PDA

Zobacz pełną wersję : moja dieta

mateuszek
06-03-07, 21:07
cZy to byłaby dobra dieta narazie taka wstępna i troszkę ogólnikowa ale tyczy sie to mniejwięcej do każdego dnia codzienie jem to samo poza obiadem i kolacja
sniadanie- 4 jajka / herbatka
2 sniadanie kanapka z kielbaskom i jajkiem+ woda
obiad -to co mamusia ugotuje
woda
kolacja - jajecznica/ jajka na twardo/ omlet/twarug biały/cos z tunczykiem
woda :lol:
.
zawiera to duzo białka itp jesli coś to to troszkę urozmaice w produkty z białkiem bo ma takie książeczki gdzie rozpisany jest każdy produk i zawartość białek tłuszczy węglowodanów

tom
07-03-07, 22:42
lojej poczytaj troche o dietach...

sniadanie- 4 jajka

kanapka z kielbaskom i jajkiem

kolacja - jajecznica/ jajka na twardo/ omlet
twoja sklada sie praktycznie z jaj o wiele za duzo ich...

mateuszek
07-03-07, 22:47
czyli za dużo białka ?? wycofam jajka z kolacji

Scott
08-03-07, 00:23
kolego, z Twojego postu wnioskuję, ze jestes przekonany o tym, ze bialko tak niezbedne do rozwoju tkanki miesniowej znajduje sie jedynie w jajkach. Mam dla Ciebie dobrą nowinę! jaja kurze to nie jedyne zrodlo bialka! :cool: nieno zartuje sobie, ale naprawde ciut przesadziles z jajkami, lepiej pij mleko, jakies jogurty, serki, mleko w proszku. Mowi sie ze juz coraz mlodsi ludize maja problemy z holesterolem, wiec jedzenie 10jajek dziennie nie jest najzdrowsze, tymbardziej ze dieta NIE moze byc monotematyczna, co znacy ze musisz ja co jakis czas zmieniac, a jezeli bedziesz dostarczac bialko w postaci 10 jaj dzienie, to szybko organizmowi sie to "znudzi" i nie beda dla niego juz tak pozyteczne, boweim nie wszystko bedize sie przyswajac, jakos tak mialem na biologii. przejzyj dietki innych zobacz skad czerpia bialko i wtedy zapytaj o poprawnosc diety :) pozdrawiam Scott.

[ Dodano: 08-03-2007, 00:31 ]
masz TUTAJ (http://www.uploading.com/files/R5DJB3T7/Arkusz_dietetyczny.xls.html) arkusz mojego wlasnego autorstwa, mozesz zobaczyc sobie i wybrac sposord blisko 600produktow cos co Cie zaintersuje. ten arkusz pozwala na obliczenie zapotrzebowania na bialko.wegl i tluszcze, jest tam jeszcze pare funkcji niedopracowanych (tkaich jak wskaznik BMI) ale jaknarazie to takie poczatki (malo czasu) ale jezeli chodzi o diete/produkty wszyscho dziala smiga i jest git:] jezli chcesz sobie cos dodac do diety zaznaczasz produkt z listy produktow (nazwe, bialka,tluszcze,wegle i klaroie) kopiujesz i wklejasz w dowolne (nawet zajete) pole w diecie w arkuszu obliczen. powinienes sie polapac :) a jak nie to napisz. ogolnie polecam kazdemu ten arkusz, zawsze sie takie cos przyda.

mateuszek
08-03-07, 13:40
troszke po mnie pojechałeś. wiesz wiem że biako nie znajduje sie tylko w jajkach i ten plan jest takim luznym ploanem dieta ostatnio zrobiłe sobie na kolecje jeden z koktali tych z forum i nawd całkiem całkiem mi wyszedłjej jogurty i sery dzięki za posta i dokładne wytłumaczenie mi wszystkiego :mrgreen: (ta dieta była robiona na poczatku więc może dlatego jest to taki niewypał )

krzychuool
08-03-07, 16:31
Hej, zamień twoje śniadanie na:
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr

później

10:35 czyli w szkole:
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
i jakieś warzywa do smaku

obiad to co mama ci ugotuje
jak będziesz miał za mało na obiad to możesz sobie przed nim zjeść
4 jajka
Chleb żytni pełnoziarnisty 150g

Postaraj się jeść obiad ok 1h do 1,5 przed treningiem
Po treningu jakieś owoc

Kolacja:
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr

i jeszcze przed snem :twisted: :

22:00
Tuńczyk w wodzie 80g
Słonecznik 30g

Scott
08-03-07, 17:28
mateuszek, no co Ty ziomek, tak tylko napisałem :p jak masz jakieś pytania to wal, nie śmieje sie z ciebie, chciałem Ci tylko wytłumaczyć niema w tym żadnych złośliwych intencji, czy niesympatycznych podtekstów :) mam nadzieje ze teraz już rozumiesz istotę diety. pzdr Scott

mateuszek
10-03-07, 11:59
ni no costy nic nie stao sie dzieki za pomc i dostajecie sogi pozdro