Zobacz pełną wersję : Krótkie cykle -hit czy .....?
Co sądzicie o krótkich cyklach,typu 4-5 tyg On 4-6 OFF,oczywiście na krótkich estrach-prop,npp,tren,wino(tab+depot)?
WRZUCAJCIE W TEN TEMAT RELACJE Z TAKICH CYKLÓW,OPINIE.
Trochę o nich czytałem i ciekaw jestem jakie jest wasze zdanie na ten temat,ogólnie opinie są jak to zwykle bywa podzielone z tym że nie spotkałem sie z dużą liczbą negatywów.
Chodzi mi mniej więcej o coś takiego:::::
1.meta 4 tyg 25-30-30-25 ed
2 Prop 75-75-75-75 e2d
3 Prop 150-100-75-50 e2d wino tab 20-30-40-50 ed
4 Prop 150-100-75-50 e2d Npp 50-75-100-150 e2d
4 Prop 150-100-75-50 e2d Tren 50-75-75-100 e2d
atakujemy androgenicznie konczymy anabolicznie .
PROSZĘ O JAK NAJWIECEJ WYPOWIEDZI SZCZEGÓLNIE OSOBY KTÓRE MAJA PRAKTYKĘ W TYM TEMACIE A WIEM ZE TAKIE SA!!!!!!!!
fallenursus
12-02-11, 04:21
mam kolege co jedzie
1-4 prop 50eod/tren40 eod
i chwali. robi to 3x w roku na poprawe sylwetki.
A jak u niego wygląda sytuacja z przyrostami i spadkami?
Wiadomo że w ciągu 4 tyg.nie nabijesz masy a z drugiej strony w standardowym cyklu 8-12 po powiedzmy 6-7 tyg.łapie zastój i dalej ubijasz to co złapałes lub zmieniasz środki albo dawki aby dalej ruszyc organizm.
Z osobistych doświadczeń mogę tylko powiedziec ze na cyklu test+bold(400mg/600mg) na koniec 4-go tyg.waga wzrosła mi o 5,5-6 kg oczywiście ciągnąłem dalej do 12 tyg. wiec nie wiem jakie miałbym spadki gdybym w 4-tym tygodniu zastopował .
Ale jest to argument przeciwko tym którzy twierdzą że przez 4 tyg.nie zrobisz żadnej masy tylko tłuszcz i woda.
Biorąc np.tren z propkiem jak duże szanse mamy żeby złapac wodę i fata w tak krótkim czasie - minimalne,szczególnie jeżeli dieta jest dopięta.
Nie mam zbyd dużego doświadczenia w długości cykli ale wiem jedno krótki cykl dla mnie to porażka raz ładowałem 1-6 prop ledwo fajnie zaczęło iść to trzeba było kończyć chłopaki mówią że długie cykle męczą gdzieś o tym czytałem mnie tam nic nie męczy przez te 6week to tylko se jaja po giglałem no ale są zwolennicy krótkich cykli to jest tylko moja opinia.
fallenursus
12-02-11, 15:02
udebol, wage to on utrzymuje taka sama caly rok, wiec jak mowilem- poprawqa wygladu.
dlugie cykle 16-20 tyg moim zdaniem sa bezsensem, juz raz prubowalem i wiecej nie bede:)
10-12 ok, powiedzmy ze w tym 8smym-10siatym bedzie stop, nastepne 2 tygodnie przyzwyczajamy organizm do nowonabytej masy bedac nadal w anabolicznym stanie- mniejsze spadki na koncu,oczywiscie pod uwage musiby wziasc takie zeczy jak szybki i agresywny odblok,utrzymywanie diety po cyklu,odpowiedni trening, itd..
gdzie konczac cyklk w bardzo krotkim czasie organizm przezyje szok, nie skuma skad nadbral tyle miecha i co z nim zrobic, i wezmie to i zrzuci bo ''nienaturalny szybki przyrost''
Zastanawiam się nad małą mutacja takich krótkich cykli -zmienić 4 tyg. na 6 tyg.
Po tym oczywiście odblok być może z niewielką ilością HCG powiedzmy 10 000i.u. przez 2 tyg.( 2 ampułki) i dalej kombinacja clom +nolva przez następne 2 tyg.
HCG ułatwi pracę sermom.
Co sądzicie o tym toku myślenia,nie jest to jeszcze normalny cykl ale nie jest już 100% krótki.
We wrześniu miałem zapodać kolejny cykl 16 tyg na primce enanie propie i turze ,ale myśle że spróbuję poeksperymentować z czymś takim:
1) prop+npp
2) prop+winko tab
3) prop+tren
4) prop+winko inj
Kazdy cykl po 6tyg, do nich propionacik jako baza.
4 cykle po 6tyg = 24tyg.
po kazdym te 4tyg na odsapniecie i powrot do homeostazy, razem 4x4= 16,
czyli caly taki macro cykl,zlozony z 4 malych, trwalby 40tygodni.
Uwazam ze fajny pomysl,
napewno częsta zmiana srodkow da progres.
npp da mase,
trenik tez ,ale wytopi smalec.
winko ladnie utwardzi i wysuszy,
a wszystko być może z małymi sajdami.
Maximus 2 myślę że nie każdy bedzie zadowolony z krótkich cykli tak jak nie wszyscy są zwolennikami długich.
Jest też myślę kwestia indywidualności organizmu.
Dam przykład -14 lat temu zaplanowałem sobie cyklik na prolo + deca ,nie duże ilości o ile się nie mylę teścia było 300mg/e7d a deca 200mg/e7d wbiłem tylko 5 strzałow po czym rozwaliła mnie grypa i płuca nie dokończyłem cyklu .Po 2 tyg. koksowania na płaskiej poszło mi 15 kg w górę ,w przysiadzie to samo ,masa skoczyła o 3 kg byłem zachwycony bo ostatnie klika miesięcy nic mi nie szło ani w masie ani w sile.
W tym samym czasie kumpel z tej samej siłki wziął identyczny cykl na 10 tyg. po skończeniu przybrał 5 kg masy a cały dodatek siłowy to było również 15 kg na płaskiej nie pamiętam ile w przysiadzie i ciągu-nieważne .Ten sam wiek te same środki razem cwiczyliśmy (mój partner treningowy) rezultat mizerny(soki od tego samego dila razem kupowane).Nie orientuje się jak z michą ale to nie ma znaczenia ponieważ równiez nie wiem jak wygląda micha osób piszących posty zarówno te zachwalajace krótkie cykle jak i negujące je.Moze negują je bo robią bład w diecie ,może kupiły fake'a sok .
Dlatego myślę że najważniejsze sa wypowiedzi chlopaków doswiadczonych w tej branży ,którzy mają za sobą kilka lub kilkanaście lat koksowania.
Sam dużo siedzę na forach i uczę się-na razie więcej teorii niż praktyki-prawie w 100% porady osób z doświadczeniem są najbardziej celne.
To ze ktoś wział 6-8 cykli nie robi z niego oczywiście fachowca, szczególnie że nie wiemy czy te cykle nie były dupnie rozpisane ,ale myśle że jak ktoś gra w te klocki od kilku lat ,jest edukowalny i metodą prób i błędów nabiera doświadczenia to jest rzetelnym źródłem informacji.
A z drugiej strony to forum jest też po to aby można było również czysto teoretycznie podyskutować lub zrobic tzw.burzę mózgów.
fallenursus
12-02-11, 17:00
po pierwsze wybij sobie z glowy 10 000j hcg w ciagu 2 tygodni:) ile przypadkow bylo, kilka na tym forum ciezkich nawrotow estro i gino po wbiciu duzych dawek hcg..
w ciagu 4rech tygodni i tak cie bloknie
w ciagu nastepnych 4rech nie nie powrucisz do kompletnej homeostazy
wiec z punktu widzenia zdrowia, jest sens?
ja zdecydowalem sie na :
bombka-htz+hcg(3miesiace)-bombka-htz+hcg
na htz mam recke.
w zimie utrzymuje wage z palcem w dupie
na lato poprawiam sylwetke jakims trenem,winem, czy co tam sie znajdzie pod ten cel i szafa gra.
nie moge byc za ciezki bo sie ruszac ciezko i kolana bola:)
po pierwsze wybij sobie z glowy 10 000j hcg w ciagu 2 tygodni:) ile przypadkow bylo, kilka na tym forum ciezkich nawrotow estro i gino po wbiciu duzych dawek hcg..
w ciagu 4rech tygodni i tak cie bloknie
w ciagu nastepnych 4rech nie nie powrucisz do kompletnej homeostazy
wiec z punktu widzenia zdrowia, jest sens?
ja zdecydowalem sie na :
bombka-htz+hcg(3miesiace)-bombka-htz+hcg
na htz mam recke.
w zimie utrzymuje wage z palcem w dupie
na lato poprawiam sylwetke jakims trenem,winem, czy co tam sie znajdzie pod ten cel i szafa gra.
nie moge byc za ciezki bo sie ruszac ciezko i kolana bola:)
W moim wypadku htz odpada mieszkam w Holandii nie mam żadnego znajomego lekarz a tu nawet na igły potrzebna recepta,niedawno chciałem kupić tylko 1 szt. i farmaceutka odesłała mnie do lekarza.(bo htz to masz na myśli hormonalną terapię zastępczą dobrze zrozumiałem?)
fallenursus to może trzeba przerwę też zapodać 6 tyg. a HCG myślałem w dawkach 500i.u. /ed nie chce walić 5000i.u/ew .Te 500i.u. to chyba standard ,kiedyś w modzie były strzały właśnie po 5000i.u. raz w tygodniu lub co 5 dni a teraz z reguły chłopaki walą 2500i.u /e4d x 2 i dalej już po 500i.u. do końca drugiego tygodnia.
No i ja jestem zwolennikiem podawania nolvy od początku z HCG a clom dołącza po skonczeniu HCG,także estro jest w trakcie HCG pod kontrolą.
fallenursus
12-02-11, 17:34
im mniejsze dawki aczesciej tym lepiej. 500mg ed-eod w sam raz pod takie cos.
ja tez raz w zyciu robilem pct na samym clomie..nigdy wiecej i nikomu nie polece samego cloma. sam tamox juz lepiej brac na pct od cloma moim zdaniem(i lekazy) ale kombo clom/nolva+ia zadzialaly na mnie swietnie.
nawet na problemy a estrogenem nigdy juz tamoxa nie wezme. zwykle tanie ATD dziala znakomicie. znalazlem swoja dawke testo na ktorej spokojnie rosne w zaleznosci od diety,i ktora nie przynosi za soba zadnych skutkow ubocznych. za kazdym razem dziala tak samo, oczywiscie odpowienia przerwa miedzy cyklami zawsze jest utrzymywana.
ostatnia bombke skonczylem chyba na poczatku listopada i ile pamietam dobrze, nastepna planuje na ok koniec marca, moze wczesniej. przybijam 120-130mg c6d testu z dlugim estrem- w zaleznnosci co maja w aptece i jest calkiem fajnie.
jak narazie nie miałem problemów z gino ale napisałeś ze przy HCG moga być skoki estro i moze wyskoczyć gino dlatego odpisałem ze zaczynam tamoxa z HCG także estro jest pod kontrolą.
Czyli przetestowałeś i uważasz że 1,4,6-Androstatrien-3,17-dione jest równie skuteczny jak tamox- dobrze wiedzieć.
Fallenursus a co zaproponowałbyś na stawy w trakcie brania winka(wiem że deca dobra ale chodzi o ten cykl z propem i winem) masz jakiś dobry patent.
Ja cały czas zażywam glukozaminę 3,6g/ed ale szukam czegoś bardziej skutecznego(glukozam to profilaktyka).
fallenursus
12-02-11, 18:30
msm 5gr+3gr glukozaminy przez spaniem
no ale nic nie ochroni tak jak 100mg deczki tyg:)
ostatnio przy75mg ed wina i i malej dawce deki przezylem. wczesniej jadac bez deki musialem zmniejszyc dawki wina.
Dzięki za info i aktywnosć na forum
Fajnie że choć jedna osoba próbuje .
Panowie co z wami nikt nie ma nic do powiedzenia na temat krótkich cykli?
Wczoraj rozmawiałem z kumplem (stary koksiarz) i znowuż on twierdzi ze jeżeli chcę wziąść te 4 krótkie cykle kazdy po 6 tyg. z przerwą 4-5 tyg między każdym mikrocyklem to
MUSZĘ UDERZYC HCG DUŻĄ DAWKĄ.
Mój pomysł 2500i.u. co 2 dni a następnie 500i.u ed -stwierdził że to jest dobre na normalny odblok po którym robię standardowa przerwę od soków na okres kilku miesięcy.W
przypadku tych mikrocykli muszę uderzyć inaczej .
Oto co mi napisał
odblok po 500iu hcg,ok.
ale po jednorazowym cyklu gdy masz czas,zeby organizm sobie spokojnie dochodzil do homeostazy.
a tutaj,
masz mu dac kopa,zeby sie "otrzasnal" , obudzil, i zaczal chodzic jak trzeba.
imo: szybko i mocno.
walisz hcg 5000iu co drugi dzien, od 6tego dnia wchodzisz na sermy.
clomid lepiej odblokuje.
tamox lepiej zbije estrogen.
najlepiej dac clomid na 3 tygodnie, i dodac do niego tamoxa.
po odstawieniu z tydzien na sucho,
i mozna leciec z kolejnym mikrocyklem.
Twierdzi że przy tej dawce przez taki krotki okres czasu(wychodzą 3 strzały do 6-go dnia włacznie) nic sie nie stanie ,żadne gino ani unieczulnienie jąder.
Ale to jest przecież 15 000 i.u. w ciągu 6 dni imo trochę dużo.
Co o tym sadzicie?
fallenursus
13-02-11, 16:37
sadze ze stary koks nie ma dostepu do internetu:)
skad ta pewnosc ze po tak krotkim czasie organizm dojdzie do homeostazy?
zrob i tak i tak, pujdz do lekarza po tym i po tym, zrob te same badania penela hormonalnego i wtedy bedziemy wiedzieli co jest grane na 100% czyz nie prawda? bo tak to kazdy moze sobie z nas gdybac.
imho nolvadex>clomid nie tylko dziala na przysadke jak i na podwzgorze+ mniejsze dawki, powiem wprost- clomid jest wcale nie potrzebny na pct. ciekawe ile na mnie nakrzycza tu:) w podwieszonym archiwum jest kilka tematow o pct.
sadze ze stary koks nie ma dostepu do internetu:)
skad ta pewnosc ze po tak krotkim czasie organizm dojdzie do homeostazy?
zrob i tak i tak, pujdz do lekarza po tym i po tym, zrob te same badania penela hormonalnego i wtedy bedziemy wiedzieli co jest grane na 100% czyz nie prawda? bo tak to kazdy moze sobie z nas gdybac.
imho nolvadex>clomid nie tylko dziala na przysadke jak i na podwzgorze+ mniejsze dawki, powiem wprost- clomid jest wcale nie potrzebny na pct. ciekawe ile na mnie nakrzycza tu:) w podwieszonym archiwum jest kilka tematow o pct.
Też nie jestem pewien czy dojdzie do siebie w tak krótkim czasie.
A co do badań to niestety nie ma szans.W Polsce idę do prywatnego labor. i robię to bez ingerencji doktora u mnie niestety nie obejdzie się bez spotkania z PANEM DOKTOREM
Lekarze pracują w tych samych godz. co ja więc kazda wizyta wiąże się ze zwolnieniem z pracy - obecnie przez co najmniej kilkanaście miechów nierealne( full roboty).
Ale pomysł 100% celny .
fallenursus
13-02-11, 17:05
ja mysle ze w twoim wieku powinienes zrobic przerwe, moze juz masz wystarczajaco dluga przerwe, nie wiem kiedy ostatni cykl skonczyles. isc- zrobic badania wszystkiego co potrzebne, sprawdzic na czym stoisz i wtedy sie zastanawiac co i jak. ciekawy temat w linku.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?27458-Czy-mam-niski-poziom-tescia&highlight=odzywianie+na+cyklu
ja mysle ze w twoim wieku powinienes zrobic przerwe, moze juz masz wystarczajaco dluga przerwe, nie wiem kiedy ostatni cykl skonczyles. isc- zrobic badania wszystkiego co potrzebne, sprawdzic na czym stoisz i wtedy sie zastanawiac co i jak. ciekawy temat w linku.
http://www.e-gym.pl/showthread.php?27458-Czy-mam-niski-poziom-tescia&highlight=odzywianie+na+cyklu
Fallenursus ja obecnie kończę cykl za 2 tyg. a te mikrocykle będę zapodawał od września.Więc przerwa będzie 6 m-cy.W wakacje jadę do kraju i własnie chcę porobić wszystkie badania tzn.testo,estradiol ,cholesterol,próby watrobowe ,zbadać prostatę,ogólnie duży przeglad dla własnej informacji i tak chcę robić raz do roku jak odwiedzam rodzinę.
A link- bardzo fajnie ująłeś temat,nie za dużo nudzenia czyste konkrety.GRATULACJE!!!!
ostatnio wlasnie tez zauwazylem ze ludzie odchodza od clomu na rzecz tamoxu. i ostatnio cos sie zrobilo modne hcg. nawet po 6 tyg cyklach zalecaja przybic....
swiat zwariowal:)
ostatnio wlasnie tez zauwazylem ze ludzie odchodza od clomu na rzecz tamoxu. i ostatnio cos sie zrobilo modne hcg. nawet po 6 tyg cyklach zalecaja przybic....
swiat zwariowal:)
ht masz rację ,ale moda na nolve zaczęła się już jakiś czas temu.
Pojawiło się dość dużo tematów na forach chwalących nolve.
A co do tego HCG po 6 tyg.-tu wyraźnie pijesz do mnie to nie jest zupełnie tak jak myślisz,pierwotnie w ogóle nie brałem HCG pod uwage bo uważam ze po tak krótkim cyklu
to jest bezsens,ale ja nie mam dużego doświadczenia w soczkach i praktycznie wszyscy z którymi rozmawiałem(oczywiście koksujący na bieżąco) natychmiast negowali mój pomysł i twierdzili że HCG właśnie po takim krótkim cyklu musi być ponieważ zaraz zaczynam następny mikrocykl i jest to jedyny sposób aby "wstrząsnąć" organizmem,jak zapodam same sermy to może to być za słaby bodziec .
Wiesz doszedłem do wniosku że skoro kilka osób z dużo większym niż moje doswiadczeniem w anabolikach mówi to samo to być może ja nie mam racji i dlatego w każdym odbloku po mikrocyklu wylądowało HCG w jak dla mnie kosmicznych dawkach i dlatego założyłem ten temat ,jeżeli tu również większość poprze HCG na tych moich odblokach to coś w tym musi jednak byc.
A moze ktoś zapoda jakis inny schemat odbloku-kto wie?
Na razie czekam na opinie innych forumowiczów może się to rozkręci.
fallenursus
14-02-11, 21:05
http://www.e-gym.pl/showthread.php?26414-Poprawny-i-skuteczny-odblok-w-21szym-wieku
http://www.e-gym.pl/showthread.php?27703-Odblok-poraz-enty%21%21-Dlaczego-jest-to-wazniejsze-niz-sam-cykl&p=347595&highlight=#post347595
http://www.e-gym.pl/showthread.php?28333-ODBLOK-PCT-Inne-ciekawe-%B6rodki
:p
napiszse ci cos takiego:
zamiast hcg bralem clomid podczas cyklu schematem 2weeks n/2 weeks off. Jesli znasz mechanizm dzialania clomida, to wcale nie jest taki durny pomysl na jaki wyglada:)
aczkolwiek lepiej podawac hcg
fallenursus wielkie dzięki za linki!!!!!!!!!
ten pierwszy znalazłem kiedyś sam - naprawdę wartościowe arty
Jak możesz/cie to spojrzyj/cie w ten link jest tam opcja krótkich cyklów 6 tyg.czyli takich które mnie interesują z tym że przerwa jest wydłużona do 8 tyg.max -może to jest dobry pomysł i wtedy sensowne są te planowane przeze mnie odbloki
http://www.***.pl/krotkie_cykle_sterydowe-t290124.html
to jest link z innego forum nie doczytałem w regulaminie czy można takie linki zamieszczac (te 3 gwiazdki to jest sportowe forum dyskusyjne tylko pierwsze litery wyrazów) jakby coś to z góry przepraszam ale tam jest naprawdę fajny art.
Dla mnie krótkie cykle to mniejsza masa ale trwalsza,z reszta gdzie nie czytac to pisza ze krotkie cykle sa OK,nie zrobisz masy jak na 10tygodniach ale tez nie czekasz 3-4 miechów zeby zacząć nowy cykl więc krótsze cykle=trwalsza masa
fallenursus
22-02-11, 17:41
Bardzo zalezne od srodkow mysle.
Fallen twierdzisz że bardzo zależne od środków -jest w tym racja ale z drugiej strony na krótkich skazany jestem na weższa grupę soków odpdaja długie estry więc zostaje nam np.propek,npp,winko,tren acetat i tyle-no moze być metanabol zawsze zaleca się go krótko dawkować ze względu na c17-alfa-alkilację.
Wiec pozostaje kwestia nie środka ale odpowiedniej kombinacji srodków bo jak np.weżmiesz npp i tren razem i nic więcej do tego to jest to raczej tragiczny wybór.Oczywiście oprócz odpowiedniego doboru ważne sa jak zawsze dawki soku.
W każdym razie ja podzielam opinie Quadro.
Za kilka miesiecy chce to przetestowac i wtedy bede miał info z pierwszej reki albo HIT albo KIT.
Dodałbym jeszcze anapolon,metke które sa idealne do krótkich cykli:) Ja szczerze to zrobiłbym tak ze na wiosne/lato krótki cykl lub 2 a na zime zasunołbym długi ale to ja.Tak czy siak życze Mega przyrostów:)
Dzieki wilekie Quadro.
Meta i anapolon w moim przypadku odpadają,jak dla mnie za bardzo "masowe "środki ale na krótkie cykle jak najbardziej się nadają.
fallenursus
23-02-11, 02:27
nie zapomnij zalozyc relacji, napewno bym zagladal z ciekawosci:)
nie zapomnij zalozyc relacji, napewno bym zagladal z ciekawosci:)
Fallen postaram sie cos wrzucic.Chce pociagnac 4 krótkie cykle z 8-mio tyg. przerwami .Całosć wyjdzie w przedziale od 29.08.2011 do 29.07.2012.-to sa 4 cykl plus 3 odbloki no i na koniec równiez odblok po 29.07.
Co do sensowności odbloków po takich krótkich cyklach to myśle że to wyjdzie max.po drugim cyklu .Zawsze moge pewne rzeczy skorygować.