Zobacz pełną wersję : Spać!!!!!!!!!
Panowie bez zbędnego gadania , jakiś srodek dobry na regeneracje i na spanie..
niema takiego dnia zebym sie nie obudził z 3x w nocy a za nim zasne to mija 20-30min.
chodze spac nie wazne czy o 21 czy o 3 w nocy a i tak obudze sie max o 7..
byc moze masz cos rozregulowane,sproboj melatoniny ale niecodziennie bo potem bez niej nie zasniesz,a jak idziesz o tej 21 to po jakim czasie zasypiasz
Z Twoich wypowiedzi wynika że zawsze interesowałeś sie spalaczami. Brałes fat burner z treca, a w relacji napisałes że najpierw będziesz robił mase a potem przez ostatni miesiąc redukował. Relacje przerwałes pod koniec grudnia bo wyjechałeś do Zakopca ale nie napisałeś czy robisz tę redukcje i czy używasz jakichś spalaczy. Jeżeli używasz spalaczy to moim zdaniem to może być przyczyną. Jeżeli nie to jakiś stres,głód, przeziębiony pęcherz może coś sie zmieniło w Twoim życiu, może dziewczyna? sytuacja rodzinna? jakies leki? choroby? Napisz coś o sobie może ktoś miał podobny problem. Im więcej będziemy wiedziec tym łatwiej cosik wykombinować.Jest wiele leków nasennych ale ja bym odradzał. Taka sytuacja może tez być objawem przetrenowania.
melatonina w aptece bez recepty
Melatonina owszem chociaż podobno przed 30 nie powinno sie jej stosować poniewaz szyszynka rzadko kiedy w młodym wieku ma problemy z wydzielaniem odpowiedniej jej ilości Nie jestem przeciwnikiem lecz wychodze z założenia że podanie tabletki nie jest rozwiazaniem problemu. Najlepiej znależć przyczyne.18 letni byczek raczej nie ma problemu z szyszynką a ponadto melatonina nie leczy bezsenności po prostu oszukuje organizm co wcale nie znaczy że jest nieskuteczna. Wklejam art o bezsenności , jest tam tez o melatoninie. Przeczytaj . Możesz spróbować jeżeli uznasz za stosowne.Ten drugi jest po to aby Cie przestrzec abys w razie zażycia nie pił alkoholu
bo możesz narobić sobie kłopotu.Melatonina wchodzi w interakcje z gorzałka , może nie u wszystkich ale jest ryzyko. Ja bym radził abyś ustalił przyczyne.
http://etox.2p.pl/cases002.html
http://kobieta.gazeta.pl/poradnik-domowy/1,48634,3955637.html
Pea...
Wywal kofeinę ,bo może się uzależniłeś.
Kolego ja mam tak całe życie i nawet już z tym nie walczę bo z zaśnięciem nie mam problemu ale w nocy budzę sie 3/4 razy prubowałem od leków po zioła i to samo w końcu sie poddałem bo wyszło na to że bez leków nie mogłem spać a nie chciałem całe życie brać jakiś lekarstw są lekarze od zaburzeń snu ale to się kończy na tabsach jak masz silę to szukaj tak jak Herman radzi bo mi się już nie chce idzie z tym żyć.
Tez mam tak samo, i się przyzwyczailem, spie po 6-7h a w tym i tak budzę sie co godzinę, juz to pokochalem
Wszystko może być przyczyną, przemęczenie, odżywianie, stres itd. Dodaj może do diety trochę węglowodanów w późnych porach.
aggressive
12-02-11, 14:05
a jakie suple bierzesz? walisz jakies pobudzacze? cwiczysz po pracy? spisz w dzien?
aggressive
12-02-11, 14:06
dobry seks i troche wegli na noc sprawi, ze spisz jak baranek. mialem podobne problemy ;)
Dobra jestem panowie , neta nie miałem.
a więc tak od pazdziernika chyba albo wczesniej nie biore juz żadnego spalacza.
Leków zadnych nie biore jedynie stosuje SVR Rubialine na naczynka..
Supli obecnie też zadnych nie biore wrocilem na siłownie 2 tyg temu po miesięcznej przerwie
Cwicze przewaznie około godziny 17-18 koncze przewaznie 19.
Nigdy nie śpie w dzien , wogole nie zasnoł bym nawet.
Kowal węgle probowalem na noc i tez lipa.
...węgle probowalem na noc i tez lipa.
Spróbuj dłuższy czas np. z mleko, nie jednorazowo.
Dobra spróbuje , bo narazie niechce sie chemią leczyc.
slim shady
12-02-11, 21:29
młody jesteś nie truj się, leki to ostateczność
węglowodany, mleko jak nie będzie działało to pomyślimy o czymś innym
CIASTECZKOWY POTWOR
14-02-11, 09:53
witaminy fitnes authority AM PM tam masz na noc mieszanke ziolowa Spi sie po tym ladnie a mam te same klopoty co ty
nie no ładne bajki... po kija węgle na noc kiedy jest wytwarzana największa ilość hormonu wzrostu? a węgle to blokują!!! zwiększa się ilość serotoniny ale co z tego?
lepiej Ci się zasypia i śpi, ale kosztem tego jest zmniejszenie produkcji testosteronu... czemu? bo masz więcej kortyzolu we krwi...
do tego rano wstajesz zamulony jak świniak bez chęci do niczego, co komu po takiej nocy? a jeszcze lepiej jak ktoś rano trenuje, kompletny brak siły... powodzenia
Kowal z tego co jeszcze pamiętam to coś tam z dietetyki chyba studiujesz?
powinieneś wiedzieć, że węgle blokują wydzielanie się teścia... kiedy masz największą produktywność testosteronu? dlaczego większość facetów budzi się
ze wzwodem członka rano? bo do cholipy jasnej w nocy impulsywnie ma wydzielane raz mniej raz więcej testosteronu....
węgle zaburzają proporcje pomiędzy kortyzolem a testosteronem, zbijają na tyle kortyzol, że rano ciężko jest Ci wstać z łóżka, a zbijając kortyzol zbijają też testosteron...
fallenursus
17-02-11, 01:32
powinieneś wiedzieć, że węgle blokują wydzielanie się teścia... kiedy masz największą produktywność testosteronu? dlaczego większość facetów budzi się
ze wzwodem członka rano? bo do cholipy jasnej w nocy impulsywnie ma wydzielane raz mniej raz więcej testosteronu....
węgle zaburzają proporcje pomiędzy kortyzolem a testosteronem, zbijają na tyle kortyzol, że rano ciężko jest Ci wstać z łóżka, a zbijając kortyzol zbijają też testosteron...
chyba cie synek posralo.
Na blokowanie wpływają glikokortykoidy ,które mają wpływ na regulację białek ,węglowodanów oraz tłuszczy i chyba pomyliłeś spożycie węglowodanów z wysokim poziomem glukozy we krwi. I tylko mi nie pisz,że to musi iść w parze. Na pewno niewyspany będzie miał wysoki poziom GH ;) Zimno też ma pozytywny wpływ to znaczy,że w zimę trzeba spać na balkonie. W życiu najmniej korzystne dla naszego organizmu są skrajności, wcale i bez opamiętania :)
pzdr.
tak dobrze napisałeś, a z racji, że muszą regulować, to jak na noc nażresz się węgli to jest więcej
wydzielanych glikokortykoidów logiczne nie? a skoro tak to i poziom glukozy we krwi się zwiększa nie?
a z racji, że to wyśmienicie sprzyja katabolizmowi to jeszcze fajniej... innej drogi nie ma... to tak samo
jakbyś teraz powiedział, że nie są wydzielane bo to noc, a to nie ma znaczenia czy zjesz węgle w nocy czy w dzień...
wtedy masz wydzielane glikokortykoidy do jego regulacji, także na noc nie powinno się tego robić...
bardziej przejrzyście się chyba tego nie da opisać? chyba, że mi nagle powiesz, że nie są one powiązane z węglami...
fallen ale żeś się postarał, normalnie błysnąłeś jak diabli
tak dobrze napisałeś, a z racji, że muszą regulować, to jak na noc nażresz się węgli to jest więcej
wydzielanych glikokortykoidów logiczne nie?
Regulują one metabolizm tłuszczów oraz przemianę białek w cukry ;)
a skoro tak to i poziom glukozy we krwi się zwiększa nie?
a z racji, że to wyśmienicie sprzyja katabolizmowi to jeszcze fajniej... innej drogi nie ma... to tak samo
jakbyś teraz powiedział, że nie są wydzielane bo to noc, a to nie ma znaczenia czy zjesz węgle w nocy czy w dzień...
wtedy masz wydzielane glikokortykoidy do jego regulacji, także na noc nie powinno się tego robić...
bardziej przejrzyście się chyba tego nie da opisać? chyba, że mi nagle powiesz, że nie są one powiązane z węglami...
Spożycie niewielkiej ilości węgli nie będzie miało negatywnego wpływu na glukozę, a wręcz korzystny na sen. Patrzysz przy węglowodanach tylko i wyłącznie na glukozę,a nie jest to ich jedyne oddziaływanie. Przy wzroście insuliny ,która sama jest anaboliczna wzrasta poziom glukagonu,który podnosi cukier we krwi ,a sam już np. pomaga w wydzielaniu hgh.Sama insa spowoduje obniżenie tyrozyny oraz fenyloalaniny ,które wykorzystują te same szlaki co tryptofan,a dzięki obniżeniu nie ma tego problemu. Przy spożywaniu węglowodanów w dalszej drodze wzrasta poziom serotoniny, melatoniny które "odprężają" psychofizycznie. I nie spożywamy posiłków przed samym snem lecz tak jak zalecenia 2-3h. Choć można i 1h,ale wszystko zależy od kompozycji posiłku, jego strawności. Poza tym na drodze glukoneogenezy tracone jest trochę aminokwasów i podanie niedużej ilości węgli może przy okazji oszczędzić gospodarkę aminokwasami.
Chłopak ma problemy z zasypianiem i nie wiem czemu ma nie spróbować.
i węglowodanów:)
jeżeli mówimy o niewielkiej ilości 3h przed snem, jako ostatni posiłek dnia to jestem za...
bo zanim pójdzie spać to po węglach nie będzie śladu, wtedy już będzie zwiększona ilość kortyzolu i rzeczywiście lepiej mu się zaśnie.
ja jestem przeciwnikiem wcinania 1h przed snem i w tych okolicach:) posiłek nie zdąży się przetrawić i będzie to trwało jeszcze w trakcie...
co może utrudnić zasypianie przez wzmożoną aktywność żołądka...
i węglowodanów:)
jeżeli mówimy o niewielkiej ilości 3h przed snem, jako ostatni posiłek dnia to jestem za...
bo zanim pójdzie spać to po węglach nie będzie śladu, wtedy już będzie zwiększona ilość kortyzolu i rzeczywiście lepiej mu się zaśnie.
ja jestem przeciwnikiem wcinania 1h przed snem i w tych okolicach:) posiłek nie zdąży się przetrawić i będzie to trwało jeszcze w trakcie...
co może utrudnić zasypianie przez wzmożoną aktywność żołądka...
A jeśli spożyjesz białko i tłuszcze to żołądek nie będzie pracował? Akurat cukry mają najmniejsze tutaj znaczenie.
fallenursus
17-02-11, 23:41
czytajac te twoja wypowiedz mozna stweirdzic ze im wiecej kortyzolu tym wiecej testo.
co jest kompletna bzdura:)
do tego nawiazywalem :)
chodzi o proporcje między kortyzolem a jego antagonistą testosteronem...
a nie tak jak rozumiesz im więcej kortyzolu tym więcej testosteronu...
Dobra bo i tak nie wiem o czym tutaj ostatnio pisaliscie :D
węgle jem o 18-19 a spac chodze przewaznie teraz 22:30
ale wkoncu nie budze sie w nocy..