PDA

Zobacz pełną wersję : Ciekawe artykuły może kogoś zainteresują

flutebox
01-05-11, 00:40
Fajna strona http://bazarmedyczny.wordpress.com (http://bazarmedyczny.wordpress.com/2011/02/07/serbowie-%E2%80%93-jestem-z-was-dumny/) , dzięki niej jesteśmy trochę bliżej prawdy, niestety w tv czy w gazecie tego się nie dowiemy... polecam !!! jak klikniecie w artykuł to przewijacie rolką na sam dół i gotowe :)

a tu tylko takie 2 filmiki na zachętę lecz to i tak kropla w morzu wszystkich wiadomości, które tam się znajdują

http://www.youtube.com/watch?v=Dpl1_KwRfJI&feature=player_embedded#at=178

http://www.youtube.com/watch?v=jVY45Kk4ORQ&feature=player_embedded

fallenursus
01-05-11, 00:44
ehh propaganda masonow i zydow...;p

flutebox
01-05-11, 00:52
no właśnie jesteś w błędzie, obalmy propagandę żydowską !!! praktycznie w każdym arcie jest poruszony temat panoszenia, zakłamania żydów itd... przecież wszystkie te media mają żydzi bynajmniej w Polsce, a u nas w tv czy gazecie jest przekłamana rzeczywistość, wystarczy popatrzeć na tą całą POrażkę
P.S Polecam zagłębienie się w arty na tym portalu, dużo czytania ale warto.

fallenursus
01-05-11, 00:59
trudno mi czytac po polsku..;p
ide po nachos i chooy bo kurczak sie zmarnuje i roid rage.

KowalX
01-05-11, 01:05
http://www.youtube.com/watch?v=Dpl1_KwRfJI&feature=player_embedded#at=178

Żeby oglądać takie filmy należy coś wiedzieć,bo niewiedzą łatwo manipulować :)
Nie chce mi się wszystkiego wypisywać,ale np. E300 to witamina C, E296 czyli kwas jabłkowy występujący m.in w jabłkach,a forma zjonizowana w kreatynie jako jabłczan, pektyny to błonnik pokarmowy itd...
Chcesz o aspartamie coś lepszego to może "Rakotwórcza słodycz" :)
Pzdr.

KowalX
01-05-11, 01:11
przecież wszystkie te media mają żydzi bynajmniej w Polsce

Nie przesadzaj z tymi żydami. Żydzi mają charakterystyczne cechy antropometryczne twarzy jak i inne narody zresztą.Jakieś zboczenie na tematy tych żydów ludzie mają ;)

flutebox
01-05-11, 01:13
jak to jeden użytkwnik yt napisał
"Ale tu niektórzy pojechali, aż przykro czytać.
Halo wszyscy młodzi chemicy! Witaminy i pektyny są zdrowe, ale tylko te zjedzone np. w jabłku, a nie te określane mianem "identyczne z naturalnymi", które są czystymi związkami chemicznymi. Czy NaCl jest identyczny z solą kamienną? Dlaczego witamina "C" z tabletki jest przyswajalna w około 20-30% a naturalna w 100%?
Można nie wierzyć w teorie spiskowe, a co sądzić o lekarzach, którzy zalecają diabetykom używanie aspartamu zamiast cukru? -Pozd"

(http://www.youtube.com/user/petersamiutenki)

flutebox
01-05-11, 01:20
nie chodzi mi o ich wygląd... a żydzi to inna bajka o której serio nie chce mi się gadać, szczególnie jak uczniaki ze szkół chcieli zrobić dobry uczynek u mnie w mieście i posprzątać cmentarz żydowski (klucze od tego cmentarza miał żydek), oczywiście po wysprzątaniu największy żyd z mojego rodzimego miasta oburzył się i stwierdził, że to jest skandal, w szabat sprzątać mu cmentarz ? i wielka nagonka itd. czyste prowokacje żydowskie, można była unikną takich komedii ale tak to już jest, że żydek Polakowi chce do pieca dołożyć, szczególnie u mnie w mieście... tak samo jak słyszałem w telewizji wypowiedzi, że żydzi bardziej bali się Polaków niż szfabów :) serio mógłbym się rozwodzić długo nad cadykami ale szkoda zdrowia, żydki chcą stłamsić Nasz kraj, tylko trzeba mieć oczy szeroko otwarte, niech każdy myśli sobie co chce a tymczasem dla rozjaśnienia głów
polecam lektury Waldemara Łysiaka,
Wojciech Cejrowski też ma niezłe wstawki w książkach ale głownie czytałem je ze względu na fajne opisy ze swoich wypraw

fallenursus
01-05-11, 01:21
nie tylko w Polsce Pawciu..na tymkontynencie kontroluja kazde medium.
kazde.

flutebox
01-05-11, 01:29
wiem, dlatego dobrze, że jeszcze jest internet, chociaż u Nas w PL chcieli go ocenzurować. Póki co ten temat jest oddalony, choć nie wiem na jak długo...
a i jeszcze Kowal polecam felietony Stanisława Michalkiewicza - miażdżą ale w TV go nie usłyszysz/zobaczysz no bo cadyki rządzą, pozostaje internet

KowalX
01-05-11, 01:50
wiem, dlatego dobrze, że jeszcze jest internet,
Masz jakiś dowód co do narodowości? :]

Halo wszyscy młodzi chemicy! Witaminy i pektyny są zdrowe, ale tylko te zjedzone np. w jabłku, a nie te określane mianem "identyczne z naturalnymi",

Co do pektyn to nie są one identyczne z naturalnymi tylko naturalne,a jeśli coś jest identyczne to jest identyczne. ;)

które są czystymi związkami chemicznymi. Czy NaCl jest identyczny z solą kamienną?

NaCl to sól kamienna. Zwykle jest oczyszczona i taką przeważnie się kupuje :)

Dlaczego witamina "C" z tabletki jest przyswajalna w około 20-30% a naturalna w 100%?

Naturalna nie przyswaja się w 100%,a syntetyczna przyswaja się w mniejszej ilości ze względu braku towarzyszących bioflawonoidów jak np. rutyna czy naryngenina itd, które zaczyna się stosować w połączeniu, choć już wcześniej wykorzystywano rutynę. Oczywiście nie umiemy syntezować wszystkich. Pomijam celowo inne substancję,ale dlatego zaleca się spożycie po posiłku :). Kreatyna ,którą spożywasz też nie jest pochodzenia naturalnego lecz powstaje z sarkozyny oraz cyjanamidu.

Można nie wierzyć w teorie spiskowe, a co sądzić o lekarzach, którzy zalecają diabetykom używanie aspartamu zamiast cukru? -Pozd"

Na pewno aspartamu? Prędzej acesulfam K bądź sacharyne gdyż temperatura na pierwszy nie ma wpływu,a drugi wytrzymuje o 50stopni więcej niż aspartam. Zresztą są jeszcze inne. A jeśli jakiś przepisuje to źle robi, chociaż cukru powinien odradzać :)

flutebox
01-05-11, 01:54
Kowal specjalnie dla mnie nie musisz rozpisywać na czynniki pierwsze komentarza jakiegoś ziomka z yt :) pewnie masz rację... lecz nie zmienia to faktu, że wpierdalamy jeden wielki syf... ale nie o żarcie mi się głównie rozchodzi, na tym portalu jest wiele innych ciekawych tematów... filmiki dodałem bo je akurat w danym momencie oglądałem :)

co do cadyków polecam Tobie i nie tylko, wcześniej wspomnianych przeze mnie panów

KowalX
01-05-11, 02:54
Kowal specjalnie dla mnie nie musisz rozpisywać na czynniki pierwsze komentarza jakiegoś ziomka z yt :) pewnie masz rację... lecz nie zmienia to faktu, że wpierdalamy jeden wielki syf... ale nie o żarcie mi się głównie rozchodzi, na tym portalu jest wiele innych ciekawych tematów... filmiki dodałem bo je akurat w danym momencie oglądałem :)

No skoro już się zjawiło to rozpisałem :P Zmienia i to wiele. Nie "wpierdalamy" jednego wielkiego syfu. Takie myślenie to nieporozumienie. Co do filmów pooglądam później ,bo domyślam się jakie będą. Dużo też w tym manipulacji. Dużo oglądam dokumentów na różne tematy i z jednej jak i z drugiej ona występuje.

co do cadyków polecam Tobie i nie tylko, wcześniej wspomnianych przeze mnie panów

A jak z moim pytaniem? :)

flutebox
01-05-11, 10:17
z jakim pytaniem ? rozwiń je :)

flutebox
01-05-11, 10:41
a co do tego pytania, że cadyki kontrolują różne rzeczy :) no opieram się tylko i wyłącznie na podstawie własnych obserwacji tj. książki Waldemara Łysiaka, felietony Stanisława Michalkiewicza... tam trochę tego jest, wydaję mi się, że goście rzetelnie to wszystko przedstawiają. Ale dowód taki, który by Cię mógł usatysfakcjonować czyli czarno na białym do wklejenia tutaj, nie mam, jest w książkach Waldka i czasem w felietonach Stasia ale możesz stwierdzić, że książka i felieton nie jest dowodem... więc nie będę spierać się o to, tylko jeszcze raz polecam zgłębienie tematu u tych dwóch panów. Ze swojej strony kończę rozmowę na temat cadyków :) szkoda czasu pisać o nich tutaj.

KowalX
01-05-11, 12:50
Pewnie też nie wiedzieli ,ani aktu urodzenia,ani nic z tych rzeczy. Poza tym nie wiem za co ja mam kogoś nienawidzić, tylko dlatego,że urodził się Żydem nie np. Niemcem, bez jaj. Nie mam ksenofobicznych zapędów, ani rasistowskich czy antysemickich.

Podaj cytat czy cytaty,bo nie będę czytał specjalnie po to całej książki ;)

flutebox
01-05-11, 13:03
wiedziałem, że będziesz prosił o cytaty... :) ale nie będę podawać, akurat cadyk z żydorczej michnik jest pięknie opisany w jego książce i są to fakty :) inni też ! ale nie chce mi się bawić w przepisywankę i wklejankę :) źle mnie zrozumiałeś z żydami, nie dyskryminuję każdego żyda, tylko tych którzy tłamszą Nasz naród !!!
Ale proszę nie namawiaj mnie bo i tak się nie zgodzę do pociągnięcia tematu, szkoda czasu :)

KowalX
01-05-11, 13:37
wiedziałem, że będziesz prosił o cytaty... :) ale nie będę podawać, akurat cadyk z żydorczej michnik jest pięknie opisany w jego książce i są to fakty :) inni też ! ale nie chce mi się bawić w przepisywankę i wklejankę :) źle mnie zrozumiałeś z żydami, nie dyskryminuję każdego żyda, tylko tych którzy tłamszą Nasz naród !!!

No jeśli coś się mówi dobrze mieć jakieś poparcie tej tezy. Może są nie przeczę, chciałem zobaczyć dowody ,bo aktów urodzenia nie widziałem ;) Zrozumiałe ,że nie będę czytał całej książki by to sprawdzić ;)

Ale proszę nie namawiaj mnie bo i tak się nie zgodzę do pociągnięcia tematu, szkoda czasu :)

Jak tam chcesz, nie interesuję mnie to jakoś specjalnie :)

Sosna91
01-05-11, 14:06
lubie take artykuły, interesują mnie takie rzeczy bo dla mnei jest w nich sporo prawdy, choć wiadomo ze łatwo manipulować prawdą. obejrze sobie pozniej troche choć szkoda ze o tym na maturze nie bede mial.

p.s abstrahując to jak widzę odpowiedzi Kowala w jakimś temacie to zawsze wchodzęi czytam bo jest jedna z niewielu osob na tym forum które piszą rzeczowo i z jakąś wartość merytoryczną.

flutebox
01-05-11, 15:27
http://szechteriada.org/wp/

fallenursus
01-05-11, 21:18
a tymczasem w Izraelu...

http://www.youtube.com/watch?v=JA6vRC1xW_c&feature=player_embedded#at=34

flutebox
25-05-11, 15:25
Co do cadyka guru jąkały michnika jest opisany w książce Łysiaka "mitologia świata bez klamek" praktycznie na każdej stronie. Już sam Marks piętnował wrodzone szlachectwo żydów, a Freud fałszywych, obdarzonych sprytem geszefciarzy, jako wyjątkowo nieznośne towarzystwo. Dodam, że Ci panowie są żydami. Co ważne żydzi grabią cały glob za miliardowe odszkodowania pod pretekstem rekompensaty za holocaust, tyle, że żydzi o swoich grzechach już zapomnieli. Wg Korwina 98% pracowników new york timesa to żydzi, także u nas jest od groma żydostwa u władzy. Ten cały salon Naszego kraju omamia ludzi z wyjątkowo słabą zdolnością samodzielnego myślenia.

fallenursus
25-05-11, 15:32
Az dziwne ze jeszcze sie im nikt do dupy nie dobral za lamanie praw czlowieka w Palestynie co jest na pozadku dziennym...

flutebox
25-05-11, 16:12
Miało być, że Marks piętnował wrodzone szachrajstwo żydów. Do dupy nikt im się nie dobierze bo to jedna diaspora. Jest również masa pożytecznych idiotów, którzy żyją mitami i informacjami gdzie kłamstwo mieni się prawdą i vice versa. To też czytelnicy gazety wielkiego magika adasia mogą tego doświadczyć.

KowalX
25-05-11, 17:46
Az dziwne ze jeszcze sie im nikt do dupy nie dobral za lamanie praw czlowieka w Palestynie co jest na pozadku dziennym...

No niestety ,dostali kawałek ziemi,a chyba zapomnieli o Palestyńczykach.

flutebox
30-10-11, 14:24
http://www.wykop.pl/ramka/925175/jak-to-oszukiwane-bialko-udaje-takie-prawdziwe-przekret-z-agora-w-tle/#

(http://www.wykop.pl/ramka/925175/jak-to-oszukiwane-bialko-udaje-takie-prawdziwe-przekret-z-agora-w-tle/#)Polecam

fallenursus
30-10-11, 15:35
http://www.e-gym.pl/showthread.php?32782-Sojowe-Forum-Dyskusyjne&goto=newpost
ty Pafcio po urodzinach nadal naprany? :)

flutebox
30-10-11, 16:33
chyba tak :) nie zauważyłem

Gangsta Latino
02-11-11, 17:54
Tak czy siak w wciskaniu mitów, legend i w manipulacji najlepszy jest Kościół katolicki i inne tego typu przybytki.

Ale sporo racji ma Kowal, że przed wszelkimi filmami o spiskach itp. należy trochę o danym temacie poczytać bo ktoś z jednej głupoty przechodzi w drugą.

flutebox
02-11-11, 20:13
najpierw trzeba chodzić systematycznie do Kościoła żeby na jego temat się wypowiadać. Najwięcej do gadania mają Ci, którzy do niego nie chodzą :)

Gangsta Latino
02-11-11, 21:52
Ja chodziłem bardzo często do kościoła ( nie jak prawdziwi katolicy raz w tygodniu w niedziele ), ale też sporo czytałem i rozmyślałem o wierze. I nagle... uświadomiłem sobie, że człowiek z natury lubi wierzyć w COŚ. A po tym "odkryciu" uświadomiłem sobie kilkadziesiąt innych faktów związanych z wiarą katolicką i innymi i teraz, aż sam sie sobie dziwie, że przez tyle lat w to tak bardzo wierzyłem, że przez pewien czas nawet do zakonu w przyszłości chciałem iść. A teraz jestem agnostykiem.

Ale wiem, że z wiary bardzo trudno wyjść, więc nikogo nie zmuszam do tego.

fallenursus
03-12-11, 12:44
http://www.youtube.com/watch?v=T17XQI_AYNo&feature=player_embedded

niechce mi sie tlumaczyc, ale ci co maja smartfony powinni byc na tyle inteligentni zeby to zrozumiec
http://desmond.imageshack.us/Himg153/scaled.php?server=153&filename=44258467.gif&res=medium

A security researcher has posted a video detailing hidden software installed on smart phones that logs numerous details about users' activities.

In a 17-minute video posted Monday on YouTube, Trevor Eckhart shows how the software – known as Carrier IQ – logs every text message, Google search and phone number typed on a wide variety of smart phones - including HTC, Blackberry, Nokia* and others - and reports them to the mobile phone carrier.

The application, which is labeled on Eckhart’s HTC smartphone as "HTC IQ Agent," also logs the URL of websites searched on the phone, even if the user intends to encrypt that data using a URL that begins with "HTTPS," Eckhart said.

The software always runs when Android operating system is running and users are unable to stop it, Eckhart said in the video.

"Why is this not opt-in and why is it so hard to fully remove?" Eckhart wrote at the end of the video.

In a post about Carrier IQ on his website, Eckhart called the software a "rootkit," a security term for software that runs in the background without a user's knowledge and is commonly used in malicious software.

Eckhart's video is the latest in a series of attacks between him and the company. Earlier this month, Carrier IQ sent a cease and desist letter to Eckhart claiming he violated copyright law by publishing Carrier IQ training manuals online. But after the Electronic Frontier Foundation, a digital rights group, came to Eckhart’s defense, the company backed off its legal threats.

The Electronic Frontier Foundation said the software that Eckhart has publicized "raises substantial privacy concerns" about software that "many consumers don’t know about."

Carrier IQ could not immediately be reached for comment. But the company told Wired.com that its software is used for “gathering information off the handset to understand the mobile-user experience, where phone calls are dropped, where signal quality is poor, why applications crash and battery life.

i link to strony

http://www.huffingtonpost.com/2011/11/30/carrier-iq-trevor-eckhart_n_1120727.html?ref=mostpopular

flutebox
04-12-11, 21:47
jesteśmy inwigilowani

fallenursus
04-12-11, 22:09
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2069541/Woolly-mammoth-brought-life-cloned-bone-marrow-years.html#ixzz1fV3f81G9

mamuty w zoo za 5 lat? co dalej t-rex i jurassic park?
:)