PDA

Zobacz pełną wersję : Prosze pomocy :(

pablosc4
21-02-11, 20:25
Witam.

mam dylemat tego problemu. Mam 23 lata 180cm wzrostu "96 kg" wagi i chce zacząć trenowac prosze o pomoc co najlepiej po za dietą i ćwiczeniami stosować jakieś HMB czy kreatynke co kolwiek coś co po około min 3tyg. zacznie dawać efekty...
Zależy mi aby zrzucić sporo tkanki tłuszczowej i troszke się wyrzeźbić a nawet nie troszke bardzo prosze o pomoc....

jesli ktoś będzie potrafił mi pomóc prosze pisać tu lub bezpośrednio na gg 7162114

Micek185
21-02-11, 20:52
możesz zacząć trenowac na siłowni,najlepszym wyjściem będzie trening FBW z krótkimi przerwami pomiędzy seriami,lub jeśli masz na tyle sprzętu i w miare dobra kondycje możesz pokusić sie o trening obwodowyw którym wybierasz kilka cwiczen i wykonujesz je bezpośrednio po sobie wtedy jeden obwód trwa nawet 2-3minuty.
jesli oprzesz się o plan FbW najlepszym wyjściem będzie robienie go 3 razy w tyg łącznie z sesją aerobów zaraz po treningu siowym.
musisz jeszcze powiedzieć czy zalezy ci na ogólnej utracie tkanki tłuszczowej czyli po prostu chcesz zejść z wagi czy chcesz zrzucić kilka kg i zacząć budowac ładną harmonijną sylwetke,oba te przypadki różnią sie podejściem do diety i reżimu treningowego.
suplementy typu HMB(które defacto jest nieskuteczne,jedynie mał liczba ludzi odczuwa jakie kolwiek skutki) możesz sobie odpuścić twój organizm ma bardzo duży potencjał do utraty tkanki tłuszczowej jeśli wczesniej byłeś bierny w kwestii jakich kolwiek cwiczen czy to silowych czy aerobowych(bieganie rower czy pływanie).
co do diety to zajrzyj do dziłu dieta i tematów podwieszonych przeczyatj dokładnie co tam jest ułóż lub wybierz cos sam a póniej wrzuć do sprawdzenia.

pablosc4
21-02-11, 21:01
przepraszam jestem zielony jesli chodzi o to wszystko zacznijmy może co to jest FBW?

Micek185
21-02-11, 21:16
fbw-full body workout czyli trening całego ciała na jednym treningu wybierasz tylko cwiczenia złożone czyli te najcieższe po jednym na każdą z partii mięśniowych czyli plecy,nogi,klatka,biceps,triceps dodatkowo brzuch,łydki,
wykonujesz 3 treningi w tygodniu musisz wtedy mieć 2 różne treningi A i B i stosujesz je naprzemian np pon A środa B piatek A i tak dalej.
w małych grupach wystarcza ci 3 serie na dużą warto dac 4 s,ilosć powt dobiera się wzgledem każdej partii bo nie są one takie same.
trening obwodowy opisałem ci wyżej.

pablosc4
21-02-11, 21:23
ogólnie zalezy mi na zrucie kg i budowniem samego siebie...

Micek185
21-02-11, 21:34
dobrze wiec zróbmy tak poczyatj i znajdź jakiś plan fbw sa proste więc znajdziesz coś tu na forum lub internecie,daj go tu do sprawdzenia
do tego musisz miec dięte z ujemnym bilansem kalorycznym czyli jesz mniej niż powinieneś
do treningu musisz dorzucic sesje aerobów czyli bieganie itp po treningu 20-30min lub z rana na czczo.w połączeniu z planem fbw wystarcza ci 3 sesje aero w tyg jesli nie będziesz widział odpowiednich rezultatów po 1-2tyg będzie trzeba zwiekszyc iczbe aero do 4 sesji.
poszukaj w dziale dieta diety redukcyjnej odpowiadającej twojej wadze
GO!:)