Zobacz pełną wersję : Potrzebuję pomocy.
Potrzebuję pomocy od kogoś ogarniętego, chcę zrzucić oponkę, ogarnąć brzuch i trochę klatkę (wystarczającą jestem rozwalony w barach). Przydalaby sie dieta choc staram sie jesc tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Sniadanie: kanapki + banan + jogurt (ewentualnie jakas jajecznica lub jajka w innej postaci) Drugie sniadanie: kanapki. Obiad: chude mieso w szczegolnosci piers z kurczaka, Kolacja: jogurt + owoc / sledz/kanapki najpozniej o 18. W tygodniu gram 2-3 w kosza po 1-1.5 godziny. Mam 3 razy w tyg Wf ale to raczej zabawa. Codziennie od 2-3 tygodni cwicze brzuch (najbardziej mi na tym zalezy) spiecia,swiece,skosne brzuszki, nozyce pionowe, scyzoryki, i cwiczenia na tzw, ,boczki,,. Macie jakies pomysly? Mam 19 lat, 183 cm i waze okolo 80 kg. Z gory dzieki za pomoc.
Dawidhardcore
28-01-11, 00:01
mysle,ze z twoja dieta jest cos ie tak,mozliwe,ze jadasz za duzo tluszczow i cukrow,wiec odrzuc chipsy i mniej slodyczy:)apropo oponki,cwiczenia co napisales sa bardzo dobre,ale napisz ile razy cwiczysz na dzien ten twj brzuch??
Brzucha pozbywamy się za pomocą diety nie ćwiczeń...
Oblicz zapotrzebowanie na kcal, wskakuj na rower, biegaj jak kto woli. Po tygodniu obcinaj węgle i dokręcaj aero, dobrze będzie jak kupisz sobie BCAA żeby mięśnie tak bardzo nie leciały.
Poczytaj tu trochę : http://www.e-gym.pl/showthread.php?24353-Rze%BCba-Odchudzanie-Jeste%B6-gruby-Mi%EAsnie-zakryte-s%B1-pod-t%B3uszczem-Trzeba-dzia%B3a%E6!!
Nie jem żadnych słodyczy ani nie piję żadnego alkoholu (od czasu do czasu lampka szampana).
Co do ćwiczeń, jestem uczniem więc ćwiczę kilka serii swoich ćwiczeń wieczorkiem, przed spaniem.
tłuszczu nie spalisz ćwiczeniami jak napisałeś, jesli chcesz spalić tłuszczyk to dieta, biegi,skakanka też moze być ogólnie aeroby, nie trenuj brzucha codzienie bo to teżjest mięsień potrzebuje regeneracji jak każdy nny będziesz sam sobie szkodził.
Trening brzucha np co dwa dni pełen opór ;>?
Czy codziennie walić a mało ?
1. Poczytaj o jedzeniu
2. brzuch 2-3 razy w tygodniu
3. biegaj/rower i będzie dobrze. Równym spokojnym tempem, tak żebyś mógł normalnie rozmawiać 3-4x w tygodniu po 30 minut, co tydzień dokładaj po 5 minut, aż dojdziesz do 50minut. Aero 3h po posiłku, od razu po posiłek
Lepiej ćwiczyć co drugi dzień czy cały tydzień bez weekendów (ćwieczenia na brzuch) ?