PDA

Zobacz pełną wersję : A jak chce zostać kulutrystą?

piterptf
07-04-11, 13:26
Witam, a jak chciałbym zostać kulturystą to ktoś zapłąci mi za to?? czy sam musze mieć w CH. siana nie pracować, dobierać odpowiednie diety treningi sumplementacje i tylko pokazać sie na zawodach i mieć z tego podjare?

Czy to jest jakiś zawód?

Nigdy się tym tematem nie interesowałem to pytam

Wiki
07-04-11, 15:15
Jak masz sponsorów to masz siano. Jak masz siano to masz managera i potem jeszcze więcej siana.
Jak jesteś zajebisty to wygrywasz zawody i dostajesz za to nagrody pieniężne :).

luo
07-04-11, 15:33
Nie oszukujmy się, trzeba mieć sporo hajsu żeby pokazać się na scenie, a o sponsora przed pierwszym startem bardzo ciężko

DTX
07-04-11, 15:37
Nie oszukujmy się, trzeba mieć sporo hajsu żeby pokazać się na scenie, a o sponsora przed pierwszym startem bardzo ciężko

no i predyspozycje do uprawiania tego sportu, bo nawet z najlepszymi odzywkami, a slaba genetyka sie nie bedzie sie najlepszym. No i warto zaznaczyc, ze kulturyscie dostaja kase za reklamy, arty do magazynow etc. Cyzli trzeba sie lapac, czego mozna zeby przetrwac :)

Micek185
07-04-11, 16:09
Nie w naszym kraju:)

slim shady
07-04-11, 16:40
Nie wyżyjesz raczej robisz to jako pasjonata, nagrody i tak są małe. Najlepsi coś zarobią, ale nie samymi startami.

igrek
28-04-11, 11:07
Chłopie ale to nie jest tak że sobie wymyślisz będę kulturystą i nim zostaniesz :/ Ja ci napiszę tak otwórz jakąś gazetkę kulturystyczną z zawodów krajowych. Znajdź zawodników z swojej kategorii wagowej. Porównaj się do gościa który zajął 3 miejsce. Jeśli wyglądasz lepiej, lub podobnie to gratuluję. Za 3 miejsce zazwyczaj dostajesz dyplom, no chyba że lepsza ranga zawodów to jeszcze białko dostaniesz:)))))))) A przygotowanie kosztuje dużo siana i zdrowia bo na samych suplach mało kto się przygotowuje do zawodów. Powodzenia ;)