smakuje fajnie, ale nie kopie zbyt mocno. W Internecie jest pełno "znawców", którzy pieprzą głupoty, aż się czytać nie chce, dlatego założyłem ten temat. Dodam, że napoje typu red bull, tiger odpadają, bo to moim zdaniem gówno wielkie i w dodatku gówno.
Pozdrawiam
Co polecilibyście w moim wieku na pobudzenie. Przeglądałem różne boostery treningowe, fajnieby było wziąć, ale tutaj istnieje raczej bariera wieku, chyba, że jakieś mniejsze porcje brać? Kawy nie lubię, więc nie będę na siłę wciskał sobie, czasami wypiję jedynie rozpuszczalną, ale ma mało kofeiny. Będąc już przzy kofie, to może pomóc jej suplementacja w postaci supli (albo guarany)? Z naturalnych rzeczy to próbowałem jakiś wywary imbirowe robić, taka mieszanka soku z pomaranczy, miodu iimbiru - smakuje fajnie, ale nie kopie zbyt mocno. W Internecie jest pełno "znawców", którzy pieprzą głupoty, aż się czytać nie chce, dlatego założyłem ten temat. Dodam, że napoje typu red bull, tiger odpadają, bo to moim zdaniem gówno wielkie i w dodatku gówno.
Pozdrawiam