PDA

Zobacz pełną wersję : Propozycje na dietę dla początkującego.

dulek256
10-03-07, 12:19
Moja waga to 85 kg przy wzroście 176 cm. Wiek 17 lat. Prosiłbym Was o skonstruowanie dla mnie jakiejś dobrej i niedrogiej diety. Zależy mi na zrzuceniu tak od 4-6 kg.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.

ubermas
10-03-07, 12:39
Napisz czy ty chcesz machac na silowni czy tylko schudnac, bo jak tu diete ukladac??

MaC-DrG
10-03-07, 12:41
przy takich proporcjach jeśli chcesz to spalić to siłka (treningi typu ACT)+L-karnityna+HMB (choć ja bym napierał od razu na przyrost mięśni)

dulek256
10-03-07, 13:09
Napisz czy ty chcesz machac na silowni czy tylko schudnac, bo jak tu diete ukladac??

Tak chcę na siłowni machać i pod to właśnie chciałbym dietę.

duzen
15-03-07, 14:15
Po 1 to rezygnacja całkowita ze słodyczy i innego świństwa ! Chcesz mieć efekty to musisz sie całkowicie podporządkować diecie. Najcieższy jest pierwszy tydzień bo będziesz czuł ssanie w żołądku ale efekty będą szybko widoczne. Dieta jest sprawdzona przeze mnie. Spadek wagi to ok 4 - 5 kg/mc

Rezygnacja z cukru. Jak nie lubisz pic nieslodzonych napojow kup slodzik dla diabetyków.

Dziennie proporcje :

2239 kcal (staraj się liczyć)
153 g białka
256 g węglowodanów
63 g tłuszczy

1 dzień

Śniadanie
2x węglo - kubek musli
1x mleko - kubek mleka
1 tluszcze - 1,5 lyzki siemienia lnianego
1x owoce - kubek malin lub truskawek
1xbiałko - jajecznica z 3 jajek (z dwoch wyciagasz żołtka)
SMAŻYSZ tylko na OLIWIE ! Zadnych maseł, margaryn i smalców.

Lunch
2x weglo - 2 kromki chleba razowego
4x białko - 100 - 120 g piersi z indyka/kurczaka w plasterkach - bez panierki (same filety)
2x warzywa - 2 kubki sałaty, 1/2 kubka pomidorow i jeden ogórek
1x tłuszcze - 2 łyżki sosu winegret
1x owoce - pomarancz/brzoskiwnia/nektaryna

Obiad
3x weglowodany - ziemniak pieczony (1szt!)
5x białko - 150 g grillowanego łososia (losos jest drogi wiec mozesz uzyc Pangi albo flądry)
2x warzywa kubek gotowanych brokoł lub kalafiora
2x tluszcze - 1 lyzeczka flora bio activ , 8 oliwek

Przed treningiem :
10 x orzechy ziemne
1x kubek mleka
Woda

Po treningu
30 g białka serwatkowego (najlepiej jakiś izolat z np 90% zawartościa bialka) rozpusc w 200 ml wody lub mleka (do 1 h po treningu w celu unikniecia katabolizmu)
2x lyzeczka miodu
1/2 kubka truskawek
kubek soku - propozuje Hortex jablko, malina, jezyna bez cukru

Od tej pory nic nie jesz !!!! jak ssie zapijaj wodą. Poza tym pij dużo wody ! dodatkowo przeczyscisz organizm.

W nastepnych dniach dodaj urozmaicone potrawy. Szczegoolnie na sniadanie. zamiast jajecznicy jedz raz jogurt naturalny maly z musli a innego dnia 3 jaja na twardo i z 2 wyjmij zoltka. Przezuc sie na pieczywo razowe albo na chleb typu Wasa. Po obiedzie rób ok 1h przerwy na odpoczynek i idź na trening. Staraj się, powtarzam raz jeszcze, pić dużo płynów. Unikaj Izotoników typu Izostar, Izomax. zawierają sód który zatrzymuje wode w ogranizmie co w rezulacie mimo iz bedziesz spalal kg to wizualnie moze nie byc tak to widoczne. Jak zalezy Ci na szybkim odlosnieciu miesni rob trening obwodowy (wszystkie partie miesni na jedym treningu), serie po min 12 powtorzen i 30 sek przerwy miedzy serią a 1,5 min przerwy miedzy Ćwiczeniem. Zaczynaj na maszynach. Kończ trening aerobami. Najlepiej skanka 3 min i Orbitrek jak masz dostęp. Trenuj 3x w tyg. I pamietaj dieta to nie wszystko :) Jak będziesz mial wolne to idz do 10 pietrowego bloku i wbiegnij na sama gore po 2 schody, zrob 30 i bardzo powoli zejdz na dol i odpcznij az do uzyskania tetna spoczynkowego. Powtorz to 3 razy.

Gwarantuje Ci ze spadek wagi zauwazysz po ok 1,5 tyg stosowania diety i treningu. Aha i nie dojadaj miedzy posilkami i nie jedz nic wieczorem. Mozesz tez uzupelnic porcję bialka na godzine przed snem (25g serwatki - polecam Bialko z Treca - Isolate)

To chyba tyle. Masz pyt pisz na gg 4238241

dulek256
15-03-07, 17:16
Dzięki Ci wielkie za tę dietę. Jestem Ci bardzo wdzięczny.