Zobacz pełną wersję : Metanabol - Jelfa.
Witam! Mam 22 lata. Chciałbym zrobić pierwszy cykl z metanabolem. Staż na siłowni ponad 3 lata. Przebyte różne cykle na kreatynach, stackach i innych odzywkach. Nie widzę już zadnych efektów od jakiegos czasu. Właściwie to chciałbym sie dowiedziec tylko co sądzicie o takim cyklu, który chcę zrobić. Towar mam apteczny - Jelfa.
Cykl ma trwac 5-6 tygodni, przez cały cykl stała dawka 20mg ed, do tego oslonki na watrobe (Esselive Forte) witaminy, magnez, w trakcie cyklu białko do tego. Po cyklu hepatil na regeneracje watroby, clomid na odblokowanie, w razie czego novaldex pod reka oczywiscie, bialko dalej i kreatyna na zminimalizowanie spadków. Prosze o jakieś sugestie co dodac badz też co odjąć. Z góry dzięki. Marcin.
możesz tak brać jak pisałeś, tylko w czasie cyklu odpuść osłonki, a jak bardzo chcesz możesz hepatil po sobie wziąć.
kreatyne 2 tygodnie przed koncem mety juz zacznij brać
1-6 meta 20mg ed
ale cudów nie oczekuj po takim cyklu :)
Osłonek nie potrzeba.
W sumie ankieta by się przydała.
86kg :P Wiem, że ankieta by sie przydała, ale często jestem zabiegany więc nie mam na nia czasu. Cudów nie oczekuje, osłonki bede brał bo juz mam kupione, po co w ogole ryzykowac zdrowiem :) Dzięki wszystkim za wypowiedzi, generalnie to chciałem sie dowiedziec czy wszystko sobie dobrze poukładałem :)
30mg? Troszke duzo chyba jak na pierwszy cykl i pewnosc, ze kazda tabletka ma 5mg, towar zostal zakupiony w aptece to nie under w ktorym nie wiadomo ile jest. Jakbys mógl to napisz dlaczego tyle.
5-6tyg po 20mg ed,
wystarczy
ja bym jednak kupił osłonki wydatek rzędu kilkudziesiędziu złotych co to jest na zdrowiu nie ma co oszczędzać
essensiale bez recki lub heparagen na receptę.
mety PL 20mg dziennie styknie na pierwszy raz, osłone proponuje dac , możesz od połowy cyklu.
Tak jak w dwóch ostatnich postach przeczytałem tak bedzie, zresztą osłonki juz przygotowałem i cała resztę zanim metę kupiłem. Na zdrowiu sie nie oszczedza. Moze i 100 tabletek metki nie zrobi nic powaznego w organizmie, ale w moim cyklu wyjdzie ich okolo 170 a to nie jest wcale tak malo jak na pierwszy raz.
oslonki jak najbardziej,
niby dawka niska ale jednak srodek hepatotoksyczny,
wiec nie ma co oszczedzac
Jak brałem metę z Jelfy w dawce 20mg dziennie nie brałem żadnych osłonek i USG wątroby wyszło ok, także ja bym był jednak za tym, że przy tej dawce nie warto.
zawsze warto,
A czy osłonki w pewien sposób nie osłabiają działania mety?
z tego co wiem to w jakis sposob oslaniaja. dlatego zgodze sie z narg ze niema sensu przy takiej dawce bawic sie w oslonki. raczej watrobie sie nic nie stanie. na upartego mozna dac esselive po kuracji metka.
A czy osłonki w pewien sposób nie osłabiają działania mety?
jak masz jakies dowodu poparte badaniami to daj, wtedy uwierze
jak masz jakies dowodu poparte badaniami to daj, wtedy uwierze
Nie mam dowodów dlatego na końcu był znak zapytania lg, a nie kropka :)
Jedynie jaki dowód posiadam to wyniki wątroby po 6 tygodniowym cyklu mety z Jelfy w dawce 20mg dziennie, że wątroba tego nie poczuła w najmniejszym stopniu :)
ja nie wiem czy oslabiaja oslonki oral saa czy tez nie, jak ktos ma jakies info/badania itp chetnie pcozytam nt, bo tak to chyba bardziej jest internetowy wymysl niz faktyczny stan rzeczy,
co do tego co piszesz - ok, tobie sie udalo, tylko pamietaj ze nie wszyscy sa toba, wiedz ze jeden leci cykle po 3-4 srodki i cisnienie, serducho, watroba ok, ale juz inny wezmie 3 dni metke albo wbije 2 shoty inj i masakra, leb peka, cyce swedza itd...
wiec nie ma co wszystkich stawiac w jednym rzadku,
profilaktyka na peirwszym miejscu, no chyba ze ktos chce tak jak ty testowac na sobie czy sie uda czy sie nie uda :-)
jem mete razaka jakoś koło 13dzień może dalej i od 10dnia powiedziałem ze nie zjem osłonek chociaż bolało przemogłem się dzień i jakoś jest dobrze zadnych bólów kłucia nic niepokojącego zjem po cyklu hepatil i się przebadam usg
Nie wiem sam jak jest z tymi oslonkami, ale stwierdzilem, ze jak juz ją bede jadl to wezme oslonki. Zyje sie tylko raz, wiec nie wiem czy robisz dobrze odstawiajac je na bok. Napewno kiedys sie o tym przekonasz.
Nie wiem sam jak jest z tymi oslonkami, ale stwierdzilem, ze jak juz ją bede jadl to wezme oslonki. Zyje sie tylko raz, wiec nie wiem czy robisz dobrze odstawiajac je na bok. Napewno kiedys sie o tym przekonasz.
Metę brałem 2 razy w życiu zawsze z Jelfy i nie w większej dawce niż 20mg ed. Akurat nie odczuwałem żadnych negatywnych skutków po mecie, dwa razy robione USG wątroby i nic nie wykazało, więc? Może jakbym brał jakąś under'ową metę to bym się zastanowił nad osłonkami, bo w sumie też tam więcej syfu może być, aniżeli prawdziwego towaru.
brales dobry towar wiec i o szkode dla watroby trudniej, underowa meta czy wogole undery napenwo bardziej ryja watrobe bo robione sa w roznych warunkach
Uspokoję was i powiem, że moja metę odebrałem z apteki parę dni temu, wiec jest czysta jelfa :)