Zobacz pełną wersję : 32 lata czy będę jeszcze mógł coś osiągnąć
mam 32 lata ćwiczyłem wcześniej parę lat chcę zacząć znowu powiedzcie czy w tym wieku moje mięśnie będą jeszcze rosły
Na luzie do 50tki możesz targać bez większych problemów. Chociaż trochę więcej uwagi zwracałbym na regenerację.
Oczywiście, że tak, może Twoje mięśnie nie będą rosły tak szybko jak powiedzmy 10 lat temu ale postępy na pewno będą;)
Jak nie wierzysz to spójrz na najlepszych kulturystów, np Jay Cutler, czterokrotny zdobywca Mr. Olympia( w tym w 2010r) ma teraz zdaje się 38 lat i cały czas ćwiczy i zwycięża, Robert Piotrkowicz, aktualnie chyba najlepszy kulturysta w Polsce i nasz jedyny przedstawiciel na Mr. Olympia ma teraz 36 lat i oczywiście dalej ćwiczy...
dzięki za pomoc
niech rosną wolniej ważne że będą rosły
pozdrawiam
Pioter1994
20-03-11, 21:47
Kiedyś czytałem w którymś Kif-ie o Polskim kulturyście który zaczął trenować w wieku 42 lat. W wieku 48 lat zdobył mistrza weteranów. :)
Cwicze na siłowni ze znajomym który ma 52 lata. Sylwetki tylko pozazdroscic, nie jest to moze kulturysta ale dzieki temu ze regularnie cwiczy wyglada rewelacyjnie jak na swoj wiek.
Ja mam 30 lat i wrocilem teraz do cwiczen od poczatku kwietnia, i progres jest olbrzymi - siła i wytrzymalosc rosnie niesamowicie, w pracy znajomi zauwazaja zmiany z tygodnia na tydzien wiec jest OK :)
Jak dobierzesz sobie odpowiednio cwiczenia to zmiany beda bardzo szybkie.