Zobacz pełną wersję : Praca w nocy a dieta, silownia
Czesc Wszystkim!
Jestem tu nowy i chcialbym zasiegnac kilku porad. Od pewnego czasu pracuje w nocy i nie zapowiada sie by szybko uleglo to zmianie. W sumie nie przeszkadza mi to, lecz ciezko mi dobrac odpowiedni czas na trening. Potrzebuje pomocy w pewnym zakresie.
Mam 24 lata, waze 82kg i mierze 188cm wzrostu. Od 6 miesiecy (z krotkimi przerwami) uczeszczam na silownie - bardziej rekreacyjnie. Uwielbiam spedzac czas na silowni i nie jestem sezonowcem! Potrzebuje pomocy w zakresie przygotowania diety. Chce przytyc pare kilo (max do 88) bo mam szczuple rece-biceps 34cm. (pracuje od 23.00 do 7.00). Do tej pory na trening szedlem przed praca. Nie wiem czy to dobre, choc niektorzy doradzaja mi chodzenie po pracy. Wiadomo, czlowiek po nocce jest bardziej zmeczony.
Kolejna sprawa to suplementy. Mam One Stop Reflex i czuje poprawe. Dradzil mi go znajomy i jest ok. Pozostac przy tym czy zainwestowac w cos nowego? Prosze o porade.
Jesli gdzies taki post juz jest prosze o przeniesienie.
pozdrawiam, marcin
fallenursus
03-03-11, 02:06
na treinng bym chodzil przed praca, ok 21 suchary juz sie na silowniach wykruszaja i spokojnie mozna pomachac zlomem.
dieta taka sama jakbys byl w dzien, tylko inne godziny:)
wlasnie o to chodzi. prosilbym o pomoc w ustaleniu diety i godzin spozywania posilkow
fallenursus
03-03-11, 02:20
kliknij sobie tutaj a wszystkiego sie dowiesz. (http://www.e-gym.pl/showthread.php?24351-Masa-Chcesz-mie%E6-wielkie-mi%EA%B6nie-Chcesz-by%E6-wielki-Wchod%BC-masujemy-%21%21%21)
ok super. dzieki za pomoc. wiem ze macie jest tez dzial suplementy, ale nic konkretnego nie udalo mi sie znalesc. czy ta odzywke ktora mam moge ja nadal stosowac czy poszukac czegos innego?
fallenursus
03-03-11, 02:41
nieznam tego nie mieszkam w eu, nie wiem co to za sklad ma,daj linka
prosze. to po ang mam nadzieje ze nie przeszkadza http://www.bodyactive-online.co.uk/Shopping/pdreflex-onestop.asp
zbiera dosc dobre oceny. przejrzalem duzo opinii i calkiem zle to nie wyglada. choc mowi sie ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego
fallenursus
03-03-11, 03:37
interesting all in one product....mix bialek+kreta i inne bajery.
looks good 2me.
mozna po przebudzeniu+po treningu smialo mykac.
konczy mi sie 2 tuba i nie wiem czy szukać czegoś nowego... białka i kreatyna osobno
fallenursus
03-03-11, 03:54
jesli zadowolony jestes to smialo mozesz kupic 3cia puche.
jak cyklujesz krete, to po tej trzeciej przerwa od krety- i kup bialeczko osobno, tez najlepeij jakas mieszanka bo tobie izolat czy hydrolizat zbedny wiec nie daj sie zrobic ladnie usmiechajacemu sie do twojego portfela panu sprzedawcy w ciula. pociagniz z 6-8 tygoni bez krety, najwyzej wspomaganie pobudzajace w postaci tabletek kofeiny czy cos..
postaraj sie ulozyc jakas dietke, podpatrz w tych tematach co ci podalem wyzej ,oblicz zapoptrzebowanie kaloryczne itp itd..wpisz w odpowiednim dziale a ktos kompetentny ci pomoze.
ja sie nie znam:)
po tej przerwie zazuc wruc zaloz nowy temat i cos sie wymysli- juz nie bedziesz musial zakladac w dziale dla zielonych jak poczytasz forum:)
przegladam te diety. Niby wszystko ok ale dziwne będzie mi jeść płatki Owsiaka o godz. 17.00 jak wstane. w pracy moge jeść lecz tylko raz, max 2 razy. cieżko jest znaleść cos odpowiedniego. pls pomozcie
Przecież nie musisz ich spożywać wcale. Jeśli masz ochotę na coś innego też może być.
Panowie nie zrozumieliscie mnie... diety ktore widnieja na forum sa dietami o w miare sprecyzowanym terminie zarzywania... przyklad:
posilek 1 o 8:30, 2 o 10:30 itd itp...silownia 20:30... ostatni posilek 23:00 tak u wiekszosci ludzi wyglada dzien. Caly dzien posilkow + przed koncem dnia silownia
U mnie dzien zaczyna sie o godz. 17.00, silownia jest o 21.00, wiec jest mniej czasu na spozywanie konkretnych posilkow. moja prosba polega na tym by w odpowiednio krotkim czasie odpowiednio przygotowac organizm + po silowni posilki w nocy (co i o ktorej godzinie). a owsianke dalem jako przyklad ;)
Nie marudź kolego tylko szufluj owsiane i tyle! Też pracuję w nocy, ale to nijak mi nie przeszkadza w diecie czy też ćwiczeniu. Zerknij na moją dietę (http://www.e-gym.pl/showthread.php?31064-Dieta-do-oceny), zaczyna się o 15:00. Staram się ćwiczyć do 2h po śniadaniu, owsianka daje sporo energii. A w pracy jeść musisz, nie ma że nie - jeśli dobrze to rozegrasz to dwa razy wystarczy.
@mrcs
Posiłki spożywa się co około 3h. Nie wiem dalej jaki widzisz problem. Spożyj co chcesz np.: kurczaka z ryżem o 17 do tego jakieś warzywa. Możesz na 2h przed treningiem dać coś lekkiego jeśli byś nie miał siły. Dalej tak jak zwykle. Posiłek po treningu. Ogólnie około 5-6 posiłków na dobę.