Zobacz pełną wersję : Coś dobrego na mase . Pomóżcie mi
krzysiek792
10-03-11, 13:31
Witam mam taki problem ponieważ mam bardzo szybką przemiane materii i nie moge przybrać na wadze. Ćwicze już 1 rok na siłowni.
Zależy mi na szybkiej masie, może są jakies dobre suplementy.
Brałem już:
- monohydrat z olimp (siła)
- tcm z olimp (siła)
-cm3 z trec (siła)
oraz gainera GAIN BOLIC 6000 (4kg) (troche masy, ale nie dużo)
Ważę 55 kg
Wzrost 170 cm
więc jestem troche szczupły,
Ale co do osiągów to nie jest źle wyciskam 80 kg na ławeczce
Biceps 31-32 cm
Bardzo was prosze o jakąś pomoc
Kilka osób proponowało mi żebym spróbował metę ale sam nie wiem już. Może mi coś pomożecie ???? :D
Głownie to mój cel żebym przytył do 60-62 kg.
Będę bardzo wdzięczny, a za odpowiedzi wynagrodzę SOG-iem :D
krzysiek792
10-03-11, 14:42
Diety takiej nie mam, jem normalnie tylko że dużo. Ale ogólnie co zjem to wyleci :D Nic po mnie nie widac. Jogurty, mleko, mięso gotowane, ryż.
krzysiek792
10-03-11, 14:43
Albo pomóżcie mi w ułożeniu konkretnej diety, bo ja sie zabardzo w tym ukladaniu nie znam.
krzysiek792
10-03-11, 14:45
Teraz właśnie myśle nad kupieniem biała WPC-80 z ostrowi i zwiększyć białko. Tylko nie wiem czy to coś dalej pomoże.
pomoże Ci szybciej stracić zaoszczędzoną kase,. Zacznij jeść jak człowiek a nie patrzysz na suple czy mete, i nie pitol głupot ze co wleci to zleci, ważysz 55kg, przy takiej wadze nadwyzka to nei problem, zainawetuj w duzo jedzenia, wejdz w dzial dieta tam wszystko jest napisane. tyle w temacie
Ćwicze już 1 rok na siłowni.
Brałem już:
- tcm z olimp (siła)
-cm3 z trec (siła)
oraz gainera GAIN BOLIC 6000 (4kg) (troche masy, ale nie dużo)
Ważę 55 kg
Ale co do osiągów to nie jest źle wyciskam 80 kg na ławeczce
Biceps 31-32 cm
Kilka osób proponowało mi żebym spróbował metę ale sam nie wiem już. Może mi coś pomożecie ???? :D
Coś mi tu śmierdzi..
<bcaa> nikomu nie zaszkodziło..
krzysiek792
10-03-11, 21:28
Coś mi tu śmierdzi...
To kolega chyba sie nie umył,
Naucz się czytać co tam pisze jak nie wierzysz to trudno. Ja tylko proszę o pomoc konkretnych osób, a nie tych co robią sobie jaja. Bo chyba w tym celu forum zostało stworzone żeby pomagać.
Mastershammer
11-03-11, 09:56
To kolega chyba sie nie umył,
Naucz się czytać co tam pisze jak nie wierzysz to trudno. Ja tylko proszę o pomoc konkretnych osób, a nie tych co robią sobie jaja. Bo chyba w tym celu forum zostało stworzone żeby pomagać.
Dobrze my Tobie pomożemy,ale najpierw wchodzisz w dział dieta,czytasz,czytasz,czytasz!!!Wracasz za tydzień z rozpisana dietą wtedy będziemy myślec.A metke to narazie kup łososiową lub cebulową:)Pozdro
Jeśli chcesz przybrać na masie musisz podnieść kaloryczność posiłków. Ogólnie też polecam spożywać 5posiłów na dobę nie 6. I nie rób z siebie wielkiego cielaka,bo jesteś w wieku dojrzewania i to normalne,że masz problem z nabraniem masy. Nie przejmowałbym się tym aż tak bardzo i zadbał o podaż wszystkich ważnych składników dla rozwoju młodego organizmu. Tj. warzywa, owoce, białka, zdrowe tłuszcze oraz witaminy i minerały. Węglowodany będą najistotniejsze w rozwoju masy ciała jako takiej. Wybieraj je z pożywienia typu kasze, ryż, ziemniaki, bataty, makaron, pieczywo i dobrze jeśli dość istotna część będzie z pełnych ziaren ,a nie słodyczy itp.
żryj mięcho jakie wleci ci w łapy,jedz obiady z dokładką,nie gardź pętkiem kiełbachy z i kartoflami ze skwarami,ogranicz słodycze z zamiast tego kup cos wartościowego do zjedzenia,nie omijaj kebabów pit itp,obserwuj ciało jak będziesz widział że krata ci zanika pobiegaj troche i odmów jednej kiełbachy dzienie cągle kontroluj sówj wygląd,50kg przy 170cm to skóra i koci a jak masz szybką przemiane materii to wszystko wciągniesz jak leci.w układanie konkretnych diet się nie baw bo raz że ich nie utrzymasz a dwa znudzi ci sie to po jakims czasie.nie takie rzeczy na twój wiek.
Kebaby niech omija szerokim łukiem :)
Kowal Uwierz mi sam mam bardzo szybka przemianę materii nie zaszkodzi mu jesli będzie kontrolował wagę i nie zapuszczał się:)
Jakiej by nie miał przemiany materii kebab to nie jest posiłek dla niego i uwierz,że może zaszkodzić ;) Ostatnio spotkałem dzieciaka ze zmianami miażdżycowymi w podobnym do niego wieku, tragedia.
Kowal ale bądzmy realistami 16lat to już nie dzieciak,i napewno gorsze rzeczy je i pije na imprezach:) jesli teraz nabierze obrzydzenia do "brudnego"jedzenia i bedzie się trzymał tylko ryżu i kury bez warzyw bo nie ma czasu albo szkoda kasy to nigdy nie urośnie a lepiej niech zje kababucha niz szprycuje się białkami,kretami czy innymi trutkami od Bodego:)
Ps,Body nie długo uderze do Ciebie:)
E tam kowalixa nie przegadasz hehe nie jeden próbował :))
MOGE PROSIĆ BY W NAZWACH TEMATÓW NIE ZAMIESZCZAĆ EMOTEK ?
E tam kowalixa nie przegadasz hehe nie jeden próbował :))
Trzeba mieć argumenty :)
Kowal ale bądzmy realistami 16lat to już nie dzieciak,i napewno gorsze rzeczy je i pije na imprezach:) jesli teraz nabierze obrzydzenia do "brudnego"jedzenia i bedzie się trzymał tylko ryżu i kury bez warzyw bo nie ma czasu albo szkoda kasy to nigdy nie urośnie a lepiej niech zje kababucha niz szprycuje się białkami,kretami czy innymi trutkami od Bodego:)
Ps,Body nie długo uderze do Ciebie:)
To,że piję po kontach ma dokładać jeszcze inne śmieci? ;) W tym wieku szkoda zdrowia na takie jedzenie. Nie wiem czy urośnie lepiej,ale na pewno nie będzie to wartościowe do wzrostu. Co może później się odbić na jego zdrowiu.
No nie wiem czy takie to jasne, jeśli mięso obraca się w ciepłym przez cały dzień i na noc jest zawijane w folię. Co do tłuszczo to raczej nim ocieka :) nawet według tabel ma coś w granicach 30g/100 jak ten tłuszcz wygląda po całym dniu piruetów też nie powiem ,że ciekawie, jeszcze najlepiej letnią porą. Kotlety w panierce zwykle smaży się 3-4minuty. I spoko czasami niektórzy zjedzą,ale masę z kebabów robić to nie tędy, jeszcze u nastolatka. Ale zgadzać się nie musisz :P :)
Tylko Ty mówisz o przypadkach nieodpowiedniej obróbki i smażenia na tym samym oleju. Ja o tym ,że mięso smaży się 3-4 minuty,a jeśli ktoś by je smażył na tym samym również bym nie zalecał. Mięso z kebaba obraca się cały dzień w cieple, jest w tym sporo syfu. A kto znowu pisze o skrajnościach to nie ja daje przykład mamy i 12dzieci i jeśli nawet tak ktoś robi to również nie robi dobrze ;) Zresztą smażyć też nie trzeba. Pisałem również,że czasami pewnie większość ludzi spożywa,ale nie zalecałbym tego na masę jako uwzględnienie w stałym żywieniu. I nie chodzi tylko o samo robienie masy,ale też młody organizm,bo wartości to w tym mięsie raczej zbytnio nie ma. A masę to można zrobić spożywając byle co bez kompletnego zwracania na to co się spożywa tylko się pasąc.
Nie miałem na myśli drobiowego ,ale jeśli o to chodzi to zależy z jakiej części drobiu, jednak faktycznie jest chudsze.Jednak tłuszcz bierze sie też z innego miejsca. Tłuszcz który spływa jest wykorzystywany. Sam pracowałem w dwóch miejscach, mięso jest mocno otłuszczane by się nie spaliło i powoli smażyło od zewnątrz , podobnie jest na rożnie. Poza tym owy tłuszcz pływa sobie pod mięsem na który działa stale wysoka temperatura.
ok miałem ten sam problem miałem wagę 62kg przy wzroście 176cm skura i kości chodź chodziłem na siłkę nie mogłem nabrać masy piłem suple masacra magnum8000 mega milk wszystko białka wegle i chuja nic zjadałem 5-7posiłków już sobie tak w psychice wkodowałem ze jak za rok nie będe ważył o 20kg więcej to game over umieram i masa ruszyła nastawiałem budzik by wstawać i wpierdalać nocą ładowałem wszystko majonezy tłuszcze co było w lodówce kiełbasy szynki boczki smalec skwarki no jak leciało nie omijałem kebabów kfc mcdonalds kiedy była okazja to jadłem nie zwracałem uwagi o której godzinie jem poprostu mózg wysłał impuls jestem głodny jebłem wszystko i na jadło polecam 200-300gram twarogu chudego nocą było ciężko ale przez rok zrobiłem 20kg narazie stwierdzam ze to nie sprint tylko maraton kolego usłyszałem to od jednego kolegi z tego forum i stwierdziłem że ma racje bo cały czas w dupie mieliśmy ze waga 50kg a z dnia na dzień chciało by się 90 ważyć nie da się wolnymi kroczkami zbierać nagrody by za rok gdy staniesz na wagę odebrać medal za dobrze wykonaną robotę nie ma opcji że próbowałeś wszystkiego i masa nie chce ruszyć troche wiary wysiłku mniej imprez zero dragów fajek alkocholu itp i bedzie ok
a i na co ci były te suple przy wadzę 55kg trzeba było kupić na masę i dobry plan na masę
- tcm z olimp (siła)
-cm3 z trec (siła)
krzysiek792
30-03-11, 14:07
Dzieki chłopaki za odpowiedzi, poczytałem tutaj trochę na tym temacie :P
Od wczoraj biorę juz 85 kg :P Tylko ta masa ;/ :P Ale sogi polecą, dzięki jeszcze raz :D :P
krzysiek792
30-03-11, 14:10
Brałem Gain Bolic 6000 ale po nim to konkretna lipa była, teraz narazie konczę z imprami ze sie wypiło %%% i biorę sie na mase :P