Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki telefon ?

flutebox
05-04-11, 17:26
Witam, w czerwcu planuję zakup telefonu, oczywiście chodzi mi o najnowsze modele...
na oku mam

http://www.playmobile.pl/pl/telefony/SamsungM8910Pixon/index.html
http://www.playmobile.pl/pl/telefony/samsunggalaxys/index.html
http://www.playmobile.pl/pl/telefony/htctouchpro2/index.html
http://www.playmobile.pl/pl/telefony/iphone16/index.html

czy ktoś z Was posiada ww model/e ? ewentualnie jaki polecacie ?

fallenursus
05-04-11, 17:38
Galaxy S mam juz prawoe dwa miechy i zadnej zwiechh sysa jeszxze nie bylo. Jakos kamery i aparatu widziales. Nie nagrywam w 1080p bo 2gig na 5min video mnie nje rajcuje wzucac na jutuba:)
ewentualnie poczekaj troche w europie juz wychodza galaxy2 j inne dwu procesorowe zabawki.
Jedyna roznica oprocz dualcore'a to zintegrowany tlumacz z tego co wyczytalem.jedyne co zrobilem zaraz po kupnie to upgrejd sysa na najnowszy.

fallenursus
05-04-11, 17:41
i zanim ktos wyskoczy zeby kupic nokie z OVI to pomysl dwa razy zanim to zrobisz. kolega z prcy kupil N8, i oddal po 3hr. mial jakies tam problemy z networkiem, zadzwonil po pomoc i mu powiedzieli ze tego systemu oni juz nie wspomagaja bo wychodzi z eksploatacji i przechodzi do lamusa:)

flutebox
05-04-11, 17:53
Galaxy 2 to ponad 2300 zł a wersja rozbudowana to 2700 zł :) z tym, że to są ceny na Wyspach, a tam jest taniej niż w tym POrażkowym kraju. Tu jak dowalą cenę to się zesram... poza tym u nas są inne standardy życia :) milionerem nie jestem :) zaliczam się raczej do tej najniższej grupy społecznej jeśli chodzi o zarobki

Micek185
05-04-11, 18:57
nigdy samsunga zawsze nokie:) kup 3310 i bedziesz adowolony a jak nie to bedziesz mial troche obciążenia:)

Jokeer
05-04-11, 19:09
Galaxy S + gingerbread+ do tego jakiś kernel niestockowy i masz wszystko czego Ci od życia potrzeba ;) jak już kupisz to musisz się zakolegować z innym forum androidowym i będziesz wiedział co z tym telefonem zrobić żeby wycisnąć z niego max :)

yaro09
16-04-11, 11:59
a zastanawiales sie nad HTC Desire HD ??

flutebox
16-04-11, 20:25
jeszcze nie :) chociaż nie wiem czy nie pozostanę jeszcze ten rok przy Noki e72 bo mam ją tylko niecałego roku :)

yaro09
17-04-11, 08:36
ja wlasnie niedlugo planuje zakup jakiegos smartfona, mysle ze bedzie to jakis model htc (najprawdopodobniej desire hd),
ale jest tak duzy wybór na rynku ze nie moge sie zdecydowac. tym bardziej ze jednorazowo trzeba wywalic kupe siana.
bralem pod uwagę samsunga galaxy s tego co falen pisze na górze, ale jednak jakos firma samsung nie jest moją ulubioną.

zobacz na youtube, jest pełno fajnych recenzji prawie wszystkich telefonów, mobilnych urządzen itp

niewula
17-04-11, 09:42
ja teraz mam E72 i jestem zadowolony , ale to pewnie dlatego , ze lubie ta serie :P bateria trzyma a dla mnie to jest najwiekszy + , a nie to co w dotykowkach jeden dzien i dupa hehe , widze , ze patrzysz tyko na dotykowki?
a moze HTC HD 2? moj kuzyn ma jesli lubisz takie wielkie telewizory przy sobie nosic i korzystarz z tych wszystkich pierdol to polecam

Micek185
26-04-11, 22:03
Siema Panowie,nie bede tworzył nowego tematu.
mam zamiar zmienic tel i zastanawiam się nad tymi modelami
nokia c6
sony Xperia x10mini PRO
nokia N8

wszystkie mają klawiaturę QWERTY i wąłśnie o to mi chodzi,chyba że macie podobne propozycje w tej półce?
za pomoc SOGaczem nagrodze!:)

niewula
26-04-11, 22:30
n8 to chyba troche wyzsza polka , sposrod tych 3 co wymieniles chyba :P
wiec ja raczej bym bral jego :P

fallenursus
26-04-11, 22:32
ta sama cena co captivate
a poruwnania do captivate czy htc hd nokia szalu nie robi:) z dennym ovi...

Micek185
26-04-11, 22:35
no ta n8 to wiem ze półka wyższa ale może udało by mi się ją tanio wyrwac a najbardzej zastanawiam się nad tymi modelami nokia C6 i Xperia

dla mnie dużym plusem jest system android bo w sumie mozna go bez konca roszerzac i to mi się podoba
a jakies konkretne propozycje? ten HTC desire to lipa kumpel ma jechaliśmy autobusem i nawi z środku miasta nie odbiera a sam tel jakoś muli więc odpada od razu i qwerty nie ma

KowalX
26-04-11, 22:36
N8 jeśli nie masz co z kasą robić :) Jeśli oszczędnie to c6. Ogólnie u mnie w kolejności N8 --> Xperia --> C6 jeśli chodzi o wygląd. Chodź osobiście brałbym najtańszy :]

Micek185
26-04-11, 23:00
dobra w sumie się zdecydowałem biorę tą Xperię nokie miałem nie narzekałem ale pora na zmiany a ta c6 już troche przestarzała biore xperie z androidem bede miał co na zajęciach robic i w autobusie:)

kubaCK
26-04-11, 23:36
xperia mini to kutasowa.mala bardzooo, kup zwykla. obie znam dosyc dobrze.

mtm
27-04-11, 03:27
tą zwykłą xperie miałem w domu to nikt nie chciał używać tego dziadostwa poszedł do żyda(albo jeszcze nie , może gdzieś leży w pudle (chcesz zakupić micek ?)) , koleżka ma tą mini pro czy jak jej tam , szmelc straszny .

niewula
27-04-11, 10:03
ale kupujesz tel za kase czy w abonamencie , ze podales tylko te modele?

flutebox
27-04-11, 12:04
ja na dniach opycham swoją E72 z gwarancją jeszcze na rok i ponad jeden miesiąc za 500-550 zł i kupuję sobie samsunga S Galaxy i9000, myślałem jeszcze nad HTC Desire HD są to porównywalne fony ale ten pierwszy ma lepszy wyświetlacz a do tego drugiego, który ma lepszą obudowę musiałbym jeszcze dołożyć 200 zł.
W play abonament 75 zł all inclusive max Samsung Galaxy 899 zł, przechodzę do tej sieci po wielu latach bycia użytkownikiem Plusa... sama Pani, która proponowała mi ofertę powiedziała, że Play i tak nie przebiją... dodam, że to była już ta rozmowa z tym ostatnim konsultantem, który niby ma największe możliwości i pyta się czy aby napewno chcę przejść do innej sieci, bo ma dla mnie ciekawą ofertę ale gorszą niż w Play :)

Micek185
28-04-11, 22:47
już po ptakach kupiłem XPERIE x10 mini pro,siedziałem troche na forach o telefonach(nie rozumiem ludzi ktorzy się tym jarają ale ich wybór) i w zasadzie dowiedziałem się że starsze modele może o tym mtm mowisz z androidem 1,6 były faktycznie słabe ale to było w 2010r póxniej tel został poprawiony i zbiera naprawde dobre opinie,do tego system android i bedzie gitara,dużo jeżdżę gdzies pociągami czy autobusem czasem więc nie raz neta odpalić czy nawet coś ciekawego się zrobi na tym tel,nawet na wykładach jak się nudzi:) jak mi się nie spodoba to wyciągnę starą nokie N73 (jk dla mnie idealny tel ale dobiłem go strsznie:( ) i bede z niej korzystał:)

fallenursus
28-04-11, 23:05
Lol mialem wlasnie ci pisac zebys kupil xperie play:)
przynajmniej psp zintegrowana.

Micek185
28-04-11, 23:15
telefon faktycznie bajera ale za tą kase to bym kupił sobie dobry tel jeszcze by zostało 1500zł:)

KowalX
29-04-11, 00:31
W końcu Ty używasz tego telefonu. Jeśli Ci się spodoba to znaczy ,że dobry wybór, proste. Każdy ma swoje oczekiwania.

Micek185
03-05-11, 22:19
Sprzedam nowego Sonyericsona xperia x10 mini PRO :D

flutebox
03-05-11, 23:11
sprzedam nowiuteńkiego htc desire http://allegro.pl/nowy-htc-desire-1ghz-android-4gb-bez-logo-kielce-i1590317277.html za 800 zł dla użytkowników forum

fallenursus
03-05-11, 23:13
ze shitxperia sienie podoba to rozumiem
a co z htc Pafcio?
aa rozumiem, kupiles za 99zeta przy przedluzeniu umowy, bez simlock'a, telefon opchniesz,a prowajderowi powiesz ze ukradli i da ci nowy;p

Micek185
04-05-11, 00:12
Flutebox chcesz się zamienić? xD

flutebox
04-05-11, 00:16
chcę sprzedać :) Kupuję sobie galaxy s i9000 albo htc desire HD

kubaCK
04-05-11, 19:38
desire HD bym kupil na Twoim miejscu

flutebox
04-05-11, 23:12
jednak po namyśle... szkoda dokładać do desire HD bo są to bardzo porównywalne telefony http://www.phonegg.com/compare/26/Samsung-I9000-Galaxy-S-8GB-vs-HTC-Desire-HD.html i moim zdaniem nie warto aż tak bardzo przepłacać za gorszy wyświetlacz i słabą baterię... zamówiłem przed kilkudziesięcioma minutami Galaxy S i9000 - oczywiście kolega ma ten telefon więc miałem okazję zobaczyć jak on funkcjonuje i powiem jedno jest to krok milowy w porównaniu do mojej noki e72 xD mam nadzieje, że ogarnę tego SGS'a

P.S A tego HTC desire opchnąłem ziomkowi za 790zł, na spotkanie przyszedł z mamą xD

niewula
05-05-11, 10:43
ja na twoim miejscu bym chyba bral HTC , samsung to samsung....nie lubie wiekoszsc znajomych co mate te galaxy to raczej narzeka , chociarz osobiscie na dotykowce bym nie wyrobil ;| musze miec klawisze hehe i baterie ktora mi bedzie troche trzymala , bo jesli kupisz sobie tel z 3-4 calowym ekranem to raczej dlugo Ci nie bedzie trzymac :P

flutebox
05-05-11, 11:52
jak będę więcej zarabiać to może wtedy pozwolę sobie na szastanie kasą, miałem jeden i drugi fon w ręku, z tym, że za ten drugi trzeba przepłacić i jakiejś większej euforii nie wywołał, choć każdy namawia bo ma super obudowę metalowa i diodę z tyłu, co z tego ? zaraz się powgniata porysuje itd. a ten szajsungowy plastyk, nie jest też rewelacją ale klapkę można wymienić za parę złoty, fakt brakuje mu tej lampeczki z tyłu, ale nie jest to warte paru stówek.
Poza tym nie wiem czemu w Polsce aż tak bardzo pimpują ceny tych Tajwanczyków.

fallenursus
05-05-11, 14:06
ja na twoim miejscu bym chyba bral HTC , samsung to samsung....nie lubie wiekoszsc znajomych co mate te galaxy to raczej narzeka , chociarz osobiscie na dotykowce bym nie wyrobil ;| musze miec klawisze hehe i baterie ktora mi bedzie troche trzymala , bo jesli kupisz sobie tel z 3-4 calowym ekranem to raczej dlugo Ci nie bedzie trzymac :P

to wszystko zalezy od ustawien w telefonie. bateria spokojnie utrzymuje 2 dni- kwestia ustawienia wyswietlacza i innych bzdetow takich jak wlaczony wifi czy gps, jak ktos nie umie ustawic telefonu to zawsze bedzie nazekac. to nie iphone ze wszystko juz jest zrobione jak wyciagniesz z pudelka, ale jak sam poustawiasz pod siebie to bardziej udany telefon bedzie niz jakiekolwiek apple'owskie gowno z ktorym nic nie zrobisz bo producent zamknol dostep.
flutebox, jesli nie zalezy ci na lepszej jakosc fot- htc ma flash'a- samsungi zadne nie maja to telefony sa identyczne. niejednego samsunga juz mialem, jak i kilkanascie innych komow i samsungi nigdy mi sie nie restartowaly, zwieszaly, same wylaczaly, same dzwonily do ludzi itp itd.....

flutebox
05-05-11, 15:00
już po "ptokach" pisałem wczroaj, że zamówiłem sobie już SGS :)

KowalX
05-05-11, 17:29
bateria spokojnie utrzymuje 2 dni- kwestia ustawienia wyswietlacza
Tragedia :)

flutebox
07-05-11, 23:35
kurwa ten sgs to jest miazga, ja jebie dlaczego tak późno przesiadłem się z nokii... nie nadążam za technologią, muszę odrobić zaległości...

fallenursus
07-05-11, 23:52
czy aj kiedys zle poradzilem? ;>

flutebox
07-05-11, 23:57
miazga i chuj xD

flutebox
08-05-11, 19:57
fallen a mialeś kiedyś iphona4 ? bo kumpel twierdzi, że szajsung jest gównem i ten cały android ^^ pytanie już poza konkursem bo mam sgs XD

fallenursus
08-05-11, 20:45
mloda ma iphone'a4
dla kobeity moze byc:)
android to przyszlosc.

Seki
01-07-11, 17:46
Idąc za opinią fellena, sprawiłem sobie Galaxy S2, przesiadka z iPhone jak z poldka do merca:) co prawda mój iPhone 3g już 2,5 roku ma i postęp musiał się dokonać, ale miałem okazję bawić się też 4G i wniosek jest tylko jeden, żegnaj apple na zawsze:)

Gangsta Latino
08-11-11, 16:41
Dołączę się do tematu:

Zamierzam kupić nowy telefon i mam do wyboru:
- Samsung galaxy mini
- Samsung Wave 533
- Sony Ericsson Hazel
- Sony Ericsson Xperia neo V
- Sansung Galaxy Ace S5830
- Sony Ericsson X8

Który według was najlepszy??

fallenursus
08-11-11, 16:48
Koluj.wiecej kasy. Nie kupuj okrojonych badziew ktore tu wymieniles.

bielik95
08-11-11, 18:06
ja powiem tyle. . . wave odpada . . . nie kupuj tego bo to szajs mam i chętnie bym się go pozbył
a dałem 6 stów :)

myślę że powinieneś celować w Sony Ericssona

yaro09
08-11-11, 18:39
Dołączę się do tematu:

Zamierzam kupić nowy telefon i mam do wyboru:
- Samsung galaxy mini
- Samsung Wave 533
- Sony Ericsson Hazel
- Sony Ericsson Xperia neo V
- Sansung Galaxy Ace S5830
- Sony Ericsson X8

Który według was najlepszy??

zalezy jeszcze ile chcesz przeznaczyc kasy. zadnego HTC nie bierzesz pod uwagę?

Gangsta Latino
08-11-11, 21:09
Znaczy ja się na nowościach w ogóle nie znam, a w dawnej erze tylko te mieli to mi zaznaczyli na kartce co mają i mam się zastanowić.

A kasy to do ok. 500zł. A co polecacie nie z tej listy??

P.S Yaro mi się własnie podoba HTC Wildfire, ale słyszałem kilka różnych opinii, wiec sam nie wiem

yaro09
09-11-11, 08:51
tez ciezko cokolwiek doradzic. jesli chodzi o dotykowe to trzeba na to troche kasy wywalić, bo wyswietlacz dotykowy musi być porządnie wykonany.
w przeciwnym razie (w przypadku tanich dotkowych telefonów) bedziesz się tylko wkurzac ze nie dziala tak jak trzeba (dotykasz ekranu a on nie reaguje, strasznie wkurzające).
musialbys tez okreslic czego głównie bedziesz uzywał w tel (aparatu? odtwarzacza muzyki? filmów? czy wygodnego wysyłania smsów?).
jak juz bedziesz znał priorytety to mozna cos wybierac, bo w tanszych telefonów jeden parametr zazwyczaj jest gorszy względem drugiego (ale tez nei jest to regułą)/
najlepej wybrac sie tez do salonu i sobie po prostu obejrzec je zzewnątrz, pomacac, który się podoba, jak który leży w ręce.
no i duzo przeglądac allegro, to sam podłapiesz o co chodzi w tych telefonach. podałes kilka modeli, ale lepiej gdybys wybrał z nich 2 czy 3 (zeby nie bylo takiej rozbieżnosci, co jest dosc dezorientacyjne)

breku
11-11-11, 11:40
Wstrzymaj się do grudnia a wychaczysz w całkiem przyzwoitym stanie HTC Desire!
HTC jest pionierem wśród smartfonów a zwłaszcza z systemem android. Tamte co wymieniłeś to może ewentualnie bym się skusił na samsunga ace, ale jednak śledzę rynek telefonów i widzę że HTC Desire leci na wartości, wypuścili Z, HD i tym samym desire leci na wartości bo jego nowi bracia podbijaja rynek. Mógłbyś też milestone wziąć ale to kurwa poprostu syf. Desire Cie zadowoli pod każdym względem jeśli będzie to Twój pierwszy kontakt z telefonem o systemie android.

yaro09
11-11-11, 11:57
no wlasnie zapomnialem, jesli system operacyjny to wg mnie tylko android (nie ma co ukrywac ze jest najlepszy, ale to moja opinia), symbian to przeszlosc, windows mobile jest jeszcze niedopracowany i zmula,
nie wiem tylko jak Apple ios bo tylko raz sie bawiłem iphonem, ale tez mi jakos nie podpasował

a co do telefonów to mialem kilka smartphonów, mój ostatni to HTC Desire HD (był ok ale mozna czepic się kilku niedociągnięc które mi nie odpowiadały),
ale wymieniłem go na Samsung Galaxy S II i wg mnie lepszego sprzetu na rynku póki co nie ma :D zbytniio nie mam sie do niego za co przyczepic, no ale cena robi swoje