PDA

Zobacz pełną wersję : Nie mogę nabrać masy

ochikar
23-02-11, 09:12
Nie mogę nabrać masy
Wiek- 25 lat, Wzrost- 185 cm, Waga 84,5 kg, Staż na siłowni- 6 miesięcy
Podczas tych 6 m-cy zrzuciłem jakieś 4-5 kg, które było chyba samym
tłuszczem, więc ok. Cieszę się że zrzuciłem zbędny tłuszcz, głównie z
brzucha, ale teraz staram się nabrać masy i nie wychodzi
NA siłownię chodzę 4 razy w tyg. – pn,wt,czw,pt lub pn,wt,czw,sb- po 1,5
godziny maksymalnie, nigdy dłużej. Do tego w niedziele wieczorem gram w
piłkę nożną 1,5 godziny
Ćwiczę na masę- Klata, Plecy i ostatnio dołączyłem Nogi (które
zaniedbywałem)- 4 ćwiczenia po 4 serie od 6 do 10 powtórzeń , ręce i
bark- 4 ćwiczenia po 3 serie po 8-12 powtórzeń.
Właściwie od początku jem białko Dymatize Elite Whey Protein 2-3 razy
dziennie, teraz zastanawiam się nas tym OPTIMUM HEALTH XL Nutrition Xtra
Whey. Od początku stycznia miałem też pierwszy cykl kreatynowy- 6 tyg. I
teraz przerwa w krecie. Na cyklu nic nie przytyłem, jedynie siła mi
poszła w górę. Zastanawiam się na kupnem Carbo- Biogenix Carb BX, tylko
czy to pomoże na mase?
Nie chcę kupować Gainera, bo wielu znajomych i nie tylko borykała się po
nich z problemami dermatologicznymi i nie mogą się tego pozbyć nadal.
Pełno syfów im się porobiło
Jeśli chodzi o dietę, to też jest chyba w miarę wporządku, to
przykładowy dzień:
7.00- białko, 3 kanapki z szynką
8.00- płatki+musli+płatki owsiane+otręby z wodą (mleka nie mogę)
10.30- tuńćzyk w wodzie + grahamka + ewentualnie coś jeszcze
13-14- mięso (kurczak,pierś z kurczaka, wołowina) + ryż lub kasza
15.30-17- trening
17.30- białko, kotlet z piersi i ziemniaki lub coś innnego zależy co na
obiad
20.30-21- ser biały z warzywami
22- białko
w weekendy na II śniadanie jem zazwyczaj omlety z płatkami
I tak to wszystko wygląda
Dodać do tego Carbo przed i po treningu?
Co mam zrobić żeby nabrać masy?- tak z 5-6 kg do ok. 90 kg
Zmiana ćwiczeń? Inna Dieta? Dodatkowe lub zmiana odżywek?
Pomóżcie

nowy371
25-02-11, 17:07
ogólnie to pisesz ze cwiczysz na masę wyczytałem takie cos 4 ćwiczenia po 4 serie od 6 do 10 powtórzeń zaczynasz od czego wielkiego cięzaru robisz 6powtórzen zdejmujesz ciężar i robisz 8
dieta bez zdania bo nie bardzo się znam pij 30min przed siłką i odrazu po siłowni carbo (weglowodany) sprzyja tyciu bo utrzymujesz dzięki temu kalorie białko 3xdziennie nie ma sensu kupowac białka za 100zł czy 150 lepiej nakupuj za tą kwotę wpc ostrowie może troszke gorzej się rozpuszcza ale jest dobre nie wiem co ty z tym planem masz bo troszke niewyraźnie napisałeś napisz w jaki dzień siłowni jakie partie cwiczysz np pon klata,biceps może być plan trefny bo jakos nieciekawie to opisałeś

opalinho
25-02-11, 18:26
ogólnie to pisesz ze cwiczysz na masę wyczytałem takie cos 4 ćwiczenia po 4 serie od 6 do 10 powtórzeń zaczynasz od czego wielkiego cięzaru robisz 6powtórzen zdejmujesz ciężar i robisz 8
dieta bez zdania bo nie bardzo się znam pij 30min przed siłką i odrazu po siłowni carbo (weglowodany) sprzyja tyciu bo utrzymujesz dzięki temu kalorie białko 3xdziennie nie ma sensu kupowac białka za 100zł czy 150 lepiej nakupuj za tą kwotę wpc ostrowie może troszke gorzej się rozpuszcza ale jest dobre nie wiem co ty z tym planem masz bo troszke niewyraźnie napisałeś napisz w jaki dzień siłowni jakie partie cwiczysz np pon klata,biceps może być plan trefny bo jakos nieciekawie to opisałeś

co za bzdety tu piszesz-3 razy dziennie bialko, a jak 2 razy dziennie bedzie pil to juz nie przytyje. Carbo przed i po bo utrzymujesz kalorie? To niech golonka 2 opierdoli,tez kalorii utrzyma

Dołóż węgli bo posilki typu ser z warzywami lub tunczyk z grahamką to troche za mało. Rano zjedz owsiankę z rodzynkami,orzechami i do tego jajka,ewentualnie odzywke bialkową(bedzie Ci wygodniej i szybciej) Potem dobre zrodla bialka(drób,chuda wolowina,czasem nawet wieprzowina,ryby,jajka),wegle(ryz,makaron,kasza gryczana,czasem ziemniaki) i zdrowe tluszcze(orzechy,migdaly,maslo orzechowe,oliwa z oliwek). Dodawaj warzywa. To takie podstawy, o reszcie poczytaj w podwieszonych.Powodzonka

Mastershammer
25-02-11, 18:47
Nie mogę nabrać masy
Wiek- 25 lat, Wzrost- 185 cm, Waga 84,5 kg, Staż na siłowni- 6 miesięcy
Podczas tych 6 m-cy zrzuciłem jakieś 4-5 kg, które było chyba samym
tłuszczem, więc ok. Cieszę się że zrzuciłem zbędny tłuszcz, głównie z
brzucha, ale teraz staram się nabrać masy i nie wychodzi
NA siłownię chodzę 4 razy w tyg. – pn,wt,czw,pt lub pn,wt,czw,sb- po 1,5
godziny maksymalnie, nigdy dłużej. Do tego w niedziele wieczorem gram w
piłkę nożną 1,5 godziny
Ćwiczę na masę- Klata, Plecy i ostatnio dołączyłem Nogi (które
zaniedbywałem)- 4 ćwiczenia po 4 serie od 6 do 10 powtórzeń , ręce i
bark- 4 ćwiczenia po 3 serie po 8-12 powtórzeń.
Właściwie od początku jem białko Dymatize Elite Whey Protein 2-3 razy
dziennie, teraz zastanawiam się nas tym OPTIMUM HEALTH XL Nutrition Xtra
Whey. Od początku stycznia miałem też pierwszy cykl kreatynowy- 6 tyg. I
teraz przerwa w krecie. Na cyklu nic nie przytyłem, jedynie siła mi
poszła w górę. Zastanawiam się na kupnem Carbo- Biogenix Carb BX, tylko
czy to pomoże na mase?
Nie chcę kupować Gainera, bo wielu znajomych i nie tylko borykała się po
nich z problemami dermatologicznymi i nie mogą się tego pozbyć nadal.
Pełno syfów im się porobiło
Jeśli chodzi o dietę, to też jest chyba w miarę wporządku, to
przykładowy dzień:
7.00- białko, 3 kanapki z szynką
8.00- płatki+musli+płatki owsiane+otręby z wodą (mleka nie mogę)
10.30- tuńćzyk w wodzie + grahamka + ewentualnie coś jeszcze
13-14- mięso (kurczak,pierś z kurczaka, wołowina) + ryż lub kasza
15.30-17- trening
17.30- białko, kotlet z piersi i ziemniaki lub coś innnego zależy co na
obiad
20.30-21- ser biały z warzywami
22- białko
w weekendy na II śniadanie jem zazwyczaj omlety z płatkami
I tak to wszystko wygląda
Dodać do tego Carbo przed i po treningu?
Co mam zrobić żeby nabrać masy?- tak z 5-6 kg do ok. 90 kg
Zmiana ćwiczeń? Inna Dieta? Dodatkowe lub zmiana odżywek?
Pomóżcie
Po pierwsze kanapka z szynką nic nam nie mówi,po drugie mięso też ile tego mięsa?20-50 gr.Kawał chłopa to i troche trzeba zjeśc;)

nowy371
26-02-11, 15:29
co za bzdety tu piszesz-3 razy dziennie bialko, a jak 2 razy dziennie bedzie pil to juz nie przytyje. Carbo przed i po bo utrzymujesz kalorie? To niech golonka 2 opierdoli,tez kalorii utrzyma

Dołóż węgli bo posilki typu ser z warzywami lub tunczyk z grahamką to troche za mało. Rano zjedz owsiankę z rodzynkami,orzechami i do tego jajka,ewentualnie odzywke bialkową(bedzie Ci wygodniej i szybciej) Potem dobre zrodla bialka(drób,chuda wolowina,czasem nawet wieprzowina,ryby,jajka),wegle(ryz,makaron,kasza gryczana,czasem ziemniaki) i zdrowe tluszcze(orzechy,migdaly,maslo orzechowe,oliwa z oliwek). Dodawaj warzywa. To takie podstawy, o reszcie poczytaj w podwieszonych.Powodzonka

tak picie supli po czy tez do jedzenia jest super mądralo wypij sobie do jedzenia niech się wszystko klei niech sie trawi 2razy dłużej to napewno przytyjesz gdybys był mądry to byś wiedział ze szejki pijemy pomiędzy posiłkami np wtedy kiedy nie możemy zjeść pełnowartościowego posiłku goląke przed siłownią ciekawe rzeczy tu piszesz a ty mi powiec nie pijesz pół dodziny przed siłownią i bezposrednio po siłowni weglowodanów?opalinho
(http://www.e-gym.pl/member.php?15735-opalinho)

opalinho
26-02-11, 17:08
tak picie supli po czy tez do jedzenia jest super mądralo wypij sobie do jedzenia niech się wszystko klei niech sie trawi 2razy dłużej to napewno przytyjesz gdybys był mądry to byś wiedział ze szejki pijemy pomiędzy posiłkami np wtedy kiedy nie możemy zjeść pełnowartościowego posiłku goląke przed siłownią ciekawe rzeczy tu piszesz a ty mi powiec nie pijesz pół dodziny przed siłownią i bezposrednio po siłowni weglowodanów?opalinho
(http://www.e-gym.pl/member.php?15735-opalinho)

Co się będzie kleiło i trawiło 2 razy dłuzej-może np.izolat z owsianką? Każesz typowi pic carbo przed i po bo "dzięki temu trzyma kalorie" i będzie masił to Ci piszę troche ironicznie żeby zajebał golonkę(nie GOLĄKĘ)-też kalorie,nieprawdaż. Nie, przed treningiem nie piję carbo. Zjadam węgle złożone z mięsem jakąś 1-1,5 przed trenigiem. Przed wyjściem zdarza mi się zjeść garść rodzynek czy ananasa.

arti556
26-02-11, 19:43
zeby nabrac masy to wstawaj w nocy i jedz na przyklad twarog chudy tak z 200g powinna ruszyc masa

8MilePl
26-02-11, 19:49
Po treningu polecam posiłek węglowodanowy, zamiast białkowy, a pieczywo zmienił na ciemne, zamiast szynki jaja gotowane
Jak masz stagnację to pozmieniaj ćwiczenia

HardKoks
26-02-11, 20:27
Masa ? mono+bcaa+carbo moze byc biogenix+ bialeczko najlepiej z jaj nie serwatkowe+witaminki...i coz z tej diety co napisales to ja bym poprawil dietke jezeli niec nie klepie..problem byc moze lezy w planie treningowym masa co 2 dzien cwiczenia : poniedzialek klata+bic , sroda plecy+tric, piatek barki+przedramie , niedziela nogi ...tak powinno byc dobrze;d

nowy371
26-02-11, 20:34
hard koks dobrze piszę cwiczenia na masę powinny być takie pierwsza cwiczenie z parti rób po 15powtórzeń 12-10-8 i 4serie dalej rób od 12 do 8 po 3serie przykład klata poziomo 15.12.10.8
skos 12.10.8
rozpietki 12.10.8

bic
stojąc 15.12.10.8
modlitewnik 12.10.8
hankle jak tam chcesz ja robie do mometu aż niemoge podnieść

opalinho
27-02-11, 01:11
Obojętnie jaki trening do chuja pana, jak na posiłek będzie kanapka z szynką czy grahamka z tuniorem to muskułów nie będzie i choćby nie wiem jakie wymyslne plany stosował, srał, żygał czy kwiczał po każdej serii z wyczerpania to jak nie będzie odpowiednio duzo żarcia to masy nie nabierze.

piuras86
28-02-11, 09:19
dobrze rozplanuj jedzenie + trening ... i zacznij jeść tłusto :P

nowy371
04-03-11, 17:38
Obojętnie jaki trening do chuja pana, jak na posiłek będzie kanapka z szynką czy grahamka z tuniorem to muskułów nie będzie i choćby nie wiem jakie wymyslne plany stosował, srał, żygał czy kwiczał po każdej serii z wyczerpania to jak nie będzie odpowiednio duzo żarcia to masy nie nabierze.

kolego dobrze ułożony plan treningowy to prawie połowa sukcesu dalej dieta i chęć by wykonywać cwiczenia z odpowiednim cieżarem sen regeneracja wiele składników w to wchodzi nie sama dieta choć nie mówię że kolega mógł by się postarać z dietą

lodzianin
04-03-11, 18:04
bialko 240 gr ,tluszcze 80gr,weglowodany,300gr,a trening tak jak nowy pisze.

fallenursus
04-03-11, 18:52
Boze widzisz a niegrMisz...
Nowy ciebie to chyba nieziemsko posralo.
''nieznam sie na diecie"
Ale strydy kwa mac bierzesz.
Pyerdolnij sie czyms ciezszym w lep.
A ten suchar co nie moze nabrac masy niech soe slucha opalinhia

Pioter1994
04-03-11, 21:42
kolego dobrze ułożony plan treningowy to prawie połowa sukcesu dalej dieta

kolega mógł by się postarać z dietą

AMAZING LOL

Czyli Twoim zdaniem on nie może nabrać masy bo ma zły plan treningowy?

A może wziałbyś pod uwagę, to że może on potrzebuję budulca by tą masę budować?

nowy371
05-03-11, 14:50
ja zaczołem cwiczyć też miałem coś ponad 60kg około 62 po roku ważę 82 bez żadnej diety jem wtedy gdy jestem głodny w dużej ilości poprostu niemiał bym czadu na diete praca szkoła dziewczyna jeszcze życie prywatne nie pogodze wszystkiego i ja jakoś nabrałem masy proste chcesz nabrać masy wpierdalasz do oporu nie chcesz bedziej jadł kanapke z żółtym serem i koniec
ma zły plan i to też się przekłada na przyrosty bo nie dostarcza odpowiednich składników organizmowi zresztą nie znam się nie zabieram głosu si you

lodzianin
05-03-11, 16:03
Dieta ,dieta i odpowiedni plan treningu na max ,a nie po to aby przyjsc i zaliczyc dzien na silowni.

Mastershammer
05-03-11, 17:02
ja zaczołem cwiczyć też miałem coś ponad 60kg około 62 po roku ważę 82 bez żadnej diety jem wtedy gdy jestem głodny w dużej ilości poprostu niemiał bym czadu na diete praca szkoła dziewczyna jeszcze życie prywatne nie pogodze wszystkiego i ja jakoś nabrałem masy proste chcesz nabrać masy wpierdalasz do oporu nie chcesz bedziej jadł kanapke z żółtym serem i koniec
ma zły plan i to też się przekłada na przyrosty bo nie dostarcza odpowiednich składników organizmowi zresztą nie znam się nie zabieram głosu si you

Dawaj Qrwa foty,bo czytac tego nie moge!!!!.Będziesz mi pierdolił że w rok 20 kilo na bułkach i kiełbasie zrobiłeś.Albo masz samą słonine albo QRWA jesteś przyszły Warenn Branch:):).Sorki chłopaki ale nosi mnie jak to Qrwa czytam!!!!

Chcę_być_wielki
05-03-11, 17:06
Ty dziewczynę widział. huhaua żart

Pioter1994
05-03-11, 20:27
Matershammer dlaczego mu nie wierzysz? Przecież mógł przytyć 20 kg suchej masy mięśniowej w rok :D

lodzianin
05-03-11, 21:17
20 kg suchej masy na samej kiełbasie bez odpowiedniej diety ,mało realne ale na forum każdy może powiedzieć że przytył 20 kg suchej masy,mile widziane foto,pozdro.

nowy371
07-03-11, 16:30
akurat mało mnie to obchodzi czy mi wierzycie że przytyłem 20kg przez rok ważne że ja wiem jestem zadowolony i reszta mnie wali te głupie komentarze dlaczego jak ja bym w taki sposób do kogoś napisał to warana bym dostał i wylot z forum teraz widac jaka tu administracja rządzi tak na marginesie wały to suchej masy nigdy nie zrobisz zawsze jakiś procent tłuszczu się znajdzie kto tu gada o kiełbasie a ty co Qurwa tylko dieta siłownia i do domu ciekawe jak twoje życie wygląda długie szare i do .... tyle z mojej strony odemnie w tym temacie już zaden post nie poleci bo chłopak pisze o problemie a wy się do mnie doczepili

nowy371
07-03-11, 16:33
Ty dziewczynę widział. huhaua żart

pomażyć możesz że będziesz wielki masz takie plecy jak ja w podstawówce

Pioter1994
07-03-11, 18:12
tyle z mojej strony odemnie w tym temacie już zaden post nie poleci

pomażyć możesz że będziesz wielki masz takie plecy jak ja w podstawówce

Heheh xD